Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija« | Odmevi na dogodke

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.

Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala 1. junija 2024 na Glavnem trgu v Celju. Ulice Celja se bodo spremenile v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji, kjer bodo vrhunski slovenski chefi poustvarili utrip Tedna restavracij, tokrat na prostem.

Okušajte kreacije najboljših slovenskih chefov

Udeleženci bodo imeli priložnost v enem dnevu spoznati vrhunske chefe in chefinje iz izbranih restavracij, Tedna restavracij ter okušati njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih lokalnih sestavin iz sheme »izbrana kakovost – Slovenija«. Jedi bodo predstavljale interpretacijo sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v odlične ulične jedi.

Obiskovalci bodo na stojnicah lahko poskusili jedi vrhunskih chefov iz kar 15 restavracij, med njimi Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija, Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka, Marko Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro, Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl, Rok Martinčič – Gostilna Jež, Luka Košir – Grič, Sabina in Grega Repovž – Gostilna Repovž, Nina in Tomaž Bratovž – JB restavracija, Marko Magajne – Galerija Okusov, Jakob Pintar – TaBar, Andrej Smogavc – Spargus, Leon Pintarič – Gostilna Rajh, Uroš Štefelin – Hiša Linhart in Tadej Petrič – Hotel Evropa.

Dogodek bo popestril ekskluzivni Chef’s Table »Izbrana kakovost – Slovenija«, kjer bodo obiskovalci uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili več hodni TR meni, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski chefi. 

Dogodek bo povezoval Klemen Kopina, energičen glas Hitradia Center. Za glasbeno podlago bo poskrbel DJ El Timo, dogodek pa bodo popestrili tudi glasbeniki Vocal BK Studia in nagradne igre.  Da bo kulinarično raziskovanje prijetno za vso družino, bodo za najmlajše organizirane kuharske delavnice, kjer bodo lahko izdelovali svoje testenine in se sladkali.

Dogodek organizira Teden restavracij v partnerstvu s slovenskimi rejci in predelovalci mesa in slovenskimi pridelovalci in predelovalci mleka ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia. 

Vstop je brezplačen

Vstop je prost in ne zahteva predhodne rezervacije. Skupaj podprimo trajnost, kakovost, inovativnost, in seveda naše rejce, pridelovalce in predelovalce! 

Vljudno vabljeni!


Sorodni članki

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...

Učitelji kot ambasadorji lokalne kulinarike: navdihujoče zgodbe iz slovenskih šol

Vloga učiteljev pri spodbujanju zdrave prehrane in ohranjanju kulinarične dediščine je izjemnega pomena za razvoj mladih generacij. Učitelji po vsej Sloveniji, ki s strastjo in predanostjo vključujejo lokalno kulinariko v učne procese, postajajo pravi ambasadorji lokalne hrane. S svojo predanostjo…

Več...

Koledar promocijskih kampanj lokalne hrane v letu 2024

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v letu 2024 izvedlo številne promocijske kampanje, namenjene podpori lokalnih pridelovalcev in predelovalcev kmetijskih in živilskih izdelkov. V preglednici oziroma koledarju je prikazana mesečna razporeditev teh kampanj. Koledar vključuje tudi pomembne datume, povezane…

Več...

Zakaj kuhati skupaj z otroki?

V študiji med razredi četrtošolcev so v pouk matematike in naravoslovja vključili uporabo praktičnih dejavnosti, povezanih s kuhanjem in hrano. Izkazalo se je, da se je poleg njihovega izboljšanja prehranskega znanja in prehranskih vzorcev občutno izboljšalo tudi njihovo znanje iz…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem