Okusite slastne slovenske češnje na 56. Prazniku češenj | Češnje, Sadje | Zgodbe o naši super hrani

Okusite slastne slovenske češnje na 56. Prazniku češenj

V Goriških Brdih 4. in 5. junija 2022 poteka že 56. Praznik češenj. Poleg nakupa okusnih, sladkih, lokalno pridelanih češenj se lahko udeležite tudi pestrega dogajanja in kulinaričnega razvajanja.

Letos so češnje po dveh slabših sezonah znova obilno obrodile, zato jih bo na voljo več kot dovolj. Letošnji Praznik češenj bo potekal na različnih lokacijah v Goriških Brdih, udeležili pa se boste lahko različnih športnih, kulturnih in tradicionalnih družabnih dogodkov.

Direktorica ZTKMŠ Brda Tina Novak Samec je o dogajanju na Prazniku češenj povedala sledeče: »Seveda ne bodo manjkale stojnice z lokalnimi produkti in stojnice s češnjami, prav tako stojnice s češnjevim pecivom ter bogat spremljevalni program.«

Program dogajanja na 56. Prazniku češenj najdete TUKAJ

Vir: Z Mladic

Letošnja letina češenj je nadpovprečno dobra

Sadjar Matej Drnovšček je o letošnji letini češenj v Goriških Brdih povedal: »Letos je letina količinsko močna in super letina. Lanska je bila zelo slaba zaradi neugodnega vremena, letošnja pa je nadpovprečno dobra.«

Cene za kilogram češenj pri sadjarjih v Goriških Brdih dosegajo od pet do šest evrov, na Prazniku češenj pa bodo na voljo še ugodneje.

Češnje letos še posebej sladke

Češnje “pokajo” od zdravja

Domača češnjeva pita

Pridelovalci češenj SlovenijA
Pridelovalci češenj Slovenija

Sorodni članki

Naš super kaki

To je nezahteven za pridelavo, okusen in za naše zdravje izjemno koristen sadež. Dozori pozno jeseni in bliža se čas, ko se ga bomo spet lahko naužili. Običajno okrogli plodovi so zreli v oranžni, rdeči ali rumeni barvi. Kaki vsebuje…

Več...

Sorte slovenskih jabolk

Letak: najbolj pogoste sorte jabolk in njihove lastnosti - klikni in natisni Slovenska jabolka so prava zakladnica zdravja. Spoznamo jih po znaku izbrana kakovost Slovenija. V Sloveniji pridelujemo številne sorte jabolk kot so jonagold, elstar, idared, granny smiht, topaz. Uživamo jih…

Več...

Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja

21. oktober – dan jabolkV okviru kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana…

Več...

Jabolka in hruške: najpogostejša izbira med pečkarji in sadjem nasploh

Star slovenski rek pravi, da ne smemo mešati jabolk in hrušk. Ta trditev kaže na razlike med sadnima vrstama. A če se poglobimo, ugotovimo, da obstajajo tudi podobnosti, izpostavlja dr. Robert Veberič, redni profesor na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem