PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023 | Zgodbe o naši super hrani

PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023

Na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023, ki je potekalo med 8. in 9. oktobrom na sejmu ANUGA v Kölnu, je ekipa PestoArt, ki je zmagala na ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, dosegla izjemne rezultate. Izmed 14 tekmujočih ekip so bili nagrajeni za najbolj učinkovito komunikacijsko strategijo.

Ekipa PestoArt, zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, se je odlično odrezala na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023. Med 14 sodelujočimi ekipami so prejeli nagrado za najboljšo komunikacijsko strategijo. Evropsko tekmovanje je letos potekalo od 8. do 9. oktobra na prizorišču sejma ANUGA v Kölnu.

Poznate tekmovanje Ecotrophelia Slovenija?

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija mladim študentom ponuja priložnost za razvoj podjetniških idej v živilskopredelovalni industriji, s čimer spodbuja njihovo inovativnost in konkurenčnost. Vloga mladih postaja vse bolj ključna, saj bodo prav njihovo znanje in sposobnosti določali smer in konkurenčno prednost slovenskega agroživilstva.

V času svojega študija imajo študentje priložnost ustvariti inovativne živilske izdelke, pri čemer morajo upoštevati različne vidike, kot so tehnologija, senzorika, proizvodnja, zakonodaja, finance, okoljski dejavniki in trženje. Ecotrophelia je platforma, ki povezuje študente, akademike, raziskovalce in gospodarstvenike v iskanju ekoloških inovacij.

Plod tekmovanja kar 68 novih živilskih izdelkov

Od leta 2008, ko je tekmovanje v Sloveniji zaživelo, je sodelovalo že 263 študentov, ki so skupaj ustvarili kar 68 novih živilskih izdelkov.


Sorodni članki

Poznate slovenske zaščitene proizvode in njihov pomen?

Ob omembi slovenskih kulinaričnih dobrot ne moremo mimo bogate dediščine in izjemne kakovosti, ki jo ponujajo naši lokalni proizvodi. V Sloveniji se zavedamo pomena ohranjanja tradicije, hkrati pa cenimo inovacije in kakovost, ki nas uvrščajo na zemljevid evropske kulinarične odličnosti.…

Več...

Dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«

Dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa« je odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. V okviru promocijske kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek,…

Več...

Martinovo je dan vina in dobre kulinarike

Martinovo je najbolj prepoznavno praznovanje v Sloveniji, povezano z vinom in vinsko kulturo. Praznujemo ga 11. novembra in še ves teden. Obeležuje se kot dan, ko iz mošta nastane vino. Martinovo se v Sloveniji obeležuje na god sv. Martina in…

Več...

Krompirjeve počitnice čas za uživanje v dobri kulinariki

Krompirjeve počitnice so v Sloveniji priljubljen čas za družinsko druženje in kulinarično raziskovanje. Izraz »krompirjeve počitnice« izvira iz časa, ko so otroci v šolah imeli prosti čas za pomoč pri okopavanju krompirja na družinskih kmetijah. Danes je ta čas idealna…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem