Vabljeni na prvo prireditev v sklopu projekta Podeželje v mestu

Kmetijsko gozdarska zbornica vas vabi na tradicionalno prireditev Podeželje v mestu – velika noč na podeželju, ki bo potekala v soboto, 12. aprila, med 9. in 14. uro, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Številni podeželski običaji so povezani z velikonočnim časom, saj takrat zaživi slovensko podeželje in zadiši po domači hrani. Začne pa se tudi sezona prireditev Podeželje v mestu, ki že vrsto red zbližujejo podeželje z mestom in mesto s podeželjem.

Na stojnicah v Ljubljani se bo z velikonočnimi dobrotami predstavilo 45 kmetij, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije. V pokušino in naprodaj bodo ponujale vrhunske mesne in mlečne izdelke, predelano sadje, zelenjavo, olja, med, tradicionalne krušne in pekovske izdelke, ter sokove, vina in žgane pijače. Člani združenja predelovalcev mesa na kmetijah vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri velikonočne šunke in njeni pripravi. Izvedeli boste, kako pripraviti prepeličja jajca, v delavnici polstenja slovenske volne pa se boste lahko naučili izdelovati pisanice in velikonočne zajčke. Poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo, saj vas bo zabavala skupina ljudskih pevcev in godcev Stari prijatelji s Kicarja.

Vabljeni na prvo prireditev v sklopu projekta Podeželje v mestu
Ocenite stran


Sorodni članki

Dan jabolk, 21. oktober

Ko so leta 1990 prvič za dan jabolk imenovali 21. oktober, so v dobrodelnih organizacijah v Veliki Britaniji predvsem želeli opozoriti na pomen okolja in praznovati prihod jeseni. A kmalu je dan jabolk prerasel v praznik jabolk.Aktivnosti, ki so sledile…

Več...

Okusite buče – obiščite Bučn'ce

Letošnja letina menda prinaša manjše buče. Pa vendar bodo na Mestnem trgu v Šentjurju buče to soboto dopoldne zavladale. Tradicionalna prireditev, Bučn'ce imajo za sabo namreč že enajst let, bo obiskovalcem postregla z najrazličnejšimi okusi jesenskih plodov. In kot pove…

Več...

Čisto prava PREKMURSKA GIBANICA – recept

Tradicionalna sladica, naša Prekmurska gibanica, je v evropski shemi kakovosti zaščitena kot zajamčena tradicionalna posebnost, zato je zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni izgled. Prekmurska gibanica je pripravljena iz dveh vrst testa in štirih nadevov, makovega, skutnega, orehovega…

Več...

Gratinirani skutni cmoki v paradižnikovi omaki - video recept

Kuhajmo z našo super hrano! Odlična priloga, kakršne morda še ne poznate. Gratinirani skutni cmoki v paradižnikovi omaki bodo navdušili celo družino. Poskrbite, da jih boste pripravili s skuto z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je 100-% narejena iz…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem