Slovenski chefi pripravljajo malice zaslužnim krajanom | Zgodbe o naši super hrani

Slovenski chefi pripravljajo malice zaslužnim krajanom

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021 za letošnje leto organizira serijo dogodkov, kjer slovenske restavracije in njihovi chefi skupaj z lokalnimi pridelovalci pogostijo zaslužno skupino krajanov. Cilj dogodkov je okrepiti zavedanje o pomenu uporabe lokalne hrane pri prehranjevanju zunaj doma ter s pripravljenimi jedmi pokazati, da so tudi malice lahko vrhunski obrok.

Dejstvo je, da ima Slovenija vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V tej kulinarični zgodbi imajo sveža slovenska živila pomembno vlogo za uspešne gastronomske zgodbe. »Izbira vrhunskih svežih lokalnih in sezonskih sestavin je v naši gostilni že od nekdaj samoumevna. Za izbor in nabavo skrbim sam, z mnogimi pridelovalci sodelujemo že od časov, ko je naša gostilna gostila v Dornberku; med nami so se tkale prijateljske vezi. Medsebojno spoštovanje, zaupanje, kontinuiteta ter sledljivost in kakovost sestavin so ključni,« je povedal Tomaž Kavčič, lastnik Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) in imetnik Michelinove zvezdice.

Gostilna pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostila zdravstvene delavce ZD Ajdovščina

Zaslužne zdravstvene delavce so v Gostilni pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostili s hišnimi njoki s sirom Golden Ring, zorjenim v brinju ter  minjoni z rožmarinom in kozjo skuto Mlekarne BeKa. David Ličen, ki skupaj s Kristijanom Vidmarjem stoji za blagovno znamko sirov Golden Ring Cheese, je povedal: »Slovenska gastronomija ceni vrhunske lokalne surovine in trend gre samo navzgor, kar nas zelo veseli.«

Za naslednjo pogostitev bo poskrbela Gostilna AS

Za naslednjo vrhunsko malico, ki bo v juliju izvedene v času mednarodnega festivala Europa Cantat, bodo poskrbeli v Gostilni AS.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem