Podalpska gurmanska invazija na Berlin

Prebivalci nemške prestolnice in okolice so bili te dni deležni posebne nakupovalne popestritve. V elitni berlinski veleblagovnici KaDeWe se je namreč v sklopu slovenskih tednov predstavilo enajst slovenskih proizvajalcev hrane.

KaDeWe ali s polnim imenom Kaufhaus des Westens že dolgo slovi kot največja in najbolj znana veleblagovnica v celi Nemčiji. Pravzaprav je s 60.000 kvadratnimi metri in več kot 380.000 ponujenimi prodajnimi artikli največja trgovina v celinski Evropi! Posebej slovit je njen gurmanski oddelek, na katerem se med sedmim in devetnajstim septembrom predstavlja tudi enajst slovenskih proizvajalcev.

Na tem mini festivalu slovenske lokalne kakovosti med drugimi sodelujejo Celjske mesnine, Piranske soline, Vinska klet Goriška brda, Tovarna olja Gea in Hiša medu Božnar iz Polhovega Gradca. Izdelkom, ki bodo deležni dovolj velikega zanimanja berlinskih sladokuscev, se vsekakor obeta trajna uvrstitev na prodajne police titanske nemške veleblagovnice.

Predstavitev je organiziralo slovensko veleposlaništvo v Berlinu v sodelovanju z javno agencijo Spirit Slovenija. Kot je povedala veleposlanica Marta Kos Marko, naša država sicer nima množične proizvodnje, s katero bi se lahko uveljavila v velikih zahodnih trgovskih verigah, zato pa se lahko toliko bolj izkaže z visokokakovostnimi nišnimi izdelki, ki so na voljo v delikatesah. Dobrote slovenskega kmetijstva in živilske industrije so v tujini dejansko vse bolj uveljavljene in cenjene. Slovenski minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je poudaril, da je tudi to razlog za stalno rast izvoza naše živilskopredelovalne industrije, ki je lani dosegel skoraj četrtino prodaje naše celotne živilskopredelovalne panoge.


Sorodni članki

Mleko kot osnovna surovina

Mleko je osnovna surovina vseh mlekarn. O tem, kako v mlekarnah poskrbijo za sledljivost mleka in vseh posamičnih mlečnih izdelkov, narejenih iz tega mleka, smo se pogovarjali z Ljubljanskimi mlekarnami. Zanimale so nas tudi podrobnosti o tem, kako pridelava mleka…

Več...

Pri špargljih se pozna vsaka ura

Te dni so proti soncu pognali prvi šparglji. Mišo Pušenjak, strokovnjakinjo za zelenjadarstvo, smo povprašali kako je s slovenskimi pridelki. Šparglji so zaradi svoje sestave, lahke prebavljivosti in kot nizko kalorična vrtnina zelo priljubljeni na jedilniku različnih diet. Zakaj raje…

Več...

»Opažam, da vedno pogosteje kupim živilo slovenskega porekla«

Po dobrem letu in pol izvajanja promocijske kampanje »Naša super hrana« že lahko ugotavljamo pozitivne učinke skupne promocije lokalno pridelane in predelane hrane. Kampanja je povečala ozaveščenost potrošnikov o pomenu hrane iz bližine, večja je prepoznavnost izdelkov in tudi označbe…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem