Zmagovalci Agrobiznis 2019

Na portalu Agrobiznis so že šesto leto zapored izvedli natečaj za najboljšega podjetnika v kmetijstvu in najbolj inovativno živilo, nagradili pa so tudi najboljši domač izdelek po izboru potrošnikov. Letos je na natečaju v treh kategorijah sodelovalo 22 kandidatov. Prvi dve nagradi je izbrala strokovna komisija, najinovativnejše živilo pa so izbrali potrošniki s spletnim glasovanjem. S projektom Agrobiznis uspešno spodbujajo podjetništvo in inovativnost na področju prehranske samooskrbe. Praviloma pa se osredotočajo na manjše pridelovalce in predelovalce kakovostne slovenske hrane. 

Prejemniki nagrad natečaja Agrobiznis 2019 so: (dodaj povezave)

  • Janko Kodila je najboljši podjetnik v kmetijstvu, in sicer za kulinarično znamko Diši po Prekmurju,
  • Beno Bajda, istrski oljkar, ki je razvil inovativen postopek za pridobivanje ekološkega oljčnega olja, ki je pridobljeno z ultrazvokom,
  • Žganjekuha Kržič; predstavili so Brodko – žganje iz presežkov kruha, to je najboljši izdelek po izboru potrošnikov.
  • V podjetju G2O pa so si posebno priznanje za inovativnost prislužili z montažno ribogojnico.

Portal Agrobiznis z zanimivimi in podrobnimi predstavitvami bralce seznanja s pozitivnimi zgodbami s področja slovenskega kmetijstva, čebelarstva, živinoreje in vinarstva. Še posebej spremljajo tiste, ki se prilagajo trgu, iščejo tržne priložnosti, povečujejo obseg proizvodnje in na sploh kažejo potencial za razvoj. S svojimi prispevki je Agrobiznis postal pomembno spletno sidrišče za širjenje zavesti o vrhunski hrani in pijači slovenskega porekla.

Natečaj so izvedli že v preteklih petih letih in nagrajenih je bilo kar 19 ponudnikov lokalne hrane. Poglejmo, kdo so:

2018:

  • Najboljši podjetnik v kmetijstvu: KGZ Sloga
  • Najbolj inovativno živilo: hrenovke Alpija z oljčnim oljem ali smetano, Kmetijska zadruga Tolmin
  • Najboljši domač izdelek: sir Dobra misel, mlekarna Planika
  • Inovativnost pri razvoju novih tehnologiij za urbano vrtnarstvo, podjetje Humko

2017:

  • Najboljši podjetnik v kmetijstvu: ekološka kmetija Jenko iz Bertokov nad Koprom
  • Najbolj inovativno živilo: medeno testo za hitro pripravo medenjakov; podjetje Perger 1757
  • Najboljši domač izdelek: butične čilijeve omake, Pekočko

2016:

  • Najboljši podjetnik v kmetijstvu: Kmetija Videc iz Vodruža pri Šentjurju
  • Najbolj inovativno živilo: Sir s konopljinimi vršički, Mlekarna Planika
  • Nagrada za podjetnost, inovativnost in velike možnosti za rast: za živo solato in zelišča, ki jih prodajajo s koreninami, PanOrganic iz Ljutomera
  • Najboljši domači izdelek po izboru porabnikov: ekotofu I like tofu, podjetje Avokado

2015:

  • Najboljši podjetnik v kmetijstvu: čebelarstvo Voglar iz Šmarjeških Toplic
  • Pekarna Težak za kruh iz ječmenovega slada
  • Kmetijska zadruga Šaleška dolina za ekološko govedino Ekodar
  • Posestvo Trnulja z Ljubljanskega barja
  • Kmetija Kolenko za najbolje poslovno organizirano in urejeno kmetijo

2014:

  • Domačija Grčin iz Podvina pri Polzeli
  • Kmečka sirarna Gorički raj
  • Mlinarstvo Rangus

Preberite tudi:

Zmagovalci Agrobiznis 2019
5 (100%) št. ocen: 3


Sorodni članki

Danijel Gospić, G2O, nagrajenec Agrobiznis 2019

Danijel Gospić iz podjetja G2O je na natečaju Agrobiznis 2019 dobil posebno priznanje za inovativnost in drznost za malo tipsko montažno ribogojnico z recirkulacijo vode, kjer lahko vzgojijo do 50 ton severnoafriškega čopovca (severnoafriškega soma) na leto. Natečaj je oblika spodbude…

Več...

Janko Kodila, nagrajenec Agrobiznis 2019 za Diši po Prekmurju

Priznanje za najboljšega podjetnika v kmetijstvu so na natečaju Agrobiznis 2019 podelili Janku Kodili za razvoj kulinarične blagovne znamke Diši po Prekmurju. Natečaj Agrobiznis je oblika spodbude podjetništva in inovativnosti na področju prehranske samooskrbe.Ideja, da bi pod skupno blagovno znamko…

Več...

Žganjekuha Kržič, nagrajenec Agrobiznis 2019

V spletnem glasovanju natečaja Agrobiznis je največ glasov pripadlo brodki. Gre za žganje iz presežkov kruha, ki so ga razvili v družinskem podjetju Žganjekuha Kržič. Žganje pridelujejo iz krajcev, ki ostanejo pri peki prepečenca.Postopek pridelave je podoben, druge pa so…

Več...

Beno Bajda, nagrajenec Agrobiznis 2019

Gospod Beno Bajda prihaja iz slovenske Istre. Z inovativnim postopkom za pridelavo oljčnega olja z ultrazvokom je postal nagrajenec Agrobiznis 2019. Tako pridelano oljčno olje vsebuje do 30 odstotkov več antioksidantov kot hladno stisnjeno oljčno olje.Novost je torej ta, da…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem