Ob gastronomskem dogodku pogostili zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice | Gastronomija | Zgodbe o naši super hrani

Ob gastronomskem dogodku pogostili zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. To je bil predzadnji v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki jih Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo predzadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki bodo potekali do septembra po vsej Sloveniji v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021. Osnovna ideja dogodkov je združiti slovensko kulinariko z lokalnimi dobavitelji surovin in pogostiti zaslužno skupino.

Moči sta združila Ošterija Debeluh in Evrosad

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. Slovenija ima vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V slovenski kulinarični zgodbi imajo lokalne surovine pomembno vlogo. Slovenski vrhunski šefi prisegajo na živila, ki so sveža, malo ali nič skladiščena, ki niso dolgo potovala in so više kakovosti ter bolj intenzivnega okusa.

Tudi vrhunski chefi podpirajo lokalno

»Lokalne sestavine so v dobri kuhinji samoumevne. Kratka transportna pot, svežina, bogatost domačih okusov so argumenti za sodelovanje z lokalnimi dobavitelji. Vesel sem, da se pojavljajo novi ponudniki živil pri nas, s katerimi prav tako kot s starimi, stkemo prijateljske vezi, si zaupamo in medsebojno pomagamo s ciljem, ponuditi našim gostom najboljše,« je povedal Jure Tomič, lastnik Ošterije Debeluh.

»Nenehno raziskujemo in ustvarjamo nove okuse, vendar v povezavi s tradicijo,« je še dodal.

Zmagovalna pašta in sladica iz lokalnega sadja

Zaslužne zdravstvene delavce so pogostili z Debeluhovo zmagovalno pašto (mlad kozj sir, bučno olje in bučni cvetovi), s katero je chef Jure Tomič zmagal na svetovnem prvenstvu v pripravi testenin.

Za piko na i je poskrbela sladica iz sadja lokalnega dobavitelja Evrosad. »Kot vodilni slovenski pridelovalci sadja in zelenjave dajemo poudarek na sezonsko, svežo pridelavo. Že vrsto let sodelujemo z Ošterijo Debeluh. Veseli nas, da slovenska vrhunska gastronomija vse bolj ceni lokalne ponudnike,« je povedal Boštjan Kozole, direktor podjetja Evrosad.

Zadnja vrhunska malica bo potekala v septembru na Gorenjskem, v hotelu Bled Rose.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Jesenski teden restavracij v znamenju mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«

Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Prvič se mu pridružujejo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa. Gostinci bodo lahko z znakom »izbrana kakovost…

Več...

Gostinci, označite meso »izbrana kakovost – Slovenija«

Slovenci kot potrošniki smo zadnja leta bolj ozaveščeni o pomembnosti izvora živil, ki jih kupujemo. Vedno bolj cenimo slovensko hrano in po njej vse pogosteje povprašujemo. Pozitiven odnos do lokalne kakovostne hrane je ključen pri ustvarjanju dolgoročnih potrošniških in prehranskih…

Več...

Posnetek z dogodka: predstavitev označevalcev »izbrana kakovost - Slovenija« za obrate javne prehrane

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo zasnovali kampanjo za promocijokakovostnega slovenskega mesa - mesa z označbo »izbrana kakovost – Slovenija« v sektorjugostinstva. Z njo želimo spodbuditi goste, da so pozorni na izvor mesa in da pri naročanju jedivečkrat…

Več...

Idrijski žlikrofi – enega imaš v ustih, drugega pa že na vilicah!

Leta 2002 so idrijski žlikrofi kot poseben kmetijsko-živilski proizvod dobili status Zajamčena tradicionalna posebnost, od januarja 2010 pa so kot zaščiteni proizvod vpisani tudi v register pri Evropski komisiji. Idrijski žlikrofi so leta 2002 na nivoju Evropske skupnosti pridobili status…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem