PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023 | Zgodbe o naši super hrani

PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023

Na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023, ki je potekalo med 8. in 9. oktobrom na sejmu ANUGA v Kölnu, je ekipa PestoArt, ki je zmagala na ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, dosegla izjemne rezultate. Izmed 14 tekmujočih ekip so bili nagrajeni za najbolj učinkovito komunikacijsko strategijo.

Ekipa PestoArt, zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, se je odlično odrezala na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023. Med 14 sodelujočimi ekipami so prejeli nagrado za najboljšo komunikacijsko strategijo. Evropsko tekmovanje je letos potekalo od 8. do 9. oktobra na prizorišču sejma ANUGA v Kölnu.

Poznate tekmovanje Ecotrophelia Slovenija?

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija mladim študentom ponuja priložnost za razvoj podjetniških idej v živilskopredelovalni industriji, s čimer spodbuja njihovo inovativnost in konkurenčnost. Vloga mladih postaja vse bolj ključna, saj bodo prav njihovo znanje in sposobnosti določali smer in konkurenčno prednost slovenskega agroživilstva.

V času svojega študija imajo študentje priložnost ustvariti inovativne živilske izdelke, pri čemer morajo upoštevati različne vidike, kot so tehnologija, senzorika, proizvodnja, zakonodaja, finance, okoljski dejavniki in trženje. Ecotrophelia je platforma, ki povezuje študente, akademike, raziskovalce in gospodarstvenike v iskanju ekoloških inovacij.

Plod tekmovanja kar 68 novih živilskih izdelkov

Od leta 2008, ko je tekmovanje v Sloveniji zaživelo, je sodelovalo že 263 študentov, ki so skupaj ustvarili kar 68 novih živilskih izdelkov.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem