Spletna anketa Odpadna hrana v Sloveniji, vzroki za nastajanje in možne priložnosti

V okviru projekta Hrana ni odpadek so pripravili spletno anketo, s katero želijo pridobiti osnovne informacije o vzrokih za nastajanje presežkov hrane. Vabljeni k izpolnitvi.

Vabimo vas, da izpolnite spletno anketo Odpadna hrana v Sloveniji, vzroki za nastajanje in možne priložnost, ki je bila oblikovana v okviru projekta Hrana ni odpadek (ARRS št: V4-2011). Projekt se osredotoča na različne člene verige preskrbe s hrano (kot vir odpadne hrane) in na različne modele upravljanja (kot način ukrepanja, sledenja in povezovanja za preprečevanje in zmanjševanje presežkov hrane in odpadne hrane).

* Izpolnjevanje ankete traja približno 3 minute za posamezno označeno aktivnost v verigi preskrbe s hrano.

Z anketo želijo pridobiti osnovne informacije o vzrokih za nastajanje, kakor tudi o izvajanju in načrtovanju dejavnosti s področja presežkov hrane in odpadne hrane v vaši organizaciji, ter preveriti  pripravljenost za sodelovanje pri nadaljnjih aktivnostih projekta.

V okviru projekta je bila že pripravljena analiza nastajanja vzrokov odpadne hrane v Sloveniji. Ugotovljene vzroke želimo z anketo preveriti v širšem krogu deležnikov, vključno s tistimi, ki se še aktivno na ukvarjajo s presežki hrane in odpadne hrane.


Sorodni članki

10 nasvetov za manj živilskih odpadkov

Z nekaj preprostimi odločitvami lahko bistveno zmanjšamo presežke hrane ter se usmerimo v bolj trajnostno prehranjevanje. Zelo veliko presežkov hrane nastaja v gospodinjstvih, ki proizvedejo kar 52 % odpadne hrane, zato je najbolje začeti pri sebi. Z vami delimo nekaj…

Več...

Raje kot v smeti pretvorimo v nove jedi

V kuhinji se nam pogosto zgodi, da nam pri pripravi obrokov ostanejo nekatera živila, na primer krompir, testenine, riž, kruh ali zelenjava. Že z malo domišljije jih lahko koristno porabimo za pripravo novih jedi ter tako bistveno zmanjšamo količino zavržkov…

Več...

Spoštuj hrano, spoštuj planet - zavrzi manj

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v sklopu E'ko dobro, Ekološkega dneva EU, organiziralo poseben medijski in strokovni dogodek s premisleki o hrani kot družbenem fenomenu in premiero celostne komunikacije ter video zgodbe osveščanja slovenskih gospodinjstev, kako zmanjšati količino…

Več...

Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

Generalna skupščina Združenih narodov je 29. september razglasila za mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Obeleževanje tega dne je pomembno za ozaveščanje o razsežnosti težave in morebitnih rešitvah na vseh ravneh. V EU se vsako leto zavrže…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem