Pivka perutninarstvo oživila obrat nekdanje družbe MIP v Novi Gorici

Konec oktobra je Pivka perutninarstvo d. d. v Kronberku otvorila prenovljene prostore nekdanje družbe MIP, kar je za družbo pomembna pridobitev. Na novo lokacijo so preselili celoten oddelek predelave perutninskega mesa z letno proizvodnjo tri tisoč ton barjenih izdelkov. Celotna investicija je znašala okoli 4 milijone evrov.

Zaradi širitve programov in rasti proizvodnje na sedežu družbe na Kalu pri Pivki so bile potrebe po večjih proizvodnih, skladiščnih in manipulativnih površinah že velike. Pivka perutninarstvo namreč za nadaljnji razvoj na osnovi sheme Izbrana kakovost Slovenija tudi širi mrežo lokalnih rejcev, pripravlja krmo v lastni tovarni krmil ter razvija nove in inovativne tehnologije za proizvodnjo izdelkov, ki ustrezajo potrebam in pričakovanjem sodobnega potrošnika. Prepričani so, da nova infrastrukturna pridobitev predstavlja neizmerne možnosti razvoja za prihodnjih 10 in več let, proizvodnja izdelkov v bistveno večjih prostorih pa hkrati omogoča tudi boljše delovne pogoje za zaposlene.

Priložnost za nove rejce

Vse pakirano piščančje meso je slovenskega porekla in označeno z znakom Izbrana kakovost Slovenija. Zaradi povečanega povpraševanja se v Pivki zavzemajo za identifikacijo novih, dodatnih rejcev. Trenutno sodelujejo s 57 rejci, ki na povprečni vzrejni površini 1.000 m² vzredijo dobrih sedem in pol milijonov piščancev letno. »Intenzivno iščemo nove rejce, saj širimo ponudbo pripravljenega in polpripravljenega mesa za žar in peko,« pojasnjujejo in dodajajo, da je »pri tem zelo pomembna lokacija rejca, saj so kratke nabavne verige ena od konkurenčnih prednosti družbe Pivka.« Približno polovica rejnih površin namreč od proizvodnega obrata ni oddaljenih več kot 30 kilometrov.

Reja Pivškega piščanca poteka pri rejcih predvsem na Krasu, Vipavskem in Goriškem, kjer ni intenzivnega kmetijstva, ozračje je prevetreno in mikroklima ugodna za rejo piščancev. Skupaj zagotavljajo optimalne pogoje za rejo po predpisanih postopkih, ki jih dnevno preverjajo pristojne veterinarske službe. Krmo iz naravnih žitaric pripravljajo v lastni mešalnici krmil in kontrolirajo v zunanjih in v lastnem kemijskem in mikrobiološki laboratoriju.

Vse pakirano slovensko meso Pivke perutninarstva je certificirano v shemi Izbrana kakovost Slovenija

Visoki standardi so notranja zaveza družbe

V slovenskem in mednarodnem prostoru Pivka izstopa že zaradi dveh pridobljenih certifikatov Višja kakovost, pravijo pa, da bodo dodatne investicije omogočile uresničitev notranjih zavez, da ohranijo visok standard kakovosti, varnosti in sledljivosti živil, potrjen z mednarodnim certifikatom IFS (International Food Standard) 3. 10. 2018 ter nacionalnima certifikatoma Višja in Izbrana kakovost.

Predsednik uprave Pivka perutninarstvo, mag. Janez Rebec, je odprtje pospremil z besedami: »Pomembno je, da si hrano znamo in zmoremo pridelati in predelati sami. Imamo vrhunske recepte, imamo vrhunsko ekipo, sedaj smo dobili še vrhunske prostore in opremo. Verjamem, da s tem lahko zagotavljamo, da so ti izdelki nepogrešljivi v vsakem hladilniku v Sloveniji in širše.«

Uradno odprtje so zaposleni in poslovni partnerji pospremili z željami za dobro sodelovanje. »Recept za uspeh sestavljajo sodelovanje, povezovanje ter dobre želje,« so na steno obrata zapisali tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon ter direktor skupine Jata Emona in predsednik Nadzornega sveta Pivke Stojan Hergouh, predsednik uprave mag. Janez Rebec, član uprave Aleksander Debevec ter s tem uradno odprti omenjeni obrat.
Aseptična soba
Pomembna pridobitev za družbo je, kot edina v Sloveniji, aseptična soba za pakiranje narezkov oz. soba s kontrolirano atmosfero, kjer se odvija proizvodni proces v posebno nadzorovanih in obvladovanih pogojih dela.

Nova tudi prodajalna lokalnih ponudnikov

Otvoritev novih prostorov je pospremila tudi otvoritev nove prodajalne Pivka, v kateri potrošniki lahko izbirajo dobrote najboljših lokalnih ponudnikov. Predstavili so se z brezplačnimi degustacijami in tako razveselili vse obiskovalce prodajalne in dogodka. Poleg sveže pečenega piščančjega mesa Pivka in ribjih dobrot Delamaris so bili med ponudniki dobrot družba Kras, Mlekarna Planika, Vinska klet Dobrovo Goriška Brda ter Mlinotest, ki se tudi sicer združujejo in povezujejo v večletnem projektu predstavitve primorskih dobrot Po primorsko.

Preberite tudi:

Pivka perutninarstvo oživila obrat nekdanje družbe MIP v Novi Gorici
5 (100%) št. ocen: 3


Sorodni članki

[VIDEO] Kako izbrati najboljšo perutnino?

CustomGrill v svoji kuhinji in na delavnicah uporablja samo najbolj kakovostno perutnino. Uganete, katero? https://youtu.be/P1uTsTZhwaU

Več...

[VIDEO] Kako pravilno pripravite perutnino?

Imate radi piščanca? Kako ga najpogosteje pripravite? Pa veste, da se je priprave svetlih kosov potrebno lotiti drugače, kot rdečih? Poglejte, kaj svetuje CustomGrill! https://youtu.be/i_Vl4ZZhFY4

Več...

[VIDEO] Kako izbrati kakovostno govedino?

Matej iz CustomGrill pri svoji mesnih dogodivščinah prisega na izbrano kakovost. Preverite, kaj vse preveri pred nakupom! https://youtu.be/4QPvnIAiwB0

Več...

[VIDEO] Hitra in počasna priprava govejega mesa

Veste, kateri kosi govedine zahtevajo daljšo in kateri dovoljujejo hitrejšo pripravo? Matej iz CustomGrill to prav lepo razloži. https://youtu.be/S3zHYZVceow

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem