Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Obvestilo za zbirni obračun prispevka - aplikacija EZPP.  Preberite več >

Katalog živil za javno naročanje

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je razvila spletno aplikacijo Katalog živil za javno naročanje, ki javnim zavodom omogoča poenostavljen postopek oddaje povpraševanj. Sedaj so dostop omogočili tudi za vse, ki nudijo storitve dobave hrane in pijače v gostinski branži.

V okviru delovne skupine Evropska gastronomska regija 2021 na Ministrstvu za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano je Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij skupaj s posameznimi člani skupine pripravila nadgradnjo Kataloga živil za javno naročanje z namenom razširitve njegove uporabe na HORECA sektor, torej vse, ki nudijo storitve dobave hrane in pijače v gostinski branži. Doslej je bil namreč katalog namenjen le šolam in drugim javnim zavodom.

Barbara Rupnik iz Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pojasnjuje: »V katalogu imajo uporabniki možnost vpogleda v dejansko ponudbo slovenske hrane, tako po kategorijah izdelkov, po regijah, po ponudnikih, na voljo pa so tudi različne informacije o izdelkih. Na podlagi tega lahko enostavno izvedejo povpraševanje ali oblikujejo javno naročilo. Ker pa želimo ponudbo kakovostne slovenske hrane razširiti tudi na druge segmente, v gostinstvo in turizem, je nastala pobuda katalog razširiti tudi na ta sektor.«

Na voljo več kot 5000 izdelkov

V 38 kategorijah in 125 podkategorijah je na voljo več kot 5660 izdelkov, ponudba pa se spreminja skladno z aktualnim stanjem na trgu in potrebami javnih zavodov.

Kako deluje Katalog živil?

Katalog vsebuje širok nabor živil, njihove hranilne vrednosti, količine pakiranja, alergene, pridobljene certifikate, šifre za naročanje in EAN kode ter preko zemljevida tudi natančno geografsko lego ponudnika. Obenem omogoča filtriranje živil po regijah, proizvajalcih in kategorijah izdelkov.

Več informacij je dostopnih na https://www.katalogzivil.si/.

 


Sorodni članki

Mednarodno leto sadja in zelenjave

Prihodnje leto je s strani generalne skupščine Organizacije združenih narodov razglašeno za mednarodno leto sadja in zelenjave. V Sloveniji smo lahko ponosni na naše pridelovalce, da nam zagotavljajo lokalno pridelano sadje in zelenjavo visoke kakovosti.Ob mednarodnem letu sadja in zelenjave…

Več...

Prosena kaša s suhimi slivami – recept

Sestavine:200 g prosene kaše1 l mleka1 ščepec soli40 g masla3 jajca1 vrečka vanilijevega sladkorja3 žlice sladkorja (zvrhane)120 g suhih sliv1 žlica masla (za namastitev pekača)Priprava:Proseno kašo dan prej namočimo. Zjutraj jo operemo in dobro odcedimo. V loncu zavremo liter rahlo…

Več...

Svetovni dan oljke

26. november je od leta 2019 s strani UNESCO razglašen za svetovni dan oljk s ciljem zaščititi oljko, med drugim pa tudi spodbuditi vrednote miru, modrosti in harmonije, ki jo simbolizira. Preverili smo v čem je slovensko oljčno olje tako…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk je bil uspešen

Letošnji jubilejni 10. Tradicionalni slovenski zajtrk je bil zaradi epidemije drugačen od prejšnjih, saj otroci tradicionalnih živil niso zaužili v šolah in vrtcih, kljub temu pa je bilo uspešno izvedenih mnogo promocijskih aktivnosti in ozaveščanja o pomenu zajtrka.V petek, 20.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem