Nacionalni projekt promocije lokalne hrane | Zgodbe o naši super hrani

Nacionalni projekt promocije lokalne hrane

Ministrstvo za kmetijstvo je pripravilo nacionalni projekt “Bodite pozorni na lokalno kakovost”, s katerim želi potrošnika  izobraziti o koristih prehranjevanja z lokalno pridelano hrano, potrošnike seznaniti s sistemom sledljivosti »od vil do vilic« ter jim predstaviti slovenske pridelovalce in predelovalce.

Za okoljsko in zdravstveno osveščene potrošnike so vprašanja o izvoru in kakovosti hrane vse bolj pomembna. Zavest o pomenu lokalno pridelane in predelane hrane tako v smislu kakovostne prehrane posameznika kot tudi vpliva na lokalno gospodarstvo je vedno višja. Ministrstvo za kmetijstvo je zato pripravilo nacionalni projekt »Bodite pozorni na lokalno kakovost«, s katerim želi utrditi zaupanje slovenskih potrošnikov v hrano lokalnega izvora.

Slovenski potrošniki bodo v okviru projekta spoznali lokalne pridelovalce, zadruge in predelovalce, se seznanili z njihovo ponudbo ter se prepričali o kakovosti hrane lokalnega izvora.

Projekt bo predstavljen na 51. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agrav Gornji Radgoni, kjer se bodo lokalni pridelovalci, zadruge  in predelovalci pridružili projektu, v septembru in oktobru pa bodo za  kupce odprli vrata kmetij, zadrug  in obratov. Kupci se bodo tako lahko seznanili z njihovo dejavnostjo in izdelki ter se na lastne oči prepričali o kakovosti.

Ste pridelovalec ali predelovalec lokalne hrane? Vpišite se na naš seznam, da bomo skupaj dokazali visoko kakovost lokalno pridelane hrane.


Sorodni članki

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala…

Več...

Jagode haskap uspevajo tudi v Sloveniji

Jagode haskap, znane tudi kot sibirske borovnice, so v zadnjih letih vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji. Pogovarjali smo se z Boštjanom Lesarjem, predsednikom društva pridelovalcev jagod Haskap, ki nam je povedal številne zanimivosti o tem izjemnem sadežu. Jagode haskap,…

Več...

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam. V času sezone jagod jih lahko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem