Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat | Zgodbe o naši super hrani

Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat

Dnevi odprtih vrat, ki se bodo v mesecu septembru in oktobru odvijali na nekaterih slovenskih kmetijah, v predelovalnih obratih in zadrugah, so namenjeni spoznavanju vsega, kar je povezano s pridelavo in predelavo lokalne hrane, življenja in dela na podeželju.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali pridelavo in predelavo živil, se promocijsko preizkusili v pobiranju pridelka ali poskusili nekatere domače izdelke.

Dnevi odprtih vrat so priložnost za spoznavanje:

  • različnih načinov kmetovanja (ekološko, integrirano ali konvencionalno), uporabe škropiv in delovnih strojev,
  • postopkov predelave lokalnih izdelkov,
  • postopkov nadzora živil od vil do vilic, zagotavljanja sledljivosti porekla in varnosti živil
  • pridelave sadja in zelenjave in  prehranskih koristih sveže pobranih plodov,
  • življenja živali, njihove prehrane in bivalnih prostorov,
  • življenja na slovenskih kmetijah in
  • pomoč pri delu na kmetiji.

Za ogled izbrane kmetije na dnevih odprtih vrat se prijavite prek spletnega obrazca in se na lastne oči prepričajte o kakovosti lokalne hrane.

Obisk kmetij je brezplačen, s seboj prinesite le željo po spoznavanju podeželja in njegovih darov.

Vabljeni!


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem