Slovenija najbolj zaželena destinacija 2021 | Gastronomija, Turizem | Zgodbe o naši super hrani

Slovenija najbolj zaželena destinacija 2021

Slovenija je bila s strani Conde Nast Traveller, enega najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, umeščena na prvo mesto seznama najbolj zaželenih destinacij.

Slovenija si je najvišje mesto na seznamu poleg naravnih lepot in znamenitosti, ki jih imamo za ponuditi, priborila predvsem na račun bogate kulinarike. V Condé Nast Traveller so izpostavili, da je naša dežela: »Vznemirljiva vrhunska destinacija na področju gastronomije in vin, z edinstveno neokrnjeno naravo

Raj za ljubitelje dobre kulinarike

V članku so izpostavili nedavno pridobitev Michelinovih zvezdic, ki so pripadle kar šestim slovenskim restavracijam. Poudarili so tudi pomen, ki ga bo država imela kot Evropska regija gastronomije 2021, pri čemer se je – odkar podeljujejo ta naziv – prvič zgodilo, da je kot regija lahko kandidirala kar cela država.

Pri slovenski gastronomiji navdušuje trajnostna naravnanost

Kot eno pomembnih prednosti in posebnosti Slovenije so Conde Nast Traveller izpostavili velik poudarek na ekološkem kmetovanju in trajnosti. Kot dobre prakse in izstopajoče posebnosti so omenili kuhanje z lokalno pridelanimi sestavinami, pridelavo in uporabo soli z jadranskih solin, negovanje lokalnega kmetijstva ter pomen čebelarstva.

Poseben poklon vinarstvu

Pomembno vlogo v gastronomiji imajo tudi vina, saj na vinorodnem območju Slovenije pridelujemo kar 52 sort vinske trte, od tega 37 belih in 15 rdečih. V Condé Nast Traveller so ob tem izpostavili izjemno kakovost vin in njihov sloves, med drugim tudi nedavno Decanterjevo nagrado za najboljše oranžno vino na svetu, ki ga je za vino Dolium Muškat Ottonel prejel vinar Božidar Zorjan.

Slovenija vse bolj prepoznavna kot gastronomska destinacija

Tovrstno priznanje in izpostavitev v prestižnem mediju je še eden izmed dokazov, da Slovenija tudi na globalni ravni skladno z začrtanimi cilji postaja vse bolj prepoznavna kot edinstvena in vrhunska gastronomska destinacija.

Celoten članek s podrobnim opisom razlogov za umestitev Slovenije na najvišje mesto na seznamu si lahko preberete tukaj.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Jesenski teden restavracij v znamenju mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«

Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Prvič se mu pridružujejo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa. Gostinci bodo lahko z znakom »izbrana kakovost…

Več...

Gostinci, označite meso »izbrana kakovost – Slovenija«

Slovenci kot potrošniki smo zadnja leta bolj ozaveščeni o pomembnosti izvora živil, ki jih kupujemo. Vedno bolj cenimo slovensko hrano in po njej vse pogosteje povprašujemo. Pozitiven odnos do lokalne kakovostne hrane je ključen pri ustvarjanju dolgoročnih potrošniških in prehranskih…

Več...

Posnetek z dogodka: predstavitev označevalcev »izbrana kakovost - Slovenija« za obrate javne prehrane

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo zasnovali kampanjo za promocijokakovostnega slovenskega mesa - mesa z označbo »izbrana kakovost – Slovenija« v sektorjugostinstva. Z njo želimo spodbuditi goste, da so pozorni na izvor mesa in da pri naročanju jedivečkrat…

Več...

Idrijski žlikrofi – enega imaš v ustih, drugega pa že na vilicah!

Leta 2002 so idrijski žlikrofi kot poseben kmetijsko-živilski proizvod dobili status Zajamčena tradicionalna posebnost, od januarja 2010 pa so kot zaščiteni proizvod vpisani tudi v register pri Evropski komisiji. Idrijski žlikrofi so leta 2002 na nivoju Evropske skupnosti pridobili status…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem