Ministrstvo s pobudo za zaupanje potrošnikov v lokalno kakovost

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje nadaljuje splošno promocijo hrane iz bližine, s katero seznanja potrošnike o prednostih lokalno pridelane hrane, spodbuja sodelovanje pridelovalcev in živilsko predelovalne industrije s ciljem uvesti enotno označbo hrane iz naše bližine.

Dneva odprtih vrat v Evrosadu d.o.o., ki je potekal v soboto, 12. oktobra, se je udeležil tudi Tomaž Džuban z Direktorata za kmetijstvo, ki je spregovoril o tradiciji in razvojni strategiji sadjarstva v Sloveniji:

»Sadjarstvo ima na območju Slovenije razmeroma dolgo tradicijo, prevladujoča sadna vrsta je jablana. Odličen potencial za razvoj pa ima zagotovo ekološka pridelava sadja,« je povzel in poudaril prednosti lokalno pridelane hrane tako za regionalni razvoj kot za zdravje prebivalcev.

Dan odprtih vrat v Evrosadu d.o.o.

Janja Kokolj Prošek iz Ministrstva za kmetijstvo je na dnevu odprtih vrat na kmetiji Arbiter povedala, da so zelo zadovoljni nad odzivom kmetovalcev in predelovalcev, saj je to zagotovo dokaz, da so s pobudo storili pravilno odločitev in dodala:

»Naš cilj je, da udeleženci dnevov odprtih vrat spoznajo in vidijo, kje nastaja kvalitetna lokalna hrana in da dobijo priložnost preizkusiti različne okuse, ki so plod domače pridelave in predelave. Kot popotnico za naprej pa želimo z aktivnostmi promocije nadaljevati in vzpostaviti novo enotno označbo, za katero bodo morali pridelovalci in predelovalci izpolnjevati določene kriterije. Potrošniku pa bo enotna označba olajšala prepoznavanje in izbiro lokalnih izdelkov.«

 

Ministrstvo s pobudo za zaupanje potrošnikov v lokalno kakovost
Ocenite stran


Sorodni članki

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« na govejem mesu je znak višje kakovosti

Ko govorimo o hrani, je kakovost nedvomno najpomembnejše merilo izbire. Zase in svoje bližnje želimo le kakovostne izdelke in najboljše sestavine. Višjo kakovost in zagotovljeno odličnost vam pri nakupu slovenske govedine zagotavlja znak »izbrana kakovost – Slovenija«. Iskanje najboljšega zato…

Več...

Sušene tepke

Ravnanje naših prednikov je temeljilo na izkušnjah, ki so jih prenašali iz roda v rod. Tudi trpke sadeže hruške tepke so znali uporabiti v prehrani kot tudi pri pripravi žganja. Njihov pomen je prepoznala že Marija Terezija. Do nedavnega so…

Več...

Jabolka - jih res poznamo in cenimo dovolj? Sorte jabolk.

Letak - Zakaj sveže, lokalno jabolko z znakom "izbrana kakovost Slovenija"? [PDF] Ob začetku 2018 je v shemo izbrana kakovost Slovenija vstopil tudi sektor sadja. Slovenska jabolka so prava zakladnica zdravja, iz katerega bi se morali napajati prav vsi. In…

Več...

Z nakupom lokalnega mesa ne delamo usluge le sebi

Na trgovskih policah imamo na voljo goveje in perutninsko meso različnega porekla in različne kakovosti. Da lahko izberemo tudi kakovostno meso preverjeno slovenskega porekla, skrbijo slovenski rejci in mesnopredelovalna industrija z vključitvijo v shemo »Izbrana kakovost«. Zato se vedno prepričajte,…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem