Vabljeni na dogodek Po primorsko 2023 | Odmevi na dogodke

Vabljeni na dogodek Po primorsko 2023

V sredo, 20. septembra 2023, bo od 11. do 16. ure na Pogačarjevem trgu v Ljubljani že osmič zapored potekala tradicionalna vinsko-kulinarična promocijska prireditev Po primorsko. Ta vsakoletni dogodek je rezultat skupnega truda primorskih živilskih podjetij, zadrug in Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. 

Prireditev poteka od leta 2015 in se odvija v času, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Primorska podjetja in zadruge s skupnim nastopom prikazujejo pestrost in bogastvo dežele, ki se odraža v kakovostnih domačih izdelkih in vinih.

Značilna primorska energija se prepleta v vsakem grižljaju hrane in požirku vina, kar obiskovalcem ponuja avtentično primorsko doživetje. Na različnih stojnicah se boste lahko seznanili s pestro paleto izdelkov: mlečnimi proizvodi iz Mlekarne Planika Kobarid, testeninami iz Mlinotesta, ribjimi specialitetami iz Delamarisa, okusnimi mesninami s Kras Sežana, Kmetijske zadruge Tolmin in Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija ter piščančjimi specialitetami iz Pivka Perutninarstva. 

Poskrbljeno bo tudi za žlahtno kapljico

Ne spreglejte tudi vinske ponudbe Vinakras Sežana in Kleti Brda. Okusne prigrizke in vina boste lahko tudi kupili in jih delili z družino in prijatelji. Dogajanje bo dopolnjeno z avtentično primorsko glasbo, posebnimi gosti in nepozabnim vzdušjem. Vabljeni!

Logo in vabilo na prireditev po priorsko

Sorodni članki

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala…

Več...

Jagode haskap uspevajo tudi v Sloveniji

Jagode haskap, znane tudi kot sibirske borovnice, so v zadnjih letih vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji. Pogovarjali smo se z Boštjanom Lesarjem, predsednikom društva pridelovalcev jagod Haskap, ki nam je povedal številne zanimivosti o tem izjemnem sadežu. Jagode haskap,…

Več...

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam. V času sezone jagod jih lahko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem