Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija« | Odmevi na dogodke

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.

Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala 1. junija 2024 na Glavnem trgu v Celju. Ulice Celja se bodo spremenile v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji, kjer bodo vrhunski slovenski chefi poustvarili utrip Tedna restavracij, tokrat na prostem.

Okušajte kreacije najboljših slovenskih chefov

Udeleženci bodo imeli priložnost v enem dnevu spoznati vrhunske chefe in chefinje iz izbranih restavracij, Tedna restavracij ter okušati njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih lokalnih sestavin iz sheme »izbrana kakovost – Slovenija«. Jedi bodo predstavljale interpretacijo sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v odlične ulične jedi.

Obiskovalci bodo na stojnicah lahko poskusili jedi vrhunskih chefov iz kar 15 restavracij, med njimi Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija, Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka, Marko Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro, Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl, Rok Martinčič – Gostilna Jež, Luka Košir – Grič, Sabina in Grega Repovž – Gostilna Repovž, Nina in Tomaž Bratovž – JB restavracija, Marko Magajne – Galerija Okusov, Jakob Pintar – TaBar, Andrej Smogavc – Spargus, Leon Pintarič – Gostilna Rajh, Uroš Štefelin – Hiša Linhart in Tadej Petrič – Hotel Evropa.

Dogodek bo popestril ekskluzivni Chef’s Table »Izbrana kakovost – Slovenija«, kjer bodo obiskovalci uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili več hodni TR meni, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski chefi. 

Dogodek bo povezoval Klemen Kopina, energičen glas Hitradia Center. Za glasbeno podlago bo poskrbel DJ El Timo, dogodek pa bodo popestrili tudi glasbeniki Vocal BK Studia in nagradne igre.  Da bo kulinarično raziskovanje prijetno za vso družino, bodo za najmlajše organizirane kuharske delavnice, kjer bodo lahko izdelovali svoje testenine in se sladkali.

Dogodek organizira Teden restavracij v partnerstvu s slovenskimi rejci in predelovalci mesa in slovenskimi pridelovalci in predelovalci mleka ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia. 

Vstop je brezplačen

Vstop je prost in ne zahteva predhodne rezervacije. Skupaj podprimo trajnost, kakovost, inovativnost, in seveda naše rejce, pridelovalce in predelovalce! 

Vljudno vabljeni!


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem