Vabljeni na prvo prireditev v sklopu projekta Podeželje v mestu | Zgodbe o naši super hrani

Vabljeni na prvo prireditev v sklopu projekta Podeželje v mestu

Kmetijsko gozdarska zbornica vas vabi na tradicionalno prireditev Podeželje v mestu – velika noč na podeželju, ki bo potekala v soboto, 12. aprila, med 9. in 14. uro, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Številni podeželski običaji so povezani z velikonočnim časom, saj takrat zaživi slovensko podeželje in zadiši po domači hrani. Začne pa se tudi sezona prireditev Podeželje v mestu, ki že vrsto red zbližujejo podeželje z mestom in mesto s podeželjem.

Na stojnicah v Ljubljani se bo z velikonočnimi dobrotami predstavilo 45 kmetij, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije. V pokušino in naprodaj bodo ponujale vrhunske mesne in mlečne izdelke, predelano sadje, zelenjavo, olja, med, tradicionalne krušne in pekovske izdelke, ter sokove, vina in žgane pijače. Člani združenja predelovalcev mesa na kmetijah vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri velikonočne šunke in njeni pripravi. Izvedeli boste, kako pripraviti prepeličja jajca, v delavnici polstenja slovenske volne pa se boste lahko naučili izdelovati pisanice in velikonočne zajčke. Poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo, saj vas bo zabavala skupina ljudskih pevcev in godcev Stari prijatelji s Kicarja.


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem