Spletna anketa Odpadna hrana v Sloveniji, vzroki za nastajanje in možne priložnosti | Odpadna hrana | Zgodbe o naši super hrani
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Spletna anketa Odpadna hrana v Sloveniji, vzroki za nastajanje in možne priložnosti

V okviru projekta Hrana ni odpadek so pripravili spletno anketo, s katero želijo pridobiti osnovne informacije o vzrokih za nastajanje presežkov hrane. Vabljeni k izpolnitvi.

Vabimo vas, da izpolnite spletno anketo Odpadna hrana v Sloveniji, vzroki za nastajanje in možne priložnost, ki je bila oblikovana v okviru projekta Hrana ni odpadek (ARRS št: V4-2011). Projekt se osredotoča na različne člene verige preskrbe s hrano (kot vir odpadne hrane) in na različne modele upravljanja (kot način ukrepanja, sledenja in povezovanja za preprečevanje in zmanjševanje presežkov hrane in odpadne hrane).

* Izpolnjevanje ankete traja približno 3 minute za posamezno označeno aktivnost v verigi preskrbe s hrano.

Z anketo želijo pridobiti osnovne informacije o vzrokih za nastajanje, kakor tudi o izvajanju in načrtovanju dejavnosti s področja presežkov hrane in odpadne hrane v vaši organizaciji, ter preveriti  pripravljenost za sodelovanje pri nadaljnjih aktivnostih projekta.

V okviru projekta je bila že pripravljena analiza nastajanja vzrokov odpadne hrane v Sloveniji. Ugotovljene vzroke želimo z anketo preveriti v širšem krogu deležnikov, vključno s tistimi, ki se še aktivno na ukvarjajo s presežki hrane in odpadne hrane.


Sorodni članki

Sodelujte v raziskavi o odpadni hrani

Pridružite se najobsežnejši slovenski raziskavi o količinah odpadne hrane v gospodinjstvih. Za ta namen so na Ministrstvu za okolje in prostor izdelali kuhinjski dnevnik odpadne hrane.Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2019 zavrgel povprečno 67 kg hrane, v letu 2020…

Več...

Ideje za poceni kosilo: okusno in iz lokalnih sestavin

Poceni kosilo je lahko hkrati izredno okusno in polno hranil. Pripravili smo uporabne napotke in recepte, s pomočjo katerih boste imeli vedno pri roki dobro idejo za pripravo vašega kosila. Poceni kosilo ne pomeni, da je manj kakovostno, temveč na…

Več...

Obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane

Na dan 24. aprila obležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane. Namen je ozaveščati, kako in s katerimi dejanji lahko k zmanjšanju zavržkov pripomoremo sami. Namen Slovenskega dne brez zavržene hrane je ozaveščati javnost ter spodbuditi posameznike k zmanjševanju in preprečevanju…

Več...

10 nasvetov za manj živilskih odpadkov

Z nekaj preprostimi odločitvami lahko bistveno zmanjšamo viške hrane ter se usmerimo v bolj trajnostno prehranjevanje. Zelo veliko viškov nastaja v gospodinjstvih, ki proizvedejo kar 52 % odpadne hrane, zato je najbolje začeti pri sebi. Z vami delimo nekaj kratkih…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem