Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Malica za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov. Rose Bled Hotel je v sodelovanju z lokalnima dobaviteljema pripravil malico za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo zadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki so potekali od maja do septembra po vsej Sloveniji v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021. Osnovna ideja dogodkov je združiti slovensko vrhunsko kulinariko z lokalnimi dobavitelji surovin in pogostiti zaslužno skupino krajanov.

Svečana pogostitev gasilcev

Na Bledu je tako Rose Bled Hotel, s šefom Gregorjem Rozmanom na čelu, v sodelovanju z lokalnima dobaviteljema Mlekarstvom Podjed in Mesarijo Mlinarič, pripravil malico za gasilce gorenjskih lokalnih gasilskih društev.

»V Bled Rose Hotelu se tesno povezujemo z lokalnimi dobavitelji, kmetijami in vrtovi, ki zagotavljajo najboljše, sveže, sezonske in zdrave sestavine, s katerimi kuharska ekipa uspešno kreira okusne obroke različnih okusov in želja. Posebnost hišne kuhinje pa so tudi jedi iz lokalnih sestavin, brez nepotrebnih aditivov in barvil, pripravljene na izviren način. Kruh z drožmi, domači rezanci, sveža zelišča, tradicionalna kremna rezina, domači veganski, LCHF in tradicionalni sladoled… Jedi so nam znane iz otroštva, a pripravljene z modernejšimi tehnikami.  Filozofija hišne kulinarike v Bled Rose hotelu je prepletanje okusov, svetovnih kulinaričnih vplivov in slovenske tradicije. Lokalne sestavine in kratka dobavna linija sta temelja kulinarične zgodbe, ki jo zaokroža bogata vinska karta,« je povedal chef Gregor Rozman, nosilec kuharskih medalj in steber kulinarike v novem Bled Rose hotelu.

Slovenija slovi po vrhunski kulinariki

Slovenija ima vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V slovenski kulinarični zgodbi imajo lokalne surovine pomembno vlogo. Slovenski vrhunski šefi prisegajo na živila, ki so sveža, malo ali nič skladiščena, ki niso dolgo potovala in so više kakovosti ter bolj intenzivnega okusa.

Evropska gastronomska regija - kruh, maslo, sir na mizi

Lokalno povezovanje in sodelovanje

»Mesarija Mlinarič iz Lesc smo družinsko podjetje, ki že četrto generacijo s kvalitetnim domačim mesom in izdelki oskrbujemo ponudnike lokalne kulinarike. Kot certificiran proizvajalec, imamo na širšem območju Bleda največjo proizvodnjo prave Kranjske klobase. Veseli nas, da sodelujemo s hotelom BledRose, ki si prizadeva za ponudbo lokalne kulinarike v svoji ponudbi,« je povedal g. Mlinarič.

»V čast nam je sodelovati z Bled Rose Hotelom, kjer so po prenovi hotela poskrbeli tudi za opazen dvig standarda kulinarične ponudbe. V ta namen so se povezali tudi z nami, lokalnimi dobavitelji. S kakovostnimi, lokalnimi in svežimi izdelki smo pomemben del sestavljanke vrhunske kulinarične ponudbe, ki jo Bled Rose hotel zagotavlja svojim gostom. Komunikacija, medsebojno razumevanje in zaupanje so osnove dobrega poslovnega sodelovanja. Veselimo se novih skupnih kulinaričnih zgodb tudi v prihodnje in ne samo v letu 2021, letu ko je Slovenija evropska kulinarična destinacija,« je še dodala gospa Teja Podjed iz Mlekarstva Podjed.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Sodelujte v raziskavi o odpadni hrani

Pridružite se najobsežnejši slovenski raziskavi o količinah odpadne hrane v gospodinjstvih. Za ta namen so na Ministrstvu za okolje in prostor izdelali kuhinjski dnevnik odpadne hrane.Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2019 zavrgel povprečno 67 kg hrane, v letu 2020…

Več...

Obeležujemo 41. Svetovni dan hrane

Svetovni dan hrane poteka pod okriljem Organizacije Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO). V več kot 150 državah sveta bodo potekali različni dogodki, namenjeni poudarjanju ključnih sporočil ob svetovnem dnevu hrane. Letošnjo rdečo nit letošnjega 41. Svetovnega dneva hrane…

Več...

Jesenski teden restavracij je pred vrati

Zdaj je čas, da rezervirate svojo mizo in uživate v kateri izmed 100 izbranih restavracij, ki vabijo z jesenskimi meniji iz lokalnih sezonskih dobrot širom Slovenije.Kaj je Teden restavracij?Cilj Tedna restavracij je promovirati vrhunsko slovensko kulinariko po vsakomur dostopni ceni.…

Več...

V Michelin Guide Slovenia 2021 kar 59 restavracij

Izšla je nova izdaja vodnika Michelin Guide Slovenia za leto 2021, kjer je tudi letos Hiša Franko prejela dve zvezdici, šest slovenskih restavracij pa po eno zvezdico. Lanskim petim restavracijam z eno zvezdico se je pridružilo še Gostišče Grič. Tudi…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem