Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju

V soboto, 21. 9., in v nedeljo, 22. 9., svoja vrata odpirajo Kmetija Pr’Končovc in Kmetija Robek ter Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka.

Obiskovalci se bodo lahko prepričali o kakovost lokalnih pridelkov in izdelkov.

Kmetija Pr’Končovc, Javornik 10, Kranj, 21. 9., od 10. do 12. ure

Obiskovalci si bodo lahko ogledali kmetijo, živali na paši, travniški sadovnjak, spoznali  potek kuhanja žganja in poskusili tradicionalne kmečke jedi. Manjkal ne bo niti domač mošt ali čaj. Od 10. ure naprej pa se bo pridružila tudi Marjeta Bizjak, vodja Sektorja za kmetijske trge na Direktoratu za kmetijstvo, ki bo na voljo za vprašanja o ekološkem kmetijstvu, predpisih, rezultatih in načrtih v prihodnje.

Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, 21. 9., od 8. do 12. ure

Kmetijska zadruga Škofja Loka

Obiskovalci bodo v novi zadružni trgovini v Poljanah 80 nad Škofjo Loko spoznali Loško zadrugo, Loške mlekarne, Mesnine Bohinja in Domač kotiček.  Na voljo bo pokušina izdelkov Loške mlekarne in Mesnin Bohinja. Ob 11. uri se bo pridružil Matej Demšar, dr. vet. med., direktor območnega urada VURS Kranj, ki bo spregovoril o veterinarskih kontrolah, ki zagotavljajo varnost in sledljivost hrane v obratih za predelavo mesa in mleka. Kmetija Robek, Črešnjevec ob Bistrici 2 , 3256 Bistrica ob Sotli, 22. 9., od 9. do 12. ure

Kmetija Robek

Obiskovalci bodo lahko pobliže spoznali trgatev in si ogledali kmetijo. Seznanili se bodo s postopkom predelave grozdja (trgatev, pecljanje, stiskanje, pretoki-celoten postek pri predelavi gozdja) ter si ogledali pridelavo zelenjave v rastlinjaku in na prostem, čebelnjak, v kleti pa pokušali vina in pecivo.

Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju
Ocenite stran


Sorodni članki

OBVESTILO - Sektor sadja mora plačevati prispevek za promocijo s 1.1.2019

Na podlagi objavljenega Naznanila o prejetju sklepa Evropske komisije o združljvosti državne pomoči s Pogodbo o delovanju EU (Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21.12.2018), se s 1.1.2019 začne plačevati prispevek v sektorju sadja za programsko obdobje od 1.1.2018…

Več...

Med je zdrav!

slika vir: Čebelarska zveza Slovenije Za naše prednike je med predstavljal edino sladilo še pred začetkom industrijske proizvodnje sladkorja. Sodi med 10 najpogosteje potvorjenih živil, zato je pomembno, da ga poznamo. Danes v svetu poznamo več kot 300 vrst medu. Veliko…

Več...

Kislo zelje utrjuje našo moč

Za nami je veseli december, ki ima veliko posebnosti: v njem kar trije dobri možje nosijo darila in dobrote, je mesec najkrajših dni v letu, ko nam odpornost nekoliko zaniha, hkrati pa je to mesec številnih praznovanj. S prijatelji in…

Več...

OBVESTILO o ustavitvi plačila prispevka za promocijo v sektorjih MESO in MLEKO

Ustavitev plačila prispevka v sektorju MESA s 1.1.2019 Ustavitev plačila prispevka v sektorju MLEKA s 1.1.2019

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem