Priporočila za zmanjšanje odpadne hrane v trgovini | Priročniki

Priporočila za zmanjšanje odpadne hrane v trgovini

Priporočila za zmanjšanje odpadne hrane v trgovini 23.2.2024

Trgovinska zbornica Slovenije je ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport izdala publikacijo z naslovom »Priporočila za zmanjšanje odpadne hrane v trgovini«. 

Ta izdaja predstavlja del aktivnosti, ki se izvajajo v okviru Akcijskega načrta za implementacijo Strategije za zmanjšanje izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano, pod sloganom »Spoštujmo hrano, spoštujmo planet«.

Publikacijo si lahko prenesete tukaj >>>

Strategije in ukrepi za učinkovitejše upravljanje z zalogami

Publikacija ponuja praktične nasvete in usmeritve trgovcem, kako učinkoviteje upravljati z zalogami hrane, optimizirati nabavne in prodajne procese ter s tem zmanjšati količino odpadne hrane, ki nastaja v trgovskem sektorju. Poudarek je na prepoznavanju ključnih dejavnikov, ki prispevajo k izgubi hrane, in na predlaganju učinkovitih rešitev za njihovo obravnavo.

Pomen zmanjšanja odpadne hrane za okolje in gospodarstvo

S to iniciativo Trgovinska zbornica Slovenije stremi k ozaveščanju in spodbujanju trgovcev k odgovornejšemu ravnanju z viri, s čimer ne prispevajo le k ohranjanju okolja, temveč tudi k večji gospodarski učinkovitosti. Ta pristop je še posebej pomemben v luči globalnih in slovenskih prizadevanj za zmanjšanje odpadne hrane, kar je ključnega pomena za trajnostni razvoj in blaženje podnebnih sprememb.

Priloga:


Sorodni članki

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala…

Več...

Jagode haskap uspevajo tudi v Sloveniji

Jagode haskap, znane tudi kot sibirske borovnice, so v zadnjih letih vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji. Pogovarjali smo se z Boštjanom Lesarjem, predsednikom društva pridelovalcev jagod Haskap, ki nam je povedal številne zanimivosti o tem izjemnem sadežu. Jagode haskap,…

Več...

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam. V času sezone jagod jih lahko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem