Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja

V okviru kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.
Stojnice na katerih bo možno poizkusiti več različnih sort jabolk z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« bodo postavljene v:
- Ljubljani na Prešernovem trgu, nakupovalnem središču Citypark in Aleja,
- Mariboru na Glavnem trgu in nakupovalnem središču Europark ter v
- Celju v nakupovalnem središču Citycenter.
Dogodek se bo na vseh lokacijah odvijal v petek, 21. oktobra od 10. do 15. ure in bo odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. Promocijske aktivnosti bo spremljal slogan »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«, s čimer še dodatno poudarjamo pomen izbire jabolk iz naše bližine.
V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo jabolk, ki po kakovosti resnično izstopajo
V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo kakovostnih jabolk, saj našo deželo odlikujeta vrhunska klima in zemlja za pridelovanje. Slovenska jabolka so z vidika kakovosti resnično nadpovprečna, kar potrjujejo tudi meritve kakovosti.
Zelo pomembno je, da so jabolka pridelana na čim bolj naraven način ter da jih sadjarji oberejo v optimalnem obiralnem času. Prav tako je ključnega pomena, da so poti od hladilnika do trgovine čim krajše, saj lahko tako potrošniki v jabolku užijejo največ vitaminov, sočnosti in svežine.

Izberimo jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
Če želite zase in za svojo družino izbrati višjo kakovost, na policah trgovin ali pri lokalnih kmetih poiščite jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Ta vam zagotavlja, da jabolka dosegajo dodatne kriterije kakovosti, je pridelava in predelava dodatno kontrolirana ter da so jabolka v celoti pridelana in predelana v Sloveniji.
Poseganje po lokalno pridelanih jabolkih in izdelkov iz njih zagotavlja tudi podporo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem. Na ta način omogočamo, da lahko slovenski pridelovalci in predelovalci potrošnikom ponudijo visokokakovostno hrano slovenskega porekla, ki nam posredno omogoča tudi višjo kakovost življenja.
