Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl | Zgodbe o naši super hrani

Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl

V okviru promocije lokalne pridelane hrane je na kmetiji Štesl potekal prvi dan odprtih vrat, ki ga je obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.

V jesenskih mesecih bodo številni pridelovalci in predelovalci predstavljali svoje kmetije in predelovalne obrate. Vsi, ki bi se radi prepričali o lokalni kakovosti se bodo od 2. 9. 2013 na tem spletnem mestu lahko prijavili na dneve odprtih vrat.

Prvi dan odprtih vrat je obiskal tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Odvil se je na Kmetiji Štesl v idilični vasici Gerlinci v prekmurski občini Cankova. Kmetija Štesl se ukvarja s pridelavo buč z ročnim obiranjem semen in pridobivanjem 100% čistega nerafiniranega bučnega olja, sadjarstvom in čebelarjenjem. Valerija in Ernest Štesl sta na kmetiji ministru predstavila pridelavo bučnega olja, pokazala nasade hrušk, vinsko trto in čebelnjak. Za kulinarično obarvan zaključek pa sta poskrbela z degustacijo domačega bučnega in orehovega olja.

Naslednji dnevi odprtih vrat se bodo zvrstili od 14. 9. 2013 naprej, med drugim na Kmetiji Kristan (Javornik 10, Kranj), ki se ukvarja z ekološkim kmetovanjem, pridelavo špargljev in druge zelenjave, orehov, sadja in medu, na Kmetiji Robek (Črešnjevec ob Bistrici 2, Bistrica ob Sotli ), kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka, zelenjave, sadja in medu, Kmetiji Pustotnik (Poljanska cesta 19, Gorenja vas ), kjer poteka pridelava in predelava mleka in mlečnih izdelkov ter številnih drugih kmetijah in predelovalnih obratih po celi Sloveniji.

Več informacij o prihajajočih dnevih odprtih vrat bo na voljo na tem spletnem mestu od 2. 9. 2013 naprej.


Sorodni članki

V poletje z domačim sladoledom

Poletje in sladoled običajno prideta v paru. Toda kot pri vseh živilih je tudi pri izbiri sladoleda na koncu pomembna kakovost osnovnih surovin, zato je najboljše, da se odločimo kar za pripravo domačega sladoleda.Izberimo ekološke sestavineV poletnih mesecih je izbira…

Več...

Uživajmo v sveže stisnjenih sokovih in napitkih

Sveže stisnjeni sokovi in napitki veljajo za pravi eliksir zdravja. Kadar jih pripravite iz lokalnih, sezonskih živil, je njihova učinkovitost še večja. Preizkusite katerega od naših receptov, ki jih najdete v nadaljevanju. Le malo stvari se lahko po kombinaciji osvežilnega…

Več...

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem