Kakovost lokalnega sadja in zelenjave prepričala obiskovalce Kmetije Zalar | Sadje, Zelenjava | Zgodbe o naši super hrani

Kakovost lokalnega sadja in zelenjave prepričala obiskovalce Kmetije Zalar

Svoja vrata je v soboto, 28. septembra, odprla Kmetija Zalar na Vrhniki. Obiskovalci so spoznali, kaj je pomembno pri pridelavi sadja in zelenjave v rastlinjakih in okušali pridelke.

Obiskovalci dneva odprtih vrat na kmetiji Zalar so si ogledali način pridelave zelenjave v rastlinjakih, se naučili, kakšne sadike obrodijo najkakovostnejše pridelke in preizkusili lokalno pridelano sadje in zelenjavo. Po besedah gospodarja Marka Zalarja so barjanska tla na Drenovem griču ugodna za rast najrazličnejših pridelkov, od različnih sort solate, paprik, kumar in zelja, do česna in fižola. Kvaliteto svojih pridelkov zagotavljajo z ročno obdelavo zemlje, organskim gnojilom in načinom pobiranja pridelkov, ki zahteva ustrezen čas in njihovo ustrezno dozorelost.

V prihajajočih tednih odpirajo vrata kmetije in predelovalci tudi na drugih koncih Slovenije, med drugim Kmetija pri Pustotniku v Gorenji vasi in Vinska klet Metlika. Več o poteku prijav na dneve odprtih vrat, o kmetijah in predelovalcih, ki so že in ki še bodo odprli svoja vrata splošni javnosti, najdete na zavihku Dnevi odprtih vrat.


Sorodni članki

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...

Kako rokovati s sadjem in zelenjavo

Sadje in zelenjava sta osnova zdrave prehrane, vendar pa je zelo pomembno, da z njimi pravilno rokujemo. Tako poskrbimo, da je hrana varna za uživanje in blagodejna za naše dobro počutje. Sadje in zelenjava sta stalnica na našem jedilniku, zato…

Več...

Na policah trgovin tudi v spomladanskih mesecih najdemo lokalno sadje

Lepota pomladi je v prebujanju narave in razcvetu rastlin, tudi sadnih dreves, na katerih se pasejo čebele in drugi opraševalci. S prvimi sončnimi žarki se tako začne nova sezona pridelave sadja. Še preden dozorijo prvi sadeži letošnje pridelave, lahko v…

Več...

Začenja se novo programsko obdobje za sektor sadja

Z začetkom leta 2024 sektor sadja vstopa v že tretje triletno programsko obdobje, v okviru katerega bo kmetijsko ministrstvo v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja izvajalo različne promocijske aktivnosti, ki bodo namenjene splošni promociji sadja in promociji sadja…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem