Michelinove zvezdice šestim slovenskim restavracijam | Gastronomija, Michelin | Zgodbe o naši super hrani

Michelinove zvezdice šestim slovenskim restavracijam

Najpomembnejši gastronomski vodnik, ki ocenjuje restavracije po vsem svetu, je na svoj zemljevid naposled umestil tudi Slovenijo. Petim slovenskim restavracijam je bila podeljena ena Michelinova zvezdica, Hiši Franko pa kar dve.

Najbolj je navdušila restavracija Hiša Franko, ki jo vodi kulinarična vizionarka Ana Roš, saj je kot prva v regiji pridobila dve kulinarični zvezdici in se pridružila samo 473 restavracijam po svetu, ki so doslej prejele tovrstno priznanje. Michelinove zvezdice so pridobile še sledeče restavracije: Hiša Denk (https://www.hisadenk.si) in chef Gregor Vračko, Restavracija Pri Lojzetu (dvorec Zemono) (https://prilojzetu.si) s chefom Tomažem Kavčičem, Vila Podvin (https://www.vilapodvin.si) in chef Uroš Štefelin, restavracija Dam (https://www.damhotel.si/en) in chef Uroš Fakuč ter restavracija Atelje (https://www.restavracijaatelje.com) in chef Jorg Zupan.

Kaj pomenijo Michelinove zvezdice?

Tri Michelinove zvezdice pomenijo izjemno kulinariko, vredno posebnega potovanja, dve zvezdici označujeta odlično kulinariko, za katero je vredno narediti ovinek, ena zvezdica pa obeležuje visoko kakovostno kulinariko, vredno postanka.

Slovenija ima velik kulinarični potencial

Michelinovo priznanje potrjuje, da ima Slovenija velik kulinarični potencial. Michelinova zvezdica pomeni zavezo za še boljše delo tudi v naprej, saj Michelinovi inšpektorji njihove imetnike redno preverjajo, hkrati pa je to tudi neprecenljiva promocija. Maja Pak, direktorica slovenske turistične organizacije, poudarja: »Kar 60 % turistov je pripravljenih podaljšati svoje bivanje na destinaciji, če je tam restavracija z Michelinovo zvezdico.«


Sorodni članki

Jesenski teden restavracij v znamenju mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«

Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Prvič se mu pridružujejo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa. Gostinci bodo lahko z znakom »izbrana kakovost…

Več...

Gostinci, označite meso »izbrana kakovost – Slovenija«

Slovenci kot potrošniki smo zadnja leta bolj ozaveščeni o pomembnosti izvora živil, ki jih kupujemo. Vedno bolj cenimo slovensko hrano in po njej vse pogosteje povprašujemo. Pozitiven odnos do lokalne kakovostne hrane je ključen pri ustvarjanju dolgoročnih potrošniških in prehranskih…

Več...

Posnetek z dogodka: predstavitev označevalcev »izbrana kakovost - Slovenija« za obrate javne prehrane

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo zasnovali kampanjo za promocijokakovostnega slovenskega mesa - mesa z označbo »izbrana kakovost – Slovenija« v sektorjugostinstva. Z njo želimo spodbuditi goste, da so pozorni na izvor mesa in da pri naročanju jedivečkrat…

Več...

Idrijski žlikrofi – enega imaš v ustih, drugega pa že na vilicah!

Leta 2002 so idrijski žlikrofi kot poseben kmetijsko-živilski proizvod dobili status Zajamčena tradicionalna posebnost, od januarja 2010 pa so kot zaščiteni proizvod vpisani tudi v register pri Evropski komisiji. Idrijski žlikrofi so leta 2002 na nivoju Evropske skupnosti pridobili status…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem