Nacionalni projekt promocije lokalne hrane

Ministrstvo za kmetijstvo je pripravilo nacionalni projekt “Bodite pozorni na lokalno kakovost”, s katerim želi potrošnika  izobraziti o koristih prehranjevanja z lokalno pridelano hrano, potrošnike seznaniti s sistemom sledljivosti »od vil do vilic« ter jim predstaviti slovenske pridelovalce in predelovalce.

Za okoljsko in zdravstveno osveščene potrošnike so vprašanja o izvoru in kakovosti hrane vse bolj pomembna. Zavest o pomenu lokalno pridelane in predelane hrane tako v smislu kakovostne prehrane posameznika kot tudi vpliva na lokalno gospodarstvo je vedno višja. Ministrstvo za kmetijstvo je zato pripravilo nacionalni projekt »Bodite pozorni na lokalno kakovost«, s katerim želi utrditi zaupanje slovenskih potrošnikov v hrano lokalnega izvora.

Slovenski potrošniki bodo v okviru projekta spoznali lokalne pridelovalce, zadruge in predelovalce, se seznanili z njihovo ponudbo ter se prepričali o kakovosti hrane lokalnega izvora.

Projekt bo predstavljen na 51. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agrav Gornji Radgoni, kjer se bodo lokalni pridelovalci, zadruge  in predelovalci pridružili projektu, v septembru in oktobru pa bodo za  kupce odprli vrata kmetij, zadrug  in obratov. Kupci se bodo tako lahko seznanili z njihovo dejavnostjo in izdelki ter se na lastne oči prepričali o kakovosti.

Ste pridelovalec ali predelovalec lokalne hrane? Vpišite se na naš seznam, da bomo skupaj dokazali visoko kakovost lokalno pridelane hrane.


Sorodni članki

Zaupanje v doma pridelano hrano je vedno večje

V Celjskih mesninah predelujejo goveje meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Povedali so nam, zakaj so dodatne notranje in zunanje kontrole nujne, kaj vse preverjajo in kaj imamo od tega potrošniki.   Izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«…

Več...

Na kakšen način so zadruge, vključene v shemo »Izbrana kakovost«, vpete v gospodarsko in naravno okolje

Zadruge so pomemben posrednik med rejci in trgovci. Večina zadrug, vključenih v shemo »Izbrana kakovost«, od svojih rejcev odkupuje vse pridelano meso in jim tako zagotovi stabilnost v tržni verigi. V naslednjem intervjuju nam je Mitja Vodnjov iz Loške zadruge…

Več...

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

Pri izbiri perutnine se nikar ne omejujmo na vedno iste kose. Belo perutninsko meso je sicer bolj priljubljeno, a temno je sočnejše in pri pripravi se ne izsuši tako hitro – ne postane pusto. Da v mesnici ne boste v…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem