Kdo so prejemniki odličij na sejmu AGRA 2023? | Sejem AGRA | Odmevi na dogodke

Kdo so prejemniki odličij na sejmu AGRA 2023?

61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je v Gornji Radgoni potekal od 26. do 31. avgusta. Gostil je kar 1700 razstavljavcev iz 35 sodelujočih držav, kjer so predstavili najnovejšo tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo, vrhunske rejske dosežke in povezoval s strokovnimi in stanovskimi srečanji. Kot vsako leto so bile podeljene tudi nagrade v okviru mednarodnih ocenjevanj kakovosti izdelkov. Na koncu prispevka najdete sezname nagrajencev po kategorijah.

Vsako leto Mednarodni kmetijsko-živilski sejem obogatijo mednarodne ocene kakovosti za vino, mlečne izdelke, mesne izdelke, brezalkoholne napitke, ekološka vina, medene izdelke in med. Prestižna odličja sejma AGRA so simbol vrhunske kakovosti, ki jo priznavajo tako slovenski kot mednarodni trgi.

Sloves kakovostnih proizvajalcev in njihovih izdelkov se širi

Medalje, ki jih proizvajalci prejmejo na ocenjevanjih v okviru sejma AGRA in jih uporabljajo v promociji ter na prodajnih mestih, so postale ključno merilo kakovosti za proizvajalce in uporabnike.

Nagrade in priznanja so nesporen dokaz kakovosti izdelkov nagrajenca. Najprestižnejša priznanja odražajo proizvajalčevo neprekinjeno zavezanost skrbi za potrošnike in ponudbi izdelkov, ki se uvrščajo v sam vrh. Vse to prinaša večjo prepoznavnost blagovnih znamk ter večje zaupanje kupcev.

Strokovno ocenjevanje

Na mednarodnih ocenjevanjih kakovosti živil in vin so izdelki pod drobnogledom strokovnjakov, ki delujejo nepristransko in neodvisno. Gre za certificirane in izkušene ocenjevalce, ki prihajajo tako iz Slovenije kot iz drugih držav, od koder so vzorci. Večina ocenjevalcev je iz biotehniških fakultet, veterinarskih šol, inštitutov vinarstva in mlekarstva. Pri nekaterih ocenjevanjih se jim pridružijo tudi prehrambeni tehnologi ali vinarji. Kljub temu so vsi ocenjevalci podvrženi dodatnemu usposabljanju, pridobili so potrebne certifikate in imajo ugledne reference, tudi na mednarodni ravni, na področju ocenjevanja kakovosti.

Na sliki so prikazani znaki za medalje iz Sejma AGRA

Nagrade in odlikovanja

Najprestižnejši izdelki so nagrajeni z medaljami: velika zlata, zlata, srebrna in bronasta. Posebna odličja, imenovana Šampioni kakovosti za mlečne in mesne izdelke izkazujejo izjemno kakovost v treh zaporednih letih. Za brezalkoholne pijače in vina obstajajo posebni kriteriji za pridobitev šampionskega naslova. Poleg tega so tu še specifična priznanja, ki jih ocenjevalne komisije podeljujejo v skladu s tradicijami, aktualnimi letnimi temami, izzivi ali posebnimi razpisi.

Prejemniki odličij v okviru 61. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA po področjih:

 

Preberite tudi:

Vabljeni na 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA


Sorodni članki

Znani prejemniki odličij v okviru 60. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA

Letošnji jubilejni 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je potekal med 20. in 25. 8. 2022 ter več kot 1.750 razstavljavcev iz 31 držav. Kot vsako leto so bile podeljene tudi nagrade v okviru mednarodnih ocenjevanj kakovosti izdelkov. Na koncu prispevka…

Več...

Znani prejemniki odličij v okviru 59. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA

Letošnji 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je potekal med 21. in 26. 8. 2021 ter gostil 1.100 razstavljavcev iz 29 držav. Kot vsako leto so bile podeljene tudi nagrade v okviru mednarodnih ocenjevanj kakovosti izdelkov iz različnih kategorij.Mednarodni kmetijsko-živilski sejem…

Več...

Spletni sejem Agra z bogatimi vsebinami

58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA se je letos zaradi epidemije preselil na splet v obliki Spletne Agre, ki navdušuje z bogatimi vsebinami, potekala pa bo vse do 7. marca prihodnje leto. Pobrskate lahko med bogatimi vsebinami razstavljavcev in najdete vse…

Več...

Sejem AGRA podelil odličja, dogajanje pa seli na splet

Letošnji 58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA se je moral zaradi epidemije odpovedati tradicionalnemu sejemskemu dogajanju, zato so poiskali inovativno alternativo v obliki Spletne Agre, ki bo potekala med 7. septembrom 2020 in 7. marcem 2021. Znani so tudi nagrajenci ocenjevanj…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem