Vabljeni na dogodek Po primorsko 2023 | Odmevi na dogodke

Vabljeni na dogodek Po primorsko 2023

V sredo, 20. septembra 2023, bo od 11. do 16. ure na Pogačarjevem trgu v Ljubljani že osmič zapored potekala tradicionalna vinsko-kulinarična promocijska prireditev Po primorsko. Ta vsakoletni dogodek je rezultat skupnega truda primorskih živilskih podjetij, zadrug in Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. 

Prireditev poteka od leta 2015 in se odvija v času, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Primorska podjetja in zadruge s skupnim nastopom prikazujejo pestrost in bogastvo dežele, ki se odraža v kakovostnih domačih izdelkih in vinih.

Značilna primorska energija se prepleta v vsakem grižljaju hrane in požirku vina, kar obiskovalcem ponuja avtentično primorsko doživetje. Na različnih stojnicah se boste lahko seznanili s pestro paleto izdelkov: mlečnimi proizvodi iz Mlekarne Planika Kobarid, testeninami iz Mlinotesta, ribjimi specialitetami iz Delamarisa, okusnimi mesninami s Kras Sežana, Kmetijske zadruge Tolmin in Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija ter piščančjimi specialitetami iz Pivka Perutninarstva. 

Poskrbljeno bo tudi za žlahtno kapljico

Ne spreglejte tudi vinske ponudbe Vinakras Sežana in Kleti Brda. Okusne prigrizke in vina boste lahko tudi kupili in jih delili z družino in prijatelji. Dogajanje bo dopolnjeno z avtentično primorsko glasbo, posebnimi gosti in nepozabnim vzdušjem. Vabljeni!

Logo in vabilo na prireditev po priorsko

Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem