Začele so se priprave na jubilejni, deseti Tradicionalni slovenski zajtrk
Obiski čebelarjev v vrtcih in osnovnih šolah, ki so se začeli že davnega leta 2007, so leta 2011 prerasli v pravo vseslovensko gibanje.
Projekt je postal in ostaja osrednji dogodek dneva slovenske hrane. Priprave na jubilejnega, desetega so se začele 29. januarja 2020 na posvetu Tradicionalni slovenski zajtrk včeraj, danes, jutri na Brdu pri Lukovici. Pripravila ga je Čebelarska zveza Slovenije, ki je tudi pobudnica projekta. Uvodnega dela posveta sta se udeležila tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec in mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora.
Člani medresorske delovne skupine za obeleževanje dneva slovenske hrane in izvedbo projekta tradicionalni slovenski zajtrk in drugi udeleženci posveta najprej naredili pregled skozi zadnjih 10 let, nato pa spregovorili o izhodiščih in aktivnostih v zvezi z izvedbo letošnjega dogodka, ki bomo na vseslovenski ravni izvedli že desetič.