Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Slovenski chefi pripravljajo malice zaslužnim krajanom

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021 za letošnje leto organizira serijo dogodkov, kjer slovenske restavracije in njihovi chefi skupaj z lokalnimi pridelovalci pogostijo zaslužno skupino krajanov. Cilj dogodkov je okrepiti zavedanje o pomenu uporabe lokalne hrane pri prehranjevanju zunaj doma ter s pripravljenimi jedmi pokazati, da so tudi malice lahko vrhunski obrok.

Dejstvo je, da ima Slovenija vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V tej kulinarični zgodbi imajo sveža slovenska živila pomembno vlogo za uspešne gastronomske zgodbe. »Izbira vrhunskih svežih lokalnih in sezonskih sestavin je v naši gostilni že od nekdaj samoumevna. Za izbor in nabavo skrbim sam, z mnogimi pridelovalci sodelujemo že od časov, ko je naša gostilna gostila v Dornberku; med nami so se tkale prijateljske vezi. Medsebojno spoštovanje, zaupanje, kontinuiteta ter sledljivost in kakovost sestavin so ključni,« je povedal Tomaž Kavčič, lastnik Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) in imetnik Michelinove zvezdice.

Gostilna pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostila zdravstvene delavce ZD Ajdovščina

Zaslužne zdravstvene delavce so v Gostilni pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostili s hišnimi njoki s sirom Golden Ring, zorjenim v brinju ter  minjoni z rožmarinom in kozjo skuto Mlekarne BeKa. David Ličen, ki skupaj s Kristijanom Vidmarjem stoji za blagovno znamko sirov Golden Ring Cheese, je povedal: »Slovenska gastronomija ceni vrhunske lokalne surovine in trend gre samo navzgor, kar nas zelo veseli.«

Za naslednjo pogostitev bo poskrbela Gostilna AS

Za naslednjo vrhunsko malico, ki bo v juliju izvedene v času mednarodnega festivala Europa Cantat, bodo poskrbeli v Gostilni AS.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Malica za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov. Rose Bled Hotel je v sodelovanju z lokalnima dobaviteljema pripravil malico za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev.Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v…

Več...

Čas je za trgatev

Trgatev je nekaj, kar povezuje slovenske vinogradnike od zahodnih do vzhodnih vinskih gričev. Jesen je namreč čas, ko obirajo sadove preteklega dela.V Sloveniji imamo 14 vinorodnih okolišev in 3 vinorodne dežele. Vzhodni del Slovenije je še posebej bogato posejan z…

Več...

Zveza kmetic Slovenije združuje več kot 9000 članic

O pomenu in položaju žensk na podeželju smo spregovorili z Ireno Ule, dolgoletno predsednico Zveze kmetic Slovenije. Predstavila je delovanje zveze in njen pomen za slovensko podeželje in lokalno kmetijstvo nasploh.Zveza kmetic Slovenije je prostovoljno združenje društev kmetic, žena in…

Več...

Kmetica leta 2021 je Marija Škof iz Metlike

Vir: MKGPIzbor Kmetica leta že od leta 2012 organizira Zveza kmetic Slovenije ob mednarodnem dnevu podeželskih žena, ki sicer poteka 15. oktobra, vendar so letos s podelitvijo zaradi epidemoloških razmer pohiteli. Kmetica leta 2021 je v konkurenci štirih kmetic postala…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem