Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl | Zgodbe o naši super hrani

Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl

V okviru promocije lokalne pridelane hrane je na kmetiji Štesl potekal prvi dan odprtih vrat, ki ga je obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.

V jesenskih mesecih bodo številni pridelovalci in predelovalci predstavljali svoje kmetije in predelovalne obrate. Vsi, ki bi se radi prepričali o lokalni kakovosti se bodo od 2. 9. 2013 na tem spletnem mestu lahko prijavili na dneve odprtih vrat.

Prvi dan odprtih vrat je obiskal tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Odvil se je na Kmetiji Štesl v idilični vasici Gerlinci v prekmurski občini Cankova. Kmetija Štesl se ukvarja s pridelavo buč z ročnim obiranjem semen in pridobivanjem 100% čistega nerafiniranega bučnega olja, sadjarstvom in čebelarjenjem. Valerija in Ernest Štesl sta na kmetiji ministru predstavila pridelavo bučnega olja, pokazala nasade hrušk, vinsko trto in čebelnjak. Za kulinarično obarvan zaključek pa sta poskrbela z degustacijo domačega bučnega in orehovega olja.

Naslednji dnevi odprtih vrat se bodo zvrstili od 14. 9. 2013 naprej, med drugim na Kmetiji Kristan (Javornik 10, Kranj), ki se ukvarja z ekološkim kmetovanjem, pridelavo špargljev in druge zelenjave, orehov, sadja in medu, na Kmetiji Robek (Črešnjevec ob Bistrici 2, Bistrica ob Sotli ), kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka, zelenjave, sadja in medu, Kmetiji Pustotnik (Poljanska cesta 19, Gorenja vas ), kjer poteka pridelava in predelava mleka in mlečnih izdelkov ter številnih drugih kmetijah in predelovalnih obratih po celi Sloveniji.

Več informacij o prihajajočih dnevih odprtih vrat bo na voljo na tem spletnem mestu od 2. 9. 2013 naprej.


Sorodni članki

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala…

Več...

Jagode haskap uspevajo tudi v Sloveniji

Jagode haskap, znane tudi kot sibirske borovnice, so v zadnjih letih vse bolj priljubljene tudi v Sloveniji. Pogovarjali smo se z Boštjanom Lesarjem, predsednikom društva pridelovalcev jagod Haskap, ki nam je povedal številne zanimivosti o tem izjemnem sadežu. Jagode haskap,…

Več...

E-knjiga receptov slovenskih chefov iz Tedna restavracij

V okviru spomladanskega Tedna restavracij 2024 je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potekala nagradna igra Moj recept, v kateri je sodelovalo 30 priznanih slovenskih chefov, ki so delili svoje recepte z uporabo govejega in perutninskega mesa…

Več...

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam. V času sezone jagod jih lahko…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem