E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij | Izbrana kakovost - Slovenija, Prehranski nasveti

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.

Pomlad 2024 je v Sloveniji postregla z vrhuncem kulinaričnih doživetij, saj je potekal največji kulinarični dogodek v državi, Teden restavracij. Slovenski chefi so bili povabljeni, da pokažejo svoje veščine in ustvarjalnost z uporabo govejega in perutninskega mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. V zameno za delitev svojih receptov so lahko sodelovali tudi v nagradni igri Moj recept. Kot zmagovalka je bila izbrana chefinja Martina Breznik iz Hiše Raduha, ki je za svoj recept prejela glavno nagrado – kombinirano pečico.

Recepti, ki slavijo lokalne sestavine

Skupaj so chefi prispevali kar 30 odličnih receptov, katerih osrednji poudarek je uporaba mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja lokalno pridelavo, sledljivost in višje standarde kakovosti. Naš cilj je približati odličnost in kakovost domačih jedi širšemu krogu ljubiteljev gastronomije.

Recepti na voljo v obliki e-knjige

Skupaj so chefi prispevali kar 30 odličnih receptov, ki smo jih združili v privlačno e-knjigo za vse ljubitelje dobre kulinarike, ki želijo v svojih kuhinjah uporabljati lokalno pridelane sestavine najvišje kakovosti. Osrednji poudarek vseh receptov je uporaba mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja lokalno pridelavo, sledljivost in višje standarde kakovosti. Naš cilj je približati odličnost in kakovost domačih jedi širšemu krogu ljubiteljev gastronomije. 

E-knjigo Recepti priznanih slovenskih chefov si lahko prenesete tukaj >>

Spletna knjižnica vseh receptov iz Tedna restavracij

Vsi recepti so na voljo tudi v naši zbirki receptov na spletni strani. Pobrskajte med njimi tukaj >>


Sorodni članki

V poletje z domačim sladoledom

Poletje in sladoled običajno prideta v paru. Toda kot pri vseh živilih je tudi pri izbiri sladoleda na koncu pomembna kakovost osnovnih surovin, zato je najboljše, da se odločimo kar za pripravo domačega sladoleda.Izberimo ekološke sestavineV poletnih mesecih je izbira…

Več...

Uživajmo v sveže stisnjenih sokovih in napitkih

Sveže stisnjeni sokovi in napitki veljajo za pravi eliksir zdravja. Kadar jih pripravite iz lokalnih, sezonskih živil, je njihova učinkovitost še večja. Preizkusite katerega od naših receptov, ki jih najdete v nadaljevanju. Le malo stvari se lahko po kombinaciji osvežilnega…

Več...

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem