Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO in NAVODILA za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje! Preberite več >

Spletna oddaja za aktivne državljane

Mlada televizija nas poziva, da ji pomagamo pri snemanju oddaje o lokalni kakovosti!

Pri mladi neprofitni televiziji Studio 12 pravijo, da je njihovo osnovno vodilo v svet pošiljati vsebine, ki promovirajo kvaliteto bivanja in posameznikov razvoj. Še posebej jih zanimajo področja zdravega življenja, ekologije in medčloveških odnosov. Za nas pa je ta propulzivni mladi medij v tem trenutku zanimiv predvsem kot gonilna sila odmevnega projekta Jaz sem kmet. Sama pobuda ima sicer mnogo širše dimenzije, ki jim bomo kmalu posvetili vso pozornost, ki si jo zaslužijo. Tokrat pa se bomo osredotočili na njen najbolj interaktiven vidik, in sicer snemanje skupnostne dokumentarne oddaje na temo avtohtone slovenske košte. Zadeva je zastavljena kot skupni družbeni projekt, kar pomeni, da želijo ustvarjalci na temo lokalno pridelane hrane napraviti moderno in razgibano TV oddajo v sodelovanju z nami… Torej s prav vsakim od nas, ki ga te reči zanimajo in ima o njih mnenje! »Kakšno oddajo si želite videti?« so nas pri Studiu 12 naslovili v svojem uradnem apelu: »Povejte nam, in potrudili se bomo, da takšno tudi naredimo. S tem želimo odpreti prostor za vse vsebinske ideje, predloge in usmeritve, da oddajo pripravimo na način, kot ga začrtate vi –  naši gledalci, strokovnjaki, praktiki in aktivni državljani s svojimi lastnimi mnenji na temo lokalne hrane.« Do 15. 5. smo torej srčno ohrabreni, da s svojim inputom pripomoremo k tej pozitivni zgodbi. Dragoceni bodo vsako mnenje, predlog, opazka, domislica ali pomislek. S tem bomo ustvarjalcem pomagali čimbolj verodostojno izmeriti utrip lokalne skupnosti in jim dali vedeti, katere so v tem trenutku naše prioritete in katere glavne skrbi. Za to imamo na forumu na voljo pet glavnih sklopov, in sicer: Priložnosti lokalne hrane, ki naj jih oddaja izpostavi Izzivi lokalne hrane, o katerih naj spregovori oddaja Pomembna vsebina na temo lokalne hrane – vključite jo v oddajo Dokumenti, ukrepi, strategije o lokalni hrani, ki naj jih izpostavimo Predlagam gosta in temo za oddajo »Vse zainteresirane bi pozval, naj se nikar iz kakšnega razloga ne držijo nazaj!« je želje bodro strnil Matej Delakorda, urednik spletne televizije: »Projekt smo res zastavili tako, da bo vsak dobil priložnost povedati tisto, česar drugje ne more. Saj prav to se nam zdi glavna prednost take skupnostne oddaje – pri nas ne bo cenzure, pri nas ne bo ‘napačnih mnenj’… Če imate težave z razmahom multinacionalk tudi na tako občutljivem področju, kot je prehranska politika, potem super, potem nam to nemudoma javite… Če vas je zbodel kak aktualen politični vidik – zakaj se na enih področjih stvari ne premaknejo, zakaj so druge reči tako slabo podprte, potem super – zelo zelo nas zanima tudi to! Spoštljivo in pozorno bomo prisluhnili prav vsakemu mnenju in na podlagi prereza posneli najboljšo možno oddajo.«


Sorodni članki

Pripravite EKO kosilo

Ekološka hrana ima posebno mesto v kulinariki, saj je zaradi sonaravnega načina pridelave še polnejšega okusa in nadgradi jedi. Je visokokakovostna, z bogato prehransko vrednostjo ter z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Pripravili smo predlog celotnega menija EKO jedi.…

Več...

Biodinamična kmetija Černelič z zmago na natečaju Rural Inspiration Awards 2020

Ekološka in biodinamična kmetija Černelič je na evropskem natečaju Rural Inspiration Awards 2020 prejela največ glasov javnosti ter se izmed 71 prijavljenih uvrstila na prvo mesto v kategoriji »Popular vote«. Zvone Černelič je spregovoril o pomenu biodinamičnega kmetovanja in predstavil…

Več...

Prednosti ekološke hrane skozi oči pridelovalca

Ekološka hrana velja za bolj zdravo in bolj okusno. Razloge za to je predstavil g. Janez Peternelj, pridelovalec ekološke zelenjave in sadja, ki ima na svoji ekološki kmetiji v Poljanski dolini tudi nekaj živali. Spregovoril je o prednostih tako za…

Več...

Zakaj se ekološko meso bistveno razlikuje od konvencionalnega?

Boštjan Kosec iz ekološke kmetije iz okolice Ormoža, kjer se ukvarjajo z ekološko vzrejo govedi za meso, je spregovoril o tem, kakšno dodano vrednost ima ekološko meso. Pojasnil je razlike v sami vzreji živali, v okusu ter hranilni vrednosti ekološkega…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem