Nacionalna shema

Evropska shema


Več o tematiki

Vsi članki

Izobraževanje

Nasveti

Novice

Vpogledi

narezana hruška na mizi
Izobraževanje

7 min branja

Hruške so prava poslastica

višnje v pleteni košari, malo raztresene ven
Izobraževanje

7 min branja

Višnje so poleti odlična izbira

slive na leseni mizi in v leseni posodi
Nasveti

5 min branja

Slive – kraljice poznopoletnega časa

Različno sadje
Nasveti

4 min branja

Ali veste, zakaj je dobro izbrati sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«?

Pečena riba na krožniku in ob strani mediteranska zelišča
Nasveti

7 min branja

Mediteranska prehrana, ki vključuje slovenske sestavine

dr. Nika Cvelbar Weber v nasadu jagod drži v rokah gajbico slovenskih jagod
Novice

3 min branja

Zakaj so letošnje slovenske jagode tako slastne? Odgovarja dr. Nika Cvelbar Weber

Rastlina kivija in kivi plodovi
Izobraževanje

7 min branja

Kivi raste tudi v Sloveniji

otrok ima v roki kumaro, ki jo je nabral na vrtu
Nasveti

4 min branja

Kako se poleti ohladiti z izbiro lokalno pridelane hrane?

Borovnice
Nasveti

7 min branja

Naše super borovnice

na mizi so izdelki z zaščiteno označbo porekla, in sicer sir, med oljčno olje
Izobraževanje

6 min branja

Spoznajte živila, ki jih je nemogoče ustvariti drugje kot na 10-ih področjih v Sloveniji

Ženska pripravlja žlikrofe, moški jo gleda
Izobraževanje

6 min branja

4 unikatni kulinarični postopki in recepture, ki jih poznamo samo v Sloveniji

Živila z zaščiteno geografsko označbo
Nasveti

5 min branja

Slovenska pokrajina vpliva na okus hrane na vašem krožniku