Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja | Jabolka, Lokalno, Sadje | Izbrana kakovost - Slovenija, Odmevi na dogodke

Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja

21. oktober – dan jabolk

V okviru kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.

Stojnice na katerih bo možno poizkusiti več različnih sort jabolk z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« bodo postavljene v:

  • Ljubljani na Prešernovem trgu, nakupovalnem središču Citypark in Aleja,
  • Mariboru na Glavnem trgu in nakupovalnem središču Europark ter v
  • Celju v nakupovalnem središču Citycenter.

Dogodek se bo na vseh lokacijah odvijal v petek, 21. oktobra od 10. do 15. ure in bo odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. Promocijske aktivnosti bo spremljal slogan  »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«, s čimer še dodatno poudarjamo pomen izbire jabolk iz naše bližine.

V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo jabolk, ki po kakovosti resnično izstopajo

V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo kakovostnih jabolk, saj našo deželo odlikujeta vrhunska klima in zemlja za pridelovanje. Slovenska jabolka so z vidika kakovosti resnično nadpovprečna, kar potrjujejo tudi meritve kakovosti.

Zelo pomembno je, da so jabolka pridelana na čim bolj naraven način ter da jih sadjarji oberejo v optimalnem obiralnem času. Prav tako je ključnega pomena, da so poti od hladilnika do trgovine čim krajše, saj lahko tako potrošniki v jabolku užijejo največ vitaminov, sočnosti in svežine.

Gajbica jabolk

Izberimo jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«

Če želite zase in za svojo družino izbrati višjo kakovost, na policah trgovin ali pri lokalnih kmetih poiščite jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Ta vam zagotavlja, da jabolka dosegajo dodatne kriterije kakovosti, je pridelava in predelava dodatno kontrolirana ter da so jabolka v celoti pridelana in predelana v Sloveniji.

Poseganje po lokalno pridelanih jabolkih in izdelkov iz njih zagotavlja tudi podporo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem. Na ta način omogočamo, da lahko slovenski pridelovalci in predelovalci potrošnikom ponudijo visokokakovostno hrano slovenskega porekla, ki nam posredno omogoča tudi višjo kakovost življenja. 

Jabolka v kartonskem zaboju

Sorodni članki

Zakaj izbrati lokalno hrano?

Za človekovo zdravje in dobro počutje je med drugim zelo pomembno tudi uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja.  Lokalna trajnostna oskrba pa ima poleg bolj kakovostnih živil še širši družbeni pomen. Pomembno se je zavedati, da lokalno predelana…

Več...

Začenja se novo programsko obdobje za sektor sadja

Z začetkom leta 2024 sektor sadja vstopa v že tretje triletno programsko obdobje, v okviru katerega bo kmetijsko ministrstvo v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja izvajalo različne promocijske aktivnosti, ki bodo namenjene splošni promociji sadja in promociji sadja…

Več...

Uživajmo sezonsko slovensko sadje skozi celo leto

V Sloveniji vse leto pridelujemo kakovostno sadje iz bližine, zato imamo lahko vse leto na dosegu roke domačo zalogo vitaminov. Slovenski sadjarji namreč pridelujejo tako pečkato sadje, kot so jabolka in hruške, kot tudi koščičasto, denimo breskve in češnje. Na…

Več...

Lokalna hrana je lahko darilo

Okusna lokalna hrana je lahko odlično darilo. Izberite izdelke, ki nosijo označbe Zaščitena označba porekla, Zaščitena geografska označba ali Zajamčena tradicionalna posebnost. Za vas smo pripravili nekaj predlogov.Slovenija se ponaša z izjemno raznolikostjo pokrajine, iz katere izvirajo tudi raznovrstni izdelki,…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem