Znani prejemniki odličij v okviru 60. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA

Znani prejemniki odličij v okviru 60. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA

Letošnji jubilejni 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je potekal med 20. in 25. 8. 2022 ter več kot 1.750 razstavljavcev iz 31 držav. Kot vsako leto so bile podeljene tudi nagrade v okviru mednarodnih ocenjevanj kakovosti izdelkov. Na koncu prispevka najdete sezname nagrajencev po kategorijah.

 

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem vsako leto dopolnjujejo tudi mednarodna ocenjevanja kakovosti vin, mleka in mlečnih izdelkov, mesa in mesnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vin iz ekološko pridelanega grozdja, medu, medenih pijač ter kmetijske mehanizacije in opreme. Odličja sejma AGRA so dokaz najvišje kakovosti, ki mu zaupa tako slovensko kot tudi mednarodno tržišče.

Dober glas o sodelujočih proizvajalcih in njihovih izdelkih

Medalje ocenjevanj pod okriljem sejma AGRA, s katerimi proizvajalci označujejo svoje izdelke v oglaševanju in na trgovskih policah, so se izkazale kot nepogrešljivo merilo kakovosti tako za proizvajalce kot za potrošnike.

Priznanja in medalje prinesejo nagrajencu objektiven dokaz kakovosti njegovih izdelkov. Najvišja in posebna priznanja so hkrati dokaz za dolgoletno skrb proizvajalca za kakovost izdelkov in dobrobit potrošnika. Vse to pa seveda prinaša večjo prepoznavnost blagovnih znamk ter večje zaupanje kupcev.

Ženska z deklico za stojnico

Vse širši krog sodelujočih

Razveseljivo je, da se ocenjevanj kakovosti pod okriljem sejma AGRA poleg predstavnikov največje industrije udeležuje tudi vse več manjših proizvajalcev, ki se v kakovosti enakovredno kosajo z velikimi. Mnogi izmed njih so skozi večletno sodelovanje na ocenjevanjih že pokazali znatno rast. Poiskali so svoje tržne niše, ponovno odkrili že pozabljene izdelke, ustvarili nove, se usmerili na posebne ciljne skupine potrošnikov. Objektivne ocene so jih pri rasti usmerjale in spodbujale.

Neodvisen sistem ocenjevanja

Izdelke na mednarodnih ocenjevanjih kakovosti prehranskih izdelkov in vina ocenjujejo strokovne, neodvisne komisije certificiranih in izkušenih preizkuševalcev iz Slovenije in držav, iz katerih prihajajo vzorci. Ocenjevalci prihajajo iz fakultet biotehniške usmeritve, veterinarstva, vinarstva, inštitutov za kakovost mleka … Pri nekaterih ocenjevanjih sodelujejo tudi tehnologi prehranskih podjetij ali pri ocenjevanju vina vinarji. Pogoj pa je, da imajo za ocenjevanje opravljena dodatna usposabljanja, so pridobili ustrezne certifikate in imajo na področju ocenjevanj kakovosti dobre, tudi mednarodne reference.

Sejem Agra stojnica z gibanico

Priznanja in nagrade

Najbolje ocenjeni izdelki so nagrajeni z velikimi zlatimi, zlatimi, srebrnimi in bronastimi medaljami. O izjemni, v primeru mlečnih in mesnih izdelkov tri letni izjemni kakovosti, pričajo naslovi Šampioni kakovosti. Šampionski naslovi se pod posebnimi kriteriji podeljujejo tudi pri ocenjevanju brezalkoholnih pijač in vin. Tu pa so tudi posebna priznanja, ki jih pri ocenjevanjih kakovosti komisije podeljujejo glede na posamezne tradicije ali letne aktualne tematike, izzive in razpise.

Prejemniki odličij v okviru 60. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA po področjih:

Preberite tudi:


Sorodni članki

Kdo so prejemniki odličij na sejmu AGRA 2023?

61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je v Gornji Radgoni potekal od 26. do 31. avgusta. Gostil je kar 1700 razstavljavcev iz 35 sodelujočih držav, kjer so predstavili najnovejšo tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo, vrhunske rejske…

Več...

Znani prejemniki odličij v okviru 59. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA

Letošnji 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je potekal med 21. in 26. 8. 2021 ter gostil 1.100 razstavljavcev iz 29 držav. Kot vsako leto so bile podeljene tudi nagrade v okviru mednarodnih ocenjevanj kakovosti izdelkov iz različnih kategorij.Mednarodni kmetijsko-živilski sejem…

Več...

Spletni sejem Agra z bogatimi vsebinami

58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA se je letos zaradi epidemije preselil na splet v obliki Spletne Agre, ki navdušuje z bogatimi vsebinami, potekala pa bo vse do 7. marca prihodnje leto. Pobrskate lahko med bogatimi vsebinami razstavljavcev in najdete vse…

Več...

Sejem AGRA podelil odličja, dogajanje pa seli na splet

Letošnji 58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA se je moral zaradi epidemije odpovedati tradicionalnemu sejemskemu dogajanju, zato so poiskali inovativno alternativo v obliki Spletne Agre, ki bo potekala med 7. septembrom 2020 in 7. marcem 2021. Znani so tudi nagrajenci ocenjevanj…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem