Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Pripravite EKO kosilo

Ekološka hrana ima posebno mesto v kulinariki, saj je zaradi sonaravnega načina pridelave še polnejšega okusa in nadgradi jedi. Je visokokakovostna, z bogato prehransko vrednostjo ter z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Pripravili smo predlog celotnega menija EKO jedi.

Zeleni uvod: Hladna EKO kumarična juha

Ta okusna juha je pripravljena že v desetih minutah, presenetila pa vas bo z izjemno svežino in lahkotnostjo.

Glavna mesna dobrota: EKO goveji steak v vinski omaki

Osrednjo vlogo pri tokratnem EKO kosilu ima izbrani steak iz ekološke govedine, ki vas bo očaral s svojo aromo.

Klasična, a izjemno okusna priloga: EKO pečen krompir z rožmarinom

Izberite mlad ekološki krompir ter mu za piko na i dodajte rožmarin, ki nadgradi okus in običajnemu pečenemu krompirju doda novo dimenzijo.

Kraljevska sladica: EKO kruhov narastek z jabolki in orehi

Ta bogata sladica iz eko sestavin bo zaokrožila celoten obrok ter poskrbela za pravo razvajanje vaših brbončic.

Ne zavrzimo hrane

Ekološka hrana je še posebej dragocena, zato poskrbite, da vam ne bodo ostali zavržki. Vse jedi, ki smo jih predstavili, lahko prihranite do večera in jih pojeste tudi kot okusno večerjo ali popoldanski prigrizek.

Ekološko - Kmetijstvo Slovenija

Sorodni članki

Sodelujte v raziskavi o odpadni hrani

Pridružite se najobsežnejši slovenski raziskavi o količinah odpadne hrane v gospodinjstvih. Za ta namen so na Ministrstvu za okolje in prostor izdelali kuhinjski dnevnik odpadne hrane.Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2019 zavrgel povprečno 67 kg hrane, v letu 2020…

Več...

2. Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

29. september je bil s strani Generalne skupščine Združenih narodov in s podporo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) razglašen za mednarodni dan ozaveščenosti o izgubah hrane in odpadni hrani.Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani…

Več...

Zmanjšanje količine odpadne hrane je eden ključnih ciljev do leta 2030

Do leta 2030 smo se na globalni ravni zavezali prepoloviti količino odpadne hrane na prebivalca. To lahko dosežemo le s skupnimi prizadevanji, ki se začnejo pri vsakem posamezniku.V okviru Agende za trajnostni razvoj do leta 2030 so Združeni narodi kot…

Več...

Raje kot v smeti pretvorimo v nove jedi

V kuhinji se nam pogosto zgodi, da nam pri pripravi obrokov ostanejo nekatera živila, na primer krompir, testenine, riž, kruh ali zelenjava. Že z malo domišljije jih lahko koristno porabimo za pripravo novih jedi ter tako bistveno zmanjšamo količino zavržkov…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem