Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl | Zgodbe o naši super hrani

Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl

V okviru promocije lokalne pridelane hrane je na kmetiji Štesl potekal prvi dan odprtih vrat, ki ga je obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.

V jesenskih mesecih bodo številni pridelovalci in predelovalci predstavljali svoje kmetije in predelovalne obrate. Vsi, ki bi se radi prepričali o lokalni kakovosti se bodo od 2. 9. 2013 na tem spletnem mestu lahko prijavili na dneve odprtih vrat.

Prvi dan odprtih vrat je obiskal tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Odvil se je na Kmetiji Štesl v idilični vasici Gerlinci v prekmurski občini Cankova. Kmetija Štesl se ukvarja s pridelavo buč z ročnim obiranjem semen in pridobivanjem 100% čistega nerafiniranega bučnega olja, sadjarstvom in čebelarjenjem. Valerija in Ernest Štesl sta na kmetiji ministru predstavila pridelavo bučnega olja, pokazala nasade hrušk, vinsko trto in čebelnjak. Za kulinarično obarvan zaključek pa sta poskrbela z degustacijo domačega bučnega in orehovega olja.

Naslednji dnevi odprtih vrat se bodo zvrstili od 14. 9. 2013 naprej, med drugim na Kmetiji Kristan (Javornik 10, Kranj), ki se ukvarja z ekološkim kmetovanjem, pridelavo špargljev in druge zelenjave, orehov, sadja in medu, na Kmetiji Robek (Črešnjevec ob Bistrici 2, Bistrica ob Sotli ), kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka, zelenjave, sadja in medu, Kmetiji Pustotnik (Poljanska cesta 19, Gorenja vas ), kjer poteka pridelava in predelava mleka in mlečnih izdelkov ter številnih drugih kmetijah in predelovalnih obratih po celi Sloveniji.

Več informacij o prihajajočih dnevih odprtih vrat bo na voljo na tem spletnem mestu od 2. 9. 2013 naprej.


Sorodni članki

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem