Pripravite EKO kosilo | Ekološko, Odpadna hrana | Priporočila za uporabo v kuhinji

Pripravite EKO kosilo

Ekološka hrana ima posebno mesto v kulinariki, saj je zaradi sonaravnega načina pridelave še polnejšega okusa in nadgradi jedi. Je visokokakovostna, z bogato prehransko vrednostjo ter z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. Pripravili smo predlog celotnega menija EKO jedi.

Zeleni uvod: Hladna EKO kumarična juha

Ta okusna juha je pripravljena že v desetih minutah, presenetila pa vas bo z izjemno svežino in lahkotnostjo.

Glavna mesna dobrota: EKO goveji steak v vinski omaki

Osrednjo vlogo pri tokratnem EKO kosilu ima izbrani steak iz ekološke govedine, ki vas bo očaral s svojo aromo.

Klasična, a izjemno okusna priloga: EKO pečen krompir z rožmarinom

Izberite mlad ekološki krompir ter mu za piko na i dodajte rožmarin, ki nadgradi okus in običajnemu pečenemu krompirju doda novo dimenzijo.

Kraljevska sladica: EKO kruhov narastek z jabolki in orehi

Ta bogata sladica iz eko sestavin bo zaokrožila celoten obrok ter poskrbela za pravo razvajanje vaših brbončic.

Ne zavrzimo hrane

Ekološka hrana je še posebej dragocena, zato poskrbite, da vam ne bodo ostali zavržki. Vse jedi, ki smo jih predstavili, lahko prihranite do večera in jih pojeste tudi kot okusno večerjo ali popoldanski prigrizek.

Ekološko - Kmetijstvo Slovenija

Sorodni članki

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Ekološka hrana ni zgolj še en „trend“ na področju prehranjevanja, temveč je dejansko nujen in nepogrešljiv temelj tako za zdravje sodobnega posameznika kot tudi za okolje in družbo kot celoto. Kadar ekološka hrana izvira iz lokalnega okolja, pa se njene…

Več...

Potrošniki zaupamo oznaki ekološko

Ekološka pridelava je oblika in način kmetovanja, ki spoštuje naravne življenjske cikle. Ta način minimizira človekov vpliv na okolje in obratuje tako naravno, kot je mogoče. Hrana, ki je pridelana, predelana in porabljena v lokalnem okolju, je zaradi svežine kakovostnejša…

Več...

»Premalo se zavedamo, kako poteka ekološka pridelava hrane v primerjavi s konvencionalno«

Pogovarjali smo se z Andrejem Gnezdo, potrošnikom ekološke hrane, ki je utemeljil pomembne prednosti tovrstnih nakupnih odločitev. Poudaril je, da ekološka pridelava ne obremenjuje okolja s pesticidi, da se ne uporabljajo gensko spremenjeni organizmi ter da so kmetje in tisti,…

Več...

Hipokratov izrek, naj bo hrana zdravilo, vsekakor drži

INTERVJU - Dr. Martina Bavec, univ. dipl. inž. kmet., redna profesorica, Univerza Maribor, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede.Sodite med začetnike vzpostavljanja organiziranega sistema ekološke pridelave v Sloveniji. Nam lahko poveste kaj več o tem, skozi kakšne kontrole morajo ekološki…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem