Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja | Jabolka, Lokalno, Sadje | Izbrana kakovost - Slovenija, Odmevi na dogodke

Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja

21. oktober – dan jabolk

V okviru kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.

Stojnice na katerih bo možno poizkusiti več različnih sort jabolk z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« bodo postavljene v:

  • Ljubljani na Prešernovem trgu, nakupovalnem središču Citypark in Aleja,
  • Mariboru na Glavnem trgu in nakupovalnem središču Europark ter v
  • Celju v nakupovalnem središču Citycenter.

Dogodek se bo na vseh lokacijah odvijal v petek, 21. oktobra od 10. do 15. ure in bo odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. Promocijske aktivnosti bo spremljal slogan  »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«, s čimer še dodatno poudarjamo pomen izbire jabolk iz naše bližine.

V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo jabolk, ki po kakovosti resnično izstopajo

V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo kakovostnih jabolk, saj našo deželo odlikujeta vrhunska klima in zemlja za pridelovanje. Slovenska jabolka so z vidika kakovosti resnično nadpovprečna, kar potrjujejo tudi meritve kakovosti.

Zelo pomembno je, da so jabolka pridelana na čim bolj naraven način ter da jih sadjarji oberejo v optimalnem obiralnem času. Prav tako je ključnega pomena, da so poti od hladilnika do trgovine čim krajše, saj lahko tako potrošniki v jabolku užijejo največ vitaminov, sočnosti in svežine.

Gajbica jabolk

Izberimo jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«

Če želite zase in za svojo družino izbrati višjo kakovost, na policah trgovin ali pri lokalnih kmetih poiščite jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Ta vam zagotavlja, da jabolka dosegajo dodatne kriterije kakovosti, je pridelava in predelava dodatno kontrolirana ter da so jabolka v celoti pridelana in predelana v Sloveniji.

Poseganje po lokalno pridelanih jabolkih in izdelkov iz njih zagotavlja tudi podporo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem. Na ta način omogočamo, da lahko slovenski pridelovalci in predelovalci potrošnikom ponudijo visokokakovostno hrano slovenskega porekla, ki nam posredno omogoča tudi višjo kakovost življenja. 

Jabolka v kartonskem zaboju

Sorodni članki

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...

Kako rokovati s sadjem in zelenjavo

Sadje in zelenjava sta osnova zdrave prehrane, vendar pa je zelo pomembno, da z njimi pravilno rokujemo. Tako poskrbimo, da je hrana varna za uživanje in blagodejna za naše dobro počutje. Sadje in zelenjava sta stalnica na našem jedilniku, zato…

Več...

Na policah trgovin tudi v spomladanskih mesecih najdemo lokalno sadje

Lepota pomladi je v prebujanju narave in razcvetu rastlin, tudi sadnih dreves, na katerih se pasejo čebele in drugi opraševalci. S prvimi sončnimi žarki se tako začne nova sezona pridelave sadja. Še preden dozorijo prvi sadeži letošnje pridelave, lahko v…

Več...

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Ekološka hrana ni zgolj še en „trend“ na področju prehranjevanja, temveč je dejansko nujen in nepogrešljiv temelj tako za zdravje sodobnega posameznika kot tudi za okolje in družbo kot celoto. Kadar ekološka hrana izvira iz lokalnega okolja, pa se njene…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem