Pripravite EKO kosilo | Ekološko, Odpadna hrana | Priporočila za uporabo v kuhinji

Pripravite EKO kosilo

Ekološka hrana ima posebno mesto v kulinariki, saj je zaradi sonaravnega načina pridelave še polnejšega okusa in nadgradi jedi. Je visokokakovostna, z bogato prehransko vrednostjo ter z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Pripravili smo predlog celotnega menija EKO jedi.

Zeleni uvod: Hladna EKO kumarična juha

Ta okusna juha je pripravljena že v desetih minutah, presenetila pa vas bo z izjemno svežino in lahkotnostjo.

Glavna mesna dobrota: EKO goveji steak v vinski omaki

Osrednjo vlogo pri tokratnem EKO kosilu ima izbrani steak iz ekološke govedine, ki vas bo očaral s svojo aromo.

Klasična, a izjemno okusna priloga: EKO pečen krompir z rožmarinom

Izberite mlad ekološki krompir ter mu za piko na i dodajte rožmarin, ki nadgradi okus in običajnemu pečenemu krompirju doda novo dimenzijo.

Kraljevska sladica: EKO kruhov narastek z jabolki in orehi

Ta bogata sladica iz eko sestavin bo zaokrožila celoten obrok ter poskrbela za pravo razvajanje vaših brbončic.

Ne zavrzimo hrane

Ekološka hrana je še posebej dragocena, zato poskrbite, da vam ne bodo ostali zavržki. Vse jedi, ki smo jih predstavili, lahko prihranite do večera in jih pojeste tudi kot okusno večerjo ali popoldanski prigrizek.

Ekološko - Kmetijstvo Slovenija

Sorodni članki

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Ekološka hrana ni zgolj še en „trend“ na področju prehranjevanja, temveč je dejansko nujen in nepogrešljiv temelj tako za zdravje sodobnega posameznika kot tudi za okolje in družbo kot celoto. Kadar ekološka hrana izvira iz lokalnega okolja, pa se njene…

Več...

Raje kot v smeti pretvorimo v nove jedi

V kuhinji se nam pogosto zgodi, da nam pri pripravi obrokov ostanejo nekatera živila, na primer krompir, testenine, riž, kruh ali zelenjava. Že z malo domišljije jih lahko koristno porabimo za pripravo novih jedi ter tako bistveno zmanjšamo količino zavržkov…

Več...

Nov logotip za slogan Spoštujmo hrano, spoštujmo planet

V decembru 2023 je bil izbran logotip za slogan »Spoštujmo hrano, spoštujmo planet«, s katerim bomo podprli komunikacijske aktivnosti na področju zmanjševanja izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano. V svetu, kjer se soočamo z naraščajočimi izzivi trajnosti…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem