Marko Lapanja: »Če kmetje ne bodo proizvedli dobrega mleka, ga mlekarna ne bo mogla predelati«

Marko Lapanja je pridelovalec mleka, ki se vsakodnevno bori s težkimi pogoji in strmim pobočjem na kar 600 metrih nadmorske višine. Ob ogledu Mlekarne Planika nam je zaupal, kako mu je znak »izbrana kakovost – Slovenija« pomagala razrešiti te probleme, zakaj je domače slovensko mleko boljše od drugega in pa kako poteka njegovo sodelovanje s kobariško mlekarno.


Sorodni članki

Izbiramo težje poti, ki vodijo do kakovostnih izdelkov

Pred vami je še en zanimiv in oseben pogled v življenje, delo in razmišljanje slovenskih predelovalcev mleka. Sogovornica je bila tokrat direktorica Mlekarne Krepko Sandra Turnšek. Zaupala nam je, kaj je bistveno za visoko kakovost njihovih mlečnih izdelkov – izbira…

Več...

Mleko v Sloveniji prirejamo predvsem na družinskih kmetijah, kjer ima vsaka krava svoje ime

Jasno je, da je pridelava mleka v Sloveniji nekaj posebnega – mleko se večinoma prideluje na manjših do srednje velikih družinskih kmetijah. Ogromnih mlečnih farm, kakršne so prisotne v državah z intenzivno prirejo mleka, v Sloveniji skorajda ne poznamo. Kakšne…

Več...

Mleko kot osnovna surovina

Mleko je osnovna surovina vseh mlekarn. O tem, kako v mlekarnah poskrbijo za sledljivost mleka in vseh posamičnih mlečnih izdelkov, narejenih iz tega mleka, smo se pogovarjali z Ljubljanskimi mlekarnami. Zanimale so nas tudi podrobnosti o tem, kako pridelava mleka…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem