Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Slovenski chefi pripravljajo malice zaslužnim krajanom

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021 za letošnje leto organizira serijo dogodkov, kjer slovenske restavracije in njihovi chefi skupaj z lokalnimi pridelovalci pogostijo zaslužno skupino krajanov. Cilj dogodkov je okrepiti zavedanje o pomenu uporabe lokalne hrane pri prehranjevanju zunaj doma ter s pripravljenimi jedmi pokazati, da so tudi malice lahko vrhunski obrok.

Dejstvo je, da ima Slovenija vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V tej kulinarični zgodbi imajo sveža slovenska živila pomembno vlogo za uspešne gastronomske zgodbe. »Izbira vrhunskih svežih lokalnih in sezonskih sestavin je v naši gostilni že od nekdaj samoumevna. Za izbor in nabavo skrbim sam, z mnogimi pridelovalci sodelujemo že od časov, ko je naša gostilna gostila v Dornberku; med nami so se tkale prijateljske vezi. Medsebojno spoštovanje, zaupanje, kontinuiteta ter sledljivost in kakovost sestavin so ključni,« je povedal Tomaž Kavčič, lastnik Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) in imetnik Michelinove zvezdice.

Gostilna pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostila zdravstvene delavce ZD Ajdovščina

Zaslužne zdravstvene delavce so v Gostilni pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostili s hišnimi njoki s sirom Golden Ring, zorjenim v brinju ter  minjoni z rožmarinom in kozjo skuto Mlekarne BeKa. David Ličen, ki skupaj s Kristijanom Vidmarjem stoji za blagovno znamko sirov Golden Ring Cheese, je povedal: »Slovenska gastronomija ceni vrhunske lokalne surovine in trend gre samo navzgor, kar nas zelo veseli.«

Za naslednjo pogostitev bo poskrbela Gostilna AS

Za naslednjo vrhunsko malico, ki bo v juliju izvedene v času mednarodnega festivala Europa Cantat, bodo poskrbeli v Gostilni AS.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Pri naročilu hrane izrazite željo po kakovostnem mesu lokalnega porekla

Privoščite si kakovosten kos mesa slovenskega porekla, četudi morda v nekoliko manjši količini ali manj pogosto.Ob misli na goveji zrezek na žaru se marsikomu pocedijo sline. Pri uživanju mesa je kakovost surovine izjemno pomembna. Ali ob naročilu v restavraciji povprašate…

Več...

Aleš Čad: »Osnova naše kulinarične tradicije je kakovostno meso slovenskega porekla«

V trgovini ali gostilni zahtevajte kakovostno meso slovenskega porekla.Okusne jedi z žara, visoka kakovost surovin in topel sprejem so tiste stvari, ki smo jih potrošniki vajeni pri obisku Gostilne Čad. Ta legendarna gostilna pod Rožnikom ima dolgo tradicijo. Uspešno poslovanje…

Več...

Peter Peternel: »Kakovostna lokalna hrana je naša največja dobrina«

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« zagotavlja, da so bile živali rojene in rejene v Sloveniji, da je bila predelava mesa izvedena v Sloveniji, ves proces pa je podvržen dodatnim neodvisnim kontrolam. Lahko bi rekli, da so kmetje največji vrtnarji krajine.…

Več...

Začela se je promocijska kampanja o prednostih lokalne ribje hrane

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo začeli z nacionalno generično kampanjo za promocijo lokalnega ribištva, s katero bomo ozaveščali pozitivnih vidikih uživanja rib ter o kakovosti, svežini in pestrosti izbire lokalnih rib in školjk, ki so dostopne po…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem