Vabljeni na mini tržnice | Zgodbe o naši super hrani

Vabljeni na mini tržnice

Akcija promocije hrane iz naše bližine Kakovost nam je blizu se odpravlja med ljudi na ljubljanske ulice. Vabimo vas, da se nam pridružite na mini tržnici, ki bo potekala v četrtek, 23. oktobra, ob 13. uri na Cankarjevi cesti v Ljubljani (ob vhodu v Namo), kjer bo mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obiskovalcem ponudil okusna in zdrava domača jabolka.

Jabolka bodo tokrat spregovorila kot sredstvo ozaveščanja o kakovosti lokalno pridelane in predelane hrane ter o pomenu preverjanja porekla živilskih izdelkov. Jabolka so namreč daleč najbolj razširjena sadna vrsta pri nas in imajo od vseh sadežev, takoj za ameriško brusnico, največji antioksidativni potencial.

Zato vas vabimo, da spoznate moč skromnega domačega jabolka, mag. Dejan Židan pa vam bo ob tej priložnosti na voljo tudi za kratek pogovor o kampanji Kakovost nam je blizu ter fotografiranje.

Mini tržnice s slovenskimi jabolki bodo sicer potekale 23. in 24. oktobra na Cankarjevi cesti in na glavni železniški postaji ter 25. in 26. oktobra na Bregu v Ljubljani. Vljudno vabljeni tudi v Maribor 7. in 8. novembra pred Planet tuš ter v center (Prešernova) 10. in 11. novembra.

 


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem