OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje! | Obvestila

OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje!

Obložena miza z napisom Naša super hrana 15.9.2020

Obveščamo vas, da smo prejeli informacijo o odločitvi Evropske komisije, da sta shemi pomoči »Promocija in informiranje o kmetijskih proizvodih v sektorju MLEKA za obdobje 2020–2022« in »Promocija in informiranje o kmetijskih proizvodih v sektorju MESA za obdobje 2020–2022« združljivi z notranjim trgom, v skladu s točko (c) tretjega odstavka 107. člena Pogodbe o delovanju Evropske unije.

Na podlagi Odredbe o Programu promocije sektorja mleka za obdobje 2020-2022 in Odredbe o Programu promocije sektorja mesa za obdobje 2020-2022 bo ministrstvo v septembru objavilo Naznanilo o prejetju sklepa (postopki že tečejo), kar pomeni, da se bo obvezni prispevek za oba sektorja začel obračunavati od 1.10.2020 dalje.

OBDOBJE PLAČEVANJA PRISPEVKA

Zavezanci so dolžni obvezni prispevek za promocijo v sektorju MLEKA in MESA (govedo in perutnina) obračunavati za obdobje od 1.10.2020 do 31.12.2022. Prispevek bodo lahko obračunavali ali mesečno (do 20. v mesecu za pretekli mesec) ali letno (do 31.1. za preteklo leto) od količin predelanega slovenskega mleka oziroma števila zaklanih živali (govedo in perutnina) v tem obdobju.

NOVOST: ELEKTRONSKI VNOS OBRAZCEV!

Zavezanci za plačilo prispevka po novem obvezno poročajo v NOVO elektronsko aplikacijo Evidenca plačila prispevka za promocijo; kratek naziv: Aplikacija EZPP.

Aplikacija EZPP (ki nadomešča stare ročne obrazce) je dostopna na naslovi strani spletne strani www.nasasuperhrana.si oziroma na povezavi TUKAJ.

Za lažjo uporabo so na voljo Navodila za uporabo aplikacije

 

Kako pridobiti KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO ali smsPASS?

Podrobna navodila so pod rubriko Za pridelovalce in predelovalce/obvezni prispevek za promocijo: https://www.nasasuperhrana.si/za-pridelovalce/obvezni-prispevek-za-promocijo/


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem