Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO in NAVODILA za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje! Preberite več >

Vabljeni na okušanje ekološke govedine, jabolčnega soka in ekoloških vin!

V soboto 26. 10. 2013 bosta svoja vrata odprli Kmetija Malečnik v Bukovici pri Novi Gorici in Kmetijska zadruga Šaleška dolina na Posestvu Turn v Hrastovcu pri Velenju. Vabljeni vsi, ki želite spoznati in okusiti slovenske integrirane in ekološke pridelke.

Kmetija Malečnik, Bukovica 31 pri Novi Gorici, odpira vrata med 8. in 12. uro. Na ekološki kmetiji, ki je na trgu poznana predvsem po proizvodnji vrhunskih ekoloških vin, v zadnjem času pa se ukvarja tudi z ekološko pridelavo pire, boste obiskovalci na dnevu odprtih vrat spoznali opravila na kmetiji in v vinogradu ter za zaključek preverili lokalno kakovost s pokušino okusnih lokalnih dobrot. Ob 10.30 uri se vam bo pridružila Maja Žibert z Direktorata za kmetijstvo na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, ki bo povedala več o ekološko pridelanih vinih.

Kmetijska zadruga Šaleška dolina, Posestvo Turn v Hrastovcu pri Velenju pa vas vabi med 8. in 12. uro. Na dnevu odprtih vrat vam bodo predstavili postopke, s katerimi zagotavljajo kakovost, med drugim boste spoznali postopek predelave jabolk v jabolčni sok. Ob 11. uri se vam bo pridružila tudi Štefi Videčnik iz Ministrstva za kmetijstvo in okolje, ki bo predstavila pobudo »Preverite lokalno kakovost«in načrte za prihodnje.


Sorodni članki

Pripravite EKO kosilo

Ekološka hrana ima posebno mesto v kulinariki, saj je zaradi sonaravnega načina pridelave še polnejšega okusa in nadgradi jedi. Je visokokakovostna, z bogato prehransko vrednostjo ter z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Pripravili smo predlog celotnega menija EKO jedi.…

Več...

Biodinamična kmetija Černelič z zmago na natečaju Rural Inspiration Awards 2020

Ekološka in biodinamična kmetija Černelič je na evropskem natečaju Rural Inspiration Awards 2020 prejela največ glasov javnosti ter se izmed 71 prijavljenih uvrstila na prvo mesto v kategoriji »Popular vote«. Zvone Černelič je spregovoril o pomenu biodinamičnega kmetovanja in predstavil…

Več...

Prednosti ekološke hrane skozi oči pridelovalca

Ekološka hrana velja za bolj zdravo in bolj okusno. Razloge za to je predstavil g. Janez Peternelj, pridelovalec ekološke zelenjave in sadja, ki ima na svoji ekološki kmetiji v Poljanski dolini tudi nekaj živali. Spregovoril je o prednostih tako za…

Več...

Zakaj se ekološko meso bistveno razlikuje od konvencionalnega?

Boštjan Kosec iz ekološke kmetije iz okolice Ormoža, kjer se ukvarjajo z ekološko vzrejo govedi za meso, je spregovoril o tem, kakšno dodano vrednost ima ekološko meso. Pojasnil je razlike v sami vzreji živali, v okusu ter hranilni vrednosti ekološkega…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem