Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju | Zgodbe o naši super hrani

Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju

V soboto, 21. 9., in v nedeljo, 22. 9., svoja vrata odpirajo Kmetija Pr’Končovc in Kmetija Robek ter Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka.

Obiskovalci se bodo lahko prepričali o kakovost lokalnih pridelkov in izdelkov.

Kmetija Pr’Končovc, Javornik 10, Kranj, 21. 9., od 10. do 12. ure

Obiskovalci si bodo lahko ogledali kmetijo, živali na paši, travniški sadovnjak, spoznali  potek kuhanja žganja in poskusili tradicionalne kmečke jedi. Manjkal ne bo niti domač mošt ali čaj. Od 10. ure naprej pa se bo pridružila tudi Marjeta Bizjak, vodja Sektorja za kmetijske trge na Direktoratu za kmetijstvo, ki bo na voljo za vprašanja o ekološkem kmetijstvu, predpisih, rezultatih in načrtih v prihodnje.

Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, 21. 9., od 8. do 12. ure

Kmetijska zadruga Škofja Loka

Obiskovalci bodo v novi zadružni trgovini v Poljanah 80 nad Škofjo Loko spoznali Loško zadrugo, Loške mlekarne, Mesnine Bohinja in Domač kotiček.  Na voljo bo pokušina izdelkov Loške mlekarne in Mesnin Bohinja. Ob 11. uri se bo pridružil Matej Demšar, dr. vet. med., direktor območnega urada VURS Kranj, ki bo spregovoril o veterinarskih kontrolah, ki zagotavljajo varnost in sledljivost hrane v obratih za predelavo mesa in mleka. Kmetija Robek, Črešnjevec ob Bistrici 2 , 3256 Bistrica ob Sotli, 22. 9., od 9. do 12. ure

Kmetija Robek

Obiskovalci bodo lahko pobliže spoznali trgatev in si ogledali kmetijo. Seznanili se bodo s postopkom predelave grozdja (trgatev, pecljanje, stiskanje, pretoki-celoten postek pri predelavi gozdja) ter si ogledali pridelavo zelenjave v rastlinjaku in na prostem, čebelnjak, v kleti pa pokušali vina in pecivo.


Sorodni članki

V poletje z domačim sladoledom

Poletje in sladoled običajno prideta v paru. Toda kot pri vseh živilih je tudi pri izbiri sladoleda na koncu pomembna kakovost osnovnih surovin, zato je najboljše, da se odločimo kar za pripravo domačega sladoleda.Izberimo ekološke sestavineV poletnih mesecih je izbira…

Več...

Uživajmo v sveže stisnjenih sokovih in napitkih

Sveže stisnjeni sokovi in napitki veljajo za pravi eliksir zdravja. Kadar jih pripravite iz lokalnih, sezonskih živil, je njihova učinkovitost še večja. Preizkusite katerega od naših receptov, ki jih najdete v nadaljevanju. Le malo stvari se lahko po kombinaciji osvežilnega…

Več...

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem