Obiščite Teden turističnih kmetij 2024 | Odmevi na dogodke

Obiščite Teden turističnih kmetij 2024

Združenje turističnih kmetij Slovenije pripravlja pestro dogajanje v sklopu Tedna turističnih kmetij, ki bo potekal od 12. do 21. aprila 2024. To je priložnost, da izkusite kulinariko, kulturo in naravno dediščino Slovenije na nekoliko drugačen način. 

Med 12. in 21. aprilom 2024 bodo turistične kmetije po vsej državi odprle svoja vrata ter ponudile bogat nabor edinstvenih doživetij. Izkoristite priložnost za raziskovanje slovenskega podeželja ter uživanje v pristni lokalni kulinariki.  

Uživajte v slovenski kulinariki

Izkoristite priložnost udeležbe na različnih delavnicah, kjer boste lahko iz prve roke spoznali tradicionalne kuharske veščine in skrivnosti lokalnih dobrot. Od kruha, pečenega v kmečki peči, do sveže pripravljenih sirarskih specialitet.

Degustacije in vodeni ogledi

Ni boljšega načina za spoznavanje kulture kot skozi njene tradicionalne okuse. Degustacije lokalnih vin in jedi bodo dopolnjene z vodenimi ogledi, ki vam bodo približali zgodovino in sodobno življenje na turističnih kmetijah. Odkrijte, kako se tradicija prepleta z inovacijami in kako se ohranja duh preteklosti v sodobnem času.

Seznam dogodkov in aktivnosti >> 

Aktivnosti na prostem

Za ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa Teden turističnih kmetij ponuja bogat nabor aktivnosti: od jahanja in hranjenja živali do vodenih pohodov ter vožnje s traktorji in štirikolesniki. 

Uživajte v gostoljubju in tradiciji

Teden turističnih kmetij ponuja priložnost, da izkusite v gostoljubje slovenskih turističnih kmetij, ki s ponosom delijo svojo dediščino. Pridružite se potovanju skozi okuse, tradicijo in naravne lepote slovenskega podeželja ter začutite utrip življenja na kmetiji. 

Več informacij o dogajanju najdete tukaj.


Sorodni članki

Kulinarično druženje - Teden restavracij

Teden restavracij je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organiziral kulinarično srečanje v ljubljanskem Pen Klubu. Dogodek, ki se ga je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo Mateja Čalušić, je bil posvečen raziskovanju trajnostne gastronomije in promociji lokalnih…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam.V času sezone jagod jih lahko najdemo…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja odpadne hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Zakaj je dobro izbrati slovenske jagode?

Slovenske jagode so prvi sveži sadni dar narave po dolgi zimi. Te aromatične dobrote začnejo krasiti naše vrtove in tržnice že od druge polovice aprila, najprej na Primorskem in v Posavju, nato pa nas razveseljujejo vse do sredine junija, ko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem