Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Ob gastronomskem dogodku pogostili zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. To je bil predzadnji v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki jih Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo predzadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki bodo potekali do septembra po vsej Sloveniji v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021. Osnovna ideja dogodkov je združiti slovensko kulinariko z lokalnimi dobavitelji surovin in pogostiti zaslužno skupino.

Moči sta združila Ošterija Debeluh in Evrosad

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. Slovenija ima vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V slovenski kulinarični zgodbi imajo lokalne surovine pomembno vlogo. Slovenski vrhunski šefi prisegajo na živila, ki so sveža, malo ali nič skladiščena, ki niso dolgo potovala in so više kakovosti ter bolj intenzivnega okusa.

Tudi vrhunski chefi podpirajo lokalno

»Lokalne sestavine so v dobri kuhinji samoumevne. Kratka transportna pot, svežina, bogatost domačih okusov so argumenti za sodelovanje z lokalnimi dobavitelji. Vesel sem, da se pojavljajo novi ponudniki živil pri nas, s katerimi prav tako kot s starimi, stkemo prijateljske vezi, si zaupamo in medsebojno pomagamo s ciljem, ponuditi našim gostom najboljše,« je povedal Jure Tomič, lastnik Ošterije Debeluh.

»Nenehno raziskujemo in ustvarjamo nove okuse, vendar v povezavi s tradicijo,« je še dodal.

Zmagovalna pašta in sladica iz lokalnega sadja

Zaslužne zdravstvene delavce so pogostili z Debeluhovo zmagovalno pašto (mlad kozj sir, bučno olje in bučni cvetovi), s katero je chef Jure Tomič zmagal na svetovnem prvenstvu v pripravi testenin.

Za piko na i je poskrbela sladica iz sadja lokalnega dobavitelja Evrosad. »Kot vodilni slovenski pridelovalci sadja in zelenjave dajemo poudarek na sezonsko, svežo pridelavo. Že vrsto let sodelujemo z Ošterijo Debeluh. Veseli nas, da slovenska vrhunska gastronomija vse bolj ceni lokalne ponudnike,« je povedal Boštjan Kozole, direktor podjetja Evrosad.

Zadnja vrhunska malica bo potekala v septembru na Gorenjskem, v hotelu Bled Rose.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Pri naročilu hrane izrazite željo po kakovostnem mesu lokalnega porekla

Privoščite si kakovosten kos mesa slovenskega porekla, četudi morda v nekoliko manjši količini ali manj pogosto.Ob misli na goveji zrezek na žaru se marsikomu pocedijo sline. Pri uživanju mesa je kakovost surovine izjemno pomembna. Ali ob naročilu v restavraciji povprašate…

Več...

Aleš Čad: »Osnova naše kulinarične tradicije je kakovostno meso slovenskega porekla«

V trgovini ali gostilni zahtevajte kakovostno meso slovenskega porekla.Okusne jedi z žara, visoka kakovost surovin in topel sprejem so tiste stvari, ki smo jih potrošniki vajeni pri obisku Gostilne Čad. Ta legendarna gostilna pod Rožnikom ima dolgo tradicijo. Uspešno poslovanje…

Več...

Peter Peternel: »Kakovostna lokalna hrana je naša največja dobrina«

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« zagotavlja, da so bile živali rojene in rejene v Sloveniji, da je bila predelava mesa izvedena v Sloveniji, ves proces pa je podvržen dodatnim neodvisnim kontrolam. Lahko bi rekli, da so kmetje največji vrtnarji krajine.…

Več...

Začela se je promocijska kampanja o prednostih lokalne ribje hrane

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo začeli z nacionalno generično kampanjo za promocijo lokalnega ribištva, s katero bomo ozaveščali pozitivnih vidikih uživanja rib ter o kakovosti, svežini in pestrosti izbire lokalnih rib in školjk, ki so dostopne po…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem