Spletna oddaja za aktivne državljane

Mlada televizija nas poziva, da ji pomagamo pri snemanju oddaje o lokalni kakovosti!

Pri mladi neprofitni televiziji Studio 12 pravijo, da je njihovo osnovno vodilo v svet pošiljati vsebine, ki promovirajo kvaliteto bivanja in posameznikov razvoj. Še posebej jih zanimajo področja zdravega življenja, ekologije in medčloveških odnosov. Za nas pa je ta propulzivni mladi medij v tem trenutku zanimiv predvsem kot gonilna sila odmevnega projekta Jaz sem kmet. Sama pobuda ima sicer mnogo širše dimenzije, ki jim bomo kmalu posvetili vso pozornost, ki si jo zaslužijo. Tokrat pa se bomo osredotočili na njen najbolj interaktiven vidik, in sicer snemanje skupnostne dokumentarne oddaje na temo avtohtone slovenske košte. Zadeva je zastavljena kot skupni družbeni projekt, kar pomeni, da želijo ustvarjalci na temo lokalno pridelane hrane napraviti moderno in razgibano TV oddajo v sodelovanju z nami… Torej s prav vsakim od nas, ki ga te reči zanimajo in ima o njih mnenje! »Kakšno oddajo si želite videti?« so nas pri Studiu 12 naslovili v svojem uradnem apelu: »Povejte nam, in potrudili se bomo, da takšno tudi naredimo. S tem želimo odpreti prostor za vse vsebinske ideje, predloge in usmeritve, da oddajo pripravimo na način, kot ga začrtate vi –  naši gledalci, strokovnjaki, praktiki in aktivni državljani s svojimi lastnimi mnenji na temo lokalne hrane.« Do 15. 5. smo torej srčno ohrabreni, da s svojim inputom pripomoremo k tej pozitivni zgodbi. Dragoceni bodo vsako mnenje, predlog, opazka, domislica ali pomislek. S tem bomo ustvarjalcem pomagali čimbolj verodostojno izmeriti utrip lokalne skupnosti in jim dali vedeti, katere so v tem trenutku naše prioritete in katere glavne skrbi. Za to imamo na forumu na voljo pet glavnih sklopov, in sicer: Priložnosti lokalne hrane, ki naj jih oddaja izpostavi Izzivi lokalne hrane, o katerih naj spregovori oddaja Pomembna vsebina na temo lokalne hrane – vključite jo v oddajo Dokumenti, ukrepi, strategije o lokalni hrani, ki naj jih izpostavimo Predlagam gosta in temo za oddajo »Vse zainteresirane bi pozval, naj se nikar iz kakšnega razloga ne držijo nazaj!« je želje bodro strnil Matej Delakorda, urednik spletne televizije: »Projekt smo res zastavili tako, da bo vsak dobil priložnost povedati tisto, česar drugje ne more. Saj prav to se nam zdi glavna prednost take skupnostne oddaje – pri nas ne bo cenzure, pri nas ne bo ‘napačnih mnenj’… Če imate težave z razmahom multinacionalk tudi na tako občutljivem področju, kot je prehranska politika, potem super, potem nam to nemudoma javite… Če vas je zbodel kak aktualen politični vidik – zakaj se na enih področjih stvari ne premaknejo, zakaj so druge reči tako slabo podprte, potem super – zelo zelo nas zanima tudi to! Spoštljivo in pozorno bomo prisluhnili prav vsakemu mnenju in na podlagi prereza posneli najboljšo možno oddajo.«


Sorodni članki

Strokovnjaki svetujejo: večkrat posezite po lokalno pridelani ekološki hrani

Magistrica varne prehrane in projektna sodelavka na ZSPM – Zvezi slovenske podeželske mladine Dominika Klavž z nami v intervjuju deli svoj strokovni vpogled o vlogi ekološke prehrane pri oblikovanju boljših prehranjevalnih navad ljudi v prihodnosti. Vabljeni k branju in razmisleku,…

Več...

Kakovost na prvem mestu: pomembnost nadzora v ekološkem kmetovanju

V prvem delu intervjuja z Nives Adamič Kričaj, univ. dipl. ing. kmetijstva in koordinatorko certifikacijske enote za ekološko kmetijstvo – pridelavo/predelavo na IKC Inštitutu za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru, razkrivamo vlogo izvajalcev v ekološkem nadzoru, postopek kontrol in…

Več...

Mladi kot ambasadorji ekološke prehrane

Intervju s Špelo Kocjančič, perspektivno mlado podjetnico, ki se s proizvodnjo izdelkov iz kosti ekološkega goveda zavzema za boljši izkoristek surovin v mesni industriji in s svojimi izdelki aktivno vstopa v svet krožnega gospodarstva. Mlada ambiciozna podjetnica Špela Kocjančič je…

Več...

Odkrijte novo veselje do kuhanja! Z ekološko hrano

Emilija Pavlič, priljubljena primorska kuharica, s svojimi dolgoletnimi izkušnjami v kuhinji in zavzetostjo za kuhanje na ekološki način z nami v intervjuju deli dragocene nasvete o pripravi ekološke hrane. Razkriva, kako lahko vsak domači kuhar svoj jedilnik obogati z raznoliko,…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem