Vabljeni na dogodek Po primorsko 2023 | Odmevi na dogodke

Vabljeni na dogodek Po primorsko 2023

V sredo, 20. septembra 2023, bo od 11. do 16. ure na Pogačarjevem trgu v Ljubljani že osmič zapored potekala tradicionalna vinsko-kulinarična promocijska prireditev Po primorsko. Ta vsakoletni dogodek je rezultat skupnega truda primorskih živilskih podjetij, zadrug in Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. 

Prireditev poteka od leta 2015 in se odvija v času, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Primorska podjetja in zadruge s skupnim nastopom prikazujejo pestrost in bogastvo dežele, ki se odraža v kakovostnih domačih izdelkih in vinih.

Značilna primorska energija se prepleta v vsakem grižljaju hrane in požirku vina, kar obiskovalcem ponuja avtentično primorsko doživetje. Na različnih stojnicah se boste lahko seznanili s pestro paleto izdelkov: mlečnimi proizvodi iz Mlekarne Planika Kobarid, testeninami iz Mlinotesta, ribjimi specialitetami iz Delamarisa, okusnimi mesninami s Kras Sežana, Kmetijske zadruge Tolmin in Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija ter piščančjimi specialitetami iz Pivka Perutninarstva. 

Poskrbljeno bo tudi za žlahtno kapljico

Ne spreglejte tudi vinske ponudbe Vinakras Sežana in Kleti Brda. Okusne prigrizke in vina boste lahko tudi kupili in jih delili z družino in prijatelji. Dogajanje bo dopolnjeno z avtentično primorsko glasbo, posebnimi gosti in nepozabnim vzdušjem. Vabljeni!

Logo in vabilo na prireditev po priorsko

Sorodni članki

Kulinarično druženje - Teden restavracij

Teden restavracij je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organiziral kulinarično srečanje v ljubljanskem Pen Klubu. Dogodek je bil posvečen raziskovanju trajnostne gastronomije in promociji lokalnih sestavin, kar ima ključno vlogo pri razvoju slovenske kulinarike.Razprava je temeljila…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam.V času sezone jagod jih lahko najdemo…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja odpadne hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Zakaj je dobro izbrati slovenske jagode?

Slovenske jagode so prvi sveži sadni dar narave po dolgi zimi. Te aromatične dobrote začnejo krasiti naše vrtove in tržnice že od druge polovice aprila, najprej na Primorskem in v Posavju, nato pa nas razveseljujejo vse do sredine junija, ko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem