Malica za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev | Odmevi na dogodke

Malica za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov. Rose Bled Hotel je v sodelovanju z lokalnima dobaviteljema pripravil malico za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki so potekali od maja do septembra po vsej Sloveniji v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021. Osnovna ideja dogodkov je združiti slovensko vrhunsko kulinariko z lokalnimi dobavitelji surovin in pogostiti zaslužno skupino krajanov.

Svečana pogostitev gasilcev

Na Bledu je tako Rose Bled Hotel, s šefom Gregorjem Rozmanom na čelu, v sodelovanju z lokalnima dobaviteljema Mlekarstvom Podjed in Mesarijo Mlinarič, pripravil malico za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev.

»V Bled Rose Hotelu se tesno povezujemo z lokalnimi dobavitelji, kmetijami in vrtovi, ki zagotavljajo najboljše, sveže, sezonske in zdrave sestavine, s katerimi kuharska ekipa uspešno kreira okusne obroke različnih okusov in želja. Posebnost hišne kuhinje pa so tudi jedi iz lokalnih sestavin, brez nepotrebnih aditivov in barvil, pripravljene na izviren način. Kruh z drožmi, domači rezanci, sveža zelišča, tradicionalna kremna rezina, domači veganski, LCHF in tradicionalni sladoled… Jedi so nam znane iz otroštva, a pripravljene z modernejšimi tehnikami.  Filozofija hišne kulinarike v Bled Rose hotelu je prepletanje okusov, svetovnih kulinaričnih vplivov in slovenske tradicije. Lokalne sestavine in kratka dobavna linija sta temelja kulinarične zgodbe, ki jo zaokroža bogata vinska karta,« je povedal chef Gregor Rozman, nosilec kuharskih medalj in steber kulinarike v novem Bled Rose hotelu.

Slovenija slovi po vrhunski kulinariki

Slovenija ima vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V slovenski kulinarični zgodbi imajo lokalne surovine pomembno vlogo. Slovenski vrhunski šefi prisegajo na živila, ki so sveža, malo ali nič skladiščena, ki niso dolgo potovala in so više kakovosti ter bolj intenzivnega okusa.

Evropska gastronomska regija - kruh, maslo, sir na mizi

Lokalno povezovanje in sodelovanje

»Mesarija Mlinarič iz Lesc smo družinsko podjetje, ki že četrto generacijo s kvalitetnim domačim mesom in izdelki oskrbujemo ponudnike lokalne kulinarike. Kot certificiran proizvajalec, imamo na širšem območju Bleda največjo proizvodnjo prave Kranjske klobase. Veseli nas, da sodelujemo s hotelom BledRose, ki si prizadeva za ponudbo lokalne kulinarike v svoji ponudbi,« je povedal g. Mlinarič.

»V čast nam je sodelovati z Bled Rose Hotelom, kjer so po prenovi hotela poskrbeli tudi za opazen dvig standarda kulinarične ponudbe. V ta namen so se povezali tudi z nami, lokalnimi dobavitelji. S kakovostnimi, lokalnimi in svežimi izdelki smo pomemben del sestavljanke vrhunske kulinarične ponudbe, ki jo Bled Rose hotel zagotavlja svojim gostom. Komunikacija, medsebojno razumevanje in zaupanje so osnove dobrega poslovnega sodelovanja. Veselimo se novih skupnih kulinaričnih zgodb tudi v prihodnje in ne samo v letu 2021, letu ko je Slovenija evropska kulinarična destinacija,« je še dodala gospa Teja Podjed iz Mlekarstva Podjed.

Preberite tudi:


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem