E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij | Izbrana kakovost - Slovenija, Prehranski nasveti

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.

Pomlad 2024 je v Sloveniji postregla z vrhuncem kulinaričnih doživetij, saj je potekal največji kulinarični dogodek v državi, Teden restavracij. Slovenski chefi so bili povabljeni, da pokažejo svoje veščine in ustvarjalnost z uporabo govejega in perutninskega mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. V zameno za delitev svojih receptov so lahko sodelovali tudi v nagradni igri Moj recept. Kot zmagovalka je bila izbrana chefinja Martina Breznik iz Hiše Raduha, ki je za svoj recept prejela glavno nagrado – kombinirano pečico.

Recepti, ki slavijo lokalne sestavine

Skupaj so chefi prispevali kar 30 odličnih receptov, katerih osrednji poudarek je uporaba mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja lokalno pridelavo, sledljivost in višje standarde kakovosti. Naš cilj je približati odličnost in kakovost domačih jedi širšemu krogu ljubiteljev gastronomije.

Recepti na voljo v obliki e-knjige

Skupaj so chefi prispevali kar 30 odličnih receptov, ki smo jih združili v privlačno e-knjigo za vse ljubitelje dobre kulinarike, ki želijo v svojih kuhinjah uporabljati lokalno pridelane sestavine najvišje kakovosti. Osrednji poudarek vseh receptov je uporaba mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja lokalno pridelavo, sledljivost in višje standarde kakovosti. Naš cilj je približati odličnost in kakovost domačih jedi širšemu krogu ljubiteljev gastronomije. 

E-knjigo Recepti priznanih slovenskih chefov si lahko prenesete tukaj >>

Spletna knjižnica vseh receptov iz Tedna restavracij

Vsi recepti so na voljo tudi v naši zbirki receptov na spletni strani. Pobrskajte med njimi tukaj >>


Sorodni članki

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...

Učitelji kot ambasadorji lokalne kulinarike: navdihujoče zgodbe iz slovenskih šol

Vloga učiteljev pri spodbujanju zdrave prehrane in ohranjanju kulinarične dediščine je izjemnega pomena za razvoj mladih generacij. Učitelji po vsej Sloveniji, ki s strastjo in predanostjo vključujejo lokalno kulinariko v učne procese, postajajo pravi ambasadorji lokalne hrane. S svojo predanostjo…

Več...

Koledar promocijskih kampanj lokalne hrane v letu 2024

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v letu 2024 izvedlo številne promocijske kampanje, namenjene podpori lokalnih pridelovalcev in predelovalcev kmetijskih in živilskih izdelkov. V preglednici oziroma koledarju je prikazana mesečna razporeditev teh kampanj. Koledar vključuje tudi pomembne datume, povezane…

Več...

Zakaj kuhati skupaj z otroki?

V študiji med razredi četrtošolcev so v pouk matematike in naravoslovja vključili uporabo praktičnih dejavnosti, povezanih s kuhanjem in hrano. Izkazalo se je, da se je poleg njihovega izboljšanja prehranskega znanja in prehranskih vzorcev občutno izboljšalo tudi njihovo znanje iz…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem