Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju | Zgodbe o naši super hrani

Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju

V soboto, 21. 9., in v nedeljo, 22. 9., svoja vrata odpirajo Kmetija Pr’Končovc in Kmetija Robek ter Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka.

Obiskovalci se bodo lahko prepričali o kakovost lokalnih pridelkov in izdelkov.

Kmetija Pr’Končovc, Javornik 10, Kranj, 21. 9., od 10. do 12. ure

Obiskovalci si bodo lahko ogledali kmetijo, živali na paši, travniški sadovnjak, spoznali  potek kuhanja žganja in poskusili tradicionalne kmečke jedi. Manjkal ne bo niti domač mošt ali čaj. Od 10. ure naprej pa se bo pridružila tudi Marjeta Bizjak, vodja Sektorja za kmetijske trge na Direktoratu za kmetijstvo, ki bo na voljo za vprašanja o ekološkem kmetijstvu, predpisih, rezultatih in načrtih v prihodnje.

Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, 21. 9., od 8. do 12. ure

Kmetijska zadruga Škofja Loka

Obiskovalci bodo v novi zadružni trgovini v Poljanah 80 nad Škofjo Loko spoznali Loško zadrugo, Loške mlekarne, Mesnine Bohinja in Domač kotiček.  Na voljo bo pokušina izdelkov Loške mlekarne in Mesnin Bohinja. Ob 11. uri se bo pridružil Matej Demšar, dr. vet. med., direktor območnega urada VURS Kranj, ki bo spregovoril o veterinarskih kontrolah, ki zagotavljajo varnost in sledljivost hrane v obratih za predelavo mesa in mleka. Kmetija Robek, Črešnjevec ob Bistrici 2 , 3256 Bistrica ob Sotli, 22. 9., od 9. do 12. ure

Kmetija Robek

Obiskovalci bodo lahko pobliže spoznali trgatev in si ogledali kmetijo. Seznanili se bodo s postopkom predelave grozdja (trgatev, pecljanje, stiskanje, pretoki-celoten postek pri predelavi gozdja) ter si ogledali pridelavo zelenjave v rastlinjaku in na prostem, čebelnjak, v kleti pa pokušali vina in pecivo.


Sorodni članki

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala…

Več...

Jagode haskap uspevajo tudi v Sloveniji

Jagode haskap, znane tudi kot sibirske borovnice, so v zadnjih letih vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji. Pogovarjali smo se z Boštjanom Lesarjem, predsednikom društva pridelovalcev jagod Haskap, ki nam je povedal številne zanimivosti o tem izjemnem sadežu. Jagode haskap,…

Več...

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam. V času sezone jagod jih lahko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem