Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat

Dnevi odprtih vrat, ki se bodo v mesecu septembru in oktobru odvijali na nekaterih slovenskih kmetijah, v predelovalnih obratih in zadrugah, so namenjeni spoznavanju vsega, kar je povezano s pridelavo in predelavo lokalne hrane, življenja in dela na podeželju.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali pridelavo in predelavo živil, se promocijsko preizkusili v pobiranju pridelka ali poskusili nekatere domače izdelke. Oglejte si datume in podrobnejše opise dogajanj na posameznih kmetijah.

Dnevi odprtih vrat so priložnost za spoznavanje:

  • različnih načinov kmetovanja (ekološko, integrirano ali konvencionalno), uporabe škropiv in delovnih strojev,
  • postopkov predelave lokalnih izdelkov,
  • postopkov nadzora živil od vil do vilic, zagotavljanja sledljivosti porekla in varnosti živil
  • pridelave sadja in zelenjave in  prehranskih koristih sveže pobranih plodov,
  • življenja živali, njihove prehrane in bivalnih prostorov,
  • življenja na slovenskih kmetijah in
  • pomoč pri delu na kmetiji.

Za ogled izbrane kmetije na dnevih odprtih vrat se prijavite prek spletnega obrazca in se na lastne oči prepričajte o kakovosti lokalne hrane.

Obisk kmetij je brezplačen, s seboj prinesite le željo po spoznavanju podeželja in njegovih darov.

Vabljeni!

Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat
Ocenite stran


Sorodni članki

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« na govejem mesu je znak višje kakovosti

Ko govorimo o hrani, je kakovost nedvomno najpomembnejše merilo izbire. Zase in svoje bližnje želimo le kakovostne izdelke in najboljše sestavine. Višjo kakovost in zagotovljeno odličnost vam pri nakupu slovenske govedine zagotavlja znak »izbrana kakovost – Slovenija«. Iskanje najboljšega zato…

Več...

Sušene tepke

Ravnanje naših prednikov je temeljilo na izkušnjah, ki so jih prenašali iz roda v rod. Tudi trpke sadeže hruške tepke so znali uporabiti v prehrani kot tudi pri pripravi žganja. Njihov pomen je prepoznala že Marija Terezija. Do nedavnega so…

Več...

Jabolka - jih res poznamo in cenimo dovolj? Sorte jabolk.

Letak - Zakaj sveže, lokalno jabolko z znakom "izbrana kakovost Slovenija"? [PDF] Ob začetku 2018 je v shemo izbrana kakovost Slovenija vstopil tudi sektor sadja. Slovenska jabolka so prava zakladnica zdravja, iz katerega bi se morali napajati prav vsi. In…

Več...

Z nakupom lokalnega mesa ne delamo usluge le sebi

Na trgovskih policah imamo na voljo goveje in perutninsko meso različnega porekla in različne kakovosti. Da lahko izberemo tudi kakovostno meso preverjeno slovenskega porekla, skrbijo slovenski rejci in mesnopredelovalna industrija z vključitvijo v shemo »Izbrana kakovost«. Zato se vedno prepričajte,…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem