Vabljeni na okušanje ekološke govedine, jabolčnega soka in ekoloških vin! | Ekološko | Zgodbe o naši super hrani

Vabljeni na okušanje ekološke govedine, jabolčnega soka in ekoloških vin!

V soboto 26. 10. 2013 bosta svoja vrata odprli Kmetija Malečnik v Bukovici pri Novi Gorici in Kmetijska zadruga Šaleška dolina na Posestvu Turn v Hrastovcu pri Velenju. Vabljeni vsi, ki želite spoznati in okusiti slovenske integrirane in ekološke pridelke.

Kmetija Malečnik, Bukovica 31 pri Novi Gorici, odpira vrata med 8. in 12. uro. Na ekološki kmetiji, ki je na trgu poznana predvsem po proizvodnji vrhunskih ekoloških vin, v zadnjem času pa se ukvarja tudi z ekološko pridelavo pire, boste obiskovalci na dnevu odprtih vrat spoznali opravila na kmetiji in v vinogradu ter za zaključek preverili lokalno kakovost s pokušino okusnih lokalnih dobrot. Ob 10.30 uri se vam bo pridružila Maja Žibert z Direktorata za kmetijstvo na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, ki bo povedala več o ekološko pridelanih vinih.

Kmetijska zadruga Šaleška dolina, Posestvo Turn v Hrastovcu pri Velenju pa vas vabi med 8. in 12. uro. Na dnevu odprtih vrat vam bodo predstavili postopke, s katerimi zagotavljajo kakovost, med drugim boste spoznali postopek predelave jabolk v jabolčni sok. Ob 11. uri se vam bo pridružila tudi Štefi Videčnik iz Ministrstva za kmetijstvo in okolje, ki bo predstavila pobudo »Preverite lokalno kakovost«in načrte za prihodnje.


Sorodni članki

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Ekološka hrana ni zgolj še en „trend“ na področju prehranjevanja, temveč je dejansko nujen in nepogrešljiv temelj tako za zdravje sodobnega posameznika kot tudi za okolje in družbo kot celoto. Kadar ekološka hrana izvira iz lokalnega okolja, pa se njene…

Več...

Za počitnice lahko izberete turistične kmetije z EKO certifikatom

Foto: arhiv ZTKSTuristične kmetije z EKO certifikatom ponujajo možnost edinstvenih doživljajsko obarvanih počitnic ob odlični, ekološko pridelani hrani. Omogočajo spoznavanje od blizu, kako se prideluje ekološka hrana. V Sloveniji lahko izbirate med več kot 60 ekološkimi kmetijami, ki vas odprtih…

Več...

Potrošniki zaupamo oznaki ekološko

Ekološka pridelava je oblika in način kmetovanja, ki spoštuje naravne življenjske cikle. Ta način minimizira človekov vpliv na okolje in obratuje tako naravno, kot je mogoče. Hrana, ki je pridelana, predelana in porabljena v lokalnem okolju, je zaradi svežine kakovostnejša…

Več...

Ekološko + lokalno na Zemljevidu ponudnikov lokalno pridelane hrane

Na portalu Naša super hrana lahko najdete zemljevid slovenskih ponudnikov lokalne hrane v vašem okolju https://www.nasasuperhrana.si/zemljevid-lokalni-ponudniki-hrane. Na zemljevidu lahko iščete po različnih kategorijah hrane in kriterijih. Tako lahko poiščete lokalne pridelovalce mlečnih izdelkov, zelenjave, sadja ali mesnih izdelkov v svoji…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem