Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o še vedno USTAVLJENEM plačevanju prispevka za promocijo! Preberite tukaj >

Nič ne mečemo stran ali kako porabiti velikonočne dobrote

10.4.2020

Iz ostankov hrane od Velike noči lahko pripravimo vrsto jedi. Katalog receptov, ki so jih izdelali osnovnošolski otroci v projektu Kuhnapato, si lahko shranite iz spodnje povezave. Praznična hrana naj ne gre v smeti ampak naj dobi novo podobo.

Pa dober tek.


Sorodni članki

Znak "izbrana kakovost – Slovenija" na perutninskem mesu je znak odličnosti

Visoka kakovost je tisto, kar iščemo pri nakupu prehranskih izdelkov. Ko v trgovini izbirate perutnino, sledite znaku »izbrana kakovost – Slovenija« in si tako zagotovite najboljšo perutnino slovenskega porekla. Zaveze in zagotovila znaka »izbrana kakovost – Slovenija« Zakaj je perutninsko…

Več...

Češnje letos še posebej sladke

Letošnja letina češenj je zelo obetavna in sadeži imajo visoko sladkorno stopnjo. Ne zamudite priložnosti in se po njih odpravite k najbližjemu pridelovalcu. Z izbiro slovenskih češenj ste lahko prepričani, da se odločate za visoko kakovost, saj je pri pridelavi…

Več...

Priporočila za zmanjševanje količin odpadne hrane

Zmanjševanje količin odpadne hrane je ena od pomembnih prioritet Evropske komisije, ki je pripravila tudi strategijo „od vil do vilic“ za trajnostno hrano v celotni vrednostni verigi. Proizvodnja hrane in živil v svojem procesu namreč izrablja dragocene vire, kot so…

Več...

Zakaj za počitnice izbrati turistične kmetije?

Slika Vir: Slavenia.infoTuristične kmetije s svojo drugačno ponudbo, stran od množic in v pristnem stiku z naravo, gostom ponujajo počitnice, polne doživetij. Pri več kot 900 ponudnikih bo mogoče do konca leta unovčiti tudi bon za dopustovanje v Sloveniji, ki…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem