Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Ob gastronomskem dogodku pogostili zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. To je bil predzadnji v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki jih Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo predzadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki bodo potekali do septembra po vsej Sloveniji v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021. Osnovna ideja dogodkov je združiti slovensko kulinariko z lokalnimi dobavitelji surovin in pogostiti zaslužno skupino.

Moči sta združila Ošterija Debeluh in Evrosad

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. Slovenija ima vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V slovenski kulinarični zgodbi imajo lokalne surovine pomembno vlogo. Slovenski vrhunski šefi prisegajo na živila, ki so sveža, malo ali nič skladiščena, ki niso dolgo potovala in so više kakovosti ter bolj intenzivnega okusa.

Tudi vrhunski chefi podpirajo lokalno

»Lokalne sestavine so v dobri kuhinji samoumevne. Kratka transportna pot, svežina, bogatost domačih okusov so argumenti za sodelovanje z lokalnimi dobavitelji. Vesel sem, da se pojavljajo novi ponudniki živil pri nas, s katerimi prav tako kot s starimi, stkemo prijateljske vezi, si zaupamo in medsebojno pomagamo s ciljem, ponuditi našim gostom najboljše,« je povedal Jure Tomič, lastnik Ošterije Debeluh.

»Nenehno raziskujemo in ustvarjamo nove okuse, vendar v povezavi s tradicijo,« je še dodal.

Zmagovalna pašta in sladica iz lokalnega sadja

Zaslužne zdravstvene delavce so pogostili z Debeluhovo zmagovalno pašto (mlad kozj sir, bučno olje in bučni cvetovi), s katero je chef Jure Tomič zmagal na svetovnem prvenstvu v pripravi testenin.

Za piko na i je poskrbela sladica iz sadja lokalnega dobavitelja Evrosad. »Kot vodilni slovenski pridelovalci sadja in zelenjave dajemo poudarek na sezonsko, svežo pridelavo. Že vrsto let sodelujemo z Ošterijo Debeluh. Veseli nas, da slovenska vrhunska gastronomija vse bolj ceni lokalne ponudnike,« je povedal Boštjan Kozole, direktor podjetja Evrosad.

Zadnja vrhunska malica bo potekala v septembru na Gorenjskem, v hotelu Bled Rose.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Malica za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov. Rose Bled Hotel je v sodelovanju z lokalnima dobaviteljema pripravil malico za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev.Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v…

Več...

Čas je za trgatev

Trgatev je nekaj, kar povezuje slovenske vinogradnike od zahodnih do vzhodnih vinskih gričev. Jesen je namreč čas, ko obirajo sadove preteklega dela.V Sloveniji imamo 14 vinorodnih okolišev in 3 vinorodne dežele. Vzhodni del Slovenije je še posebej bogato posejan z…

Več...

Zveza kmetic Slovenije združuje več kot 9000 članic

O pomenu in položaju žensk na podeželju smo spregovorili z Ireno Ule, dolgoletno predsednico Zveze kmetic Slovenije. Predstavila je delovanje zveze in njen pomen za slovensko podeželje in lokalno kmetijstvo nasploh.Zveza kmetic Slovenije je prostovoljno združenje društev kmetic, žena in…

Več...

Kmetica leta 2021 je Marija Škof iz Metlike

Vir: MKGPIzbor Kmetica leta že od leta 2012 organizira Zveza kmetic Slovenije ob mednarodnem dnevu podeželskih žena, ki sicer poteka 15. oktobra, vendar so letos s podelitvijo zaradi epidemoloških razmer pohiteli. Kmetica leta 2021 je v konkurenci štirih kmetic postala…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem