Nutricionistka o pomenu mesa v uravnoteženi prehrani


Sorodni članki

Kakovost slovenskega mesa je rezultat strogih in rednih kontrol

Pogovarjali smo se predstavnikoma mesnopredelovalnih obratov, g. Markom Omanom iz podjetja Meso Kamnik d. d., ter z dr. Ano Penko, tehnologinjo v podjetju Pivka d. d. Razkrila sta nam, kako se slovensko meso odlikuje po svoji kakovosti, kateri faktorji prispevajo…

Več...

Zakaj kratek transport in kakovostna krma bistveno vplivata na kakovost mesa

Kakovost mesa je v veliki meri odvisna od mnogih dejavnikov, ki vplivajo tudi na vzrejo in počutje živali. Eden od bistvenih dejavnikov sta kakovostna krma ter količina stresa, ki jo žival prestane med transportom. O tem, kako način krmljenja in…

Več...

[VIDEO] Roberto Gregorčič o pripravi govejega in piščančjega mesa

Roberto Gregorčič je chèf Oštarije v Dolenjskih Toplicah. Za portal Naša super hrana v posnetku predstavi in prikaže kateri kosi govejega in piščančjega mesa izbrane kakovosti so najprimernejši za pripravo različnih jedi.Kako pripraviti sočen srednje pečeni goveji zrezek? Kateri del…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem