Vabljeni na prvo prireditev v sklopu projekta Podeželje v mestu

Kmetijsko gozdarska zbornica vas vabi na tradicionalno prireditev Podeželje v mestu – velika noč na podeželju, ki bo potekala v soboto, 12. aprila, med 9. in 14. uro, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Številni podeželski običaji so povezani z velikonočnim časom, saj takrat zaživi slovensko podeželje in zadiši po domači hrani. Začne pa se tudi sezona prireditev Podeželje v mestu, ki že vrsto red zbližujejo podeželje z mestom in mesto s podeželjem.

Na stojnicah v Ljubljani se bo z velikonočnimi dobrotami predstavilo 45 kmetij, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije. V pokušino in naprodaj bodo ponujale vrhunske mesne in mlečne izdelke, predelano sadje, zelenjavo, olja, med, tradicionalne krušne in pekovske izdelke, ter sokove, vina in žgane pijače. Člani združenja predelovalcev mesa na kmetijah vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri velikonočne šunke in njeni pripravi. Izvedeli boste, kako pripraviti prepeličja jajca, v delavnici polstenja slovenske volne pa se boste lahko naučili izdelovati pisanice in velikonočne zajčke. Poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo, saj vas bo zabavala skupina ljudskih pevcev in godcev Stari prijatelji s Kicarja.


Sorodni članki

Zaupanje v doma pridelano hrano je vedno večje

V Celjskih mesninah predelujejo goveje meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Povedali so nam, zakaj so dodatne notranje in zunanje kontrole nujne, kaj vse preverjajo in kaj imamo od tega potrošniki.   Izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«…

Več...

Na kakšen način so zadruge, vključene v shemo »Izbrana kakovost«, vpete v gospodarsko in naravno okolje

Zadruge so pomemben posrednik med rejci in trgovci. Večina zadrug, vključenih v shemo »Izbrana kakovost«, od svojih rejcev odkupuje vse pridelano meso in jim tako zagotovi stabilnost v tržni verigi. V naslednjem intervjuju nam je Mitja Vodnjov iz Loške zadruge…

Več...

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

Pri izbiri perutnine se nikar ne omejujmo na vedno iste kose. Belo perutninsko meso je sicer bolj priljubljeno, a temno je sočnejše in pri pripravi se ne izsuši tako hitro – ne postane pusto. Da v mesnici ne boste v…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem