Jesenski teden restavracij je pred vrati | Teden restavracij | Odmevi na dogodke

Jesenski teden restavracij je pred vrati

Zdaj je čas, da rezervirate svojo mizo in uživate v kateri izmed 100 izbranih restavracij, ki vabijo z jesenskimi meniji iz lokalnih sezonskih dobrot širom Slovenije.

Kaj je Teden restavracij?

Cilj Tedna restavracij je promovirati vrhunsko slovensko kulinariko po vsakomur dostopni ceni. Uživate lahko v okušanju kulinaričnih kreacij vrhunskih slovenskih chefinj in chefov, ki ob tem dogodku pripravijo posebne degustacijske menije.

Avtor ideje je je slovenski kulinarični kritik Uroš Mencinger, ki poudarja pomen dogodka: »Slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga. Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo gostje, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci), in le restavracije, ki sodijo med najboljše v Sloveniji.«

Cenovno dostopno vrhunsko kulinarično razvajanje

Sodelujoče restavracije svojo ponudbo označijo s srčki, in sicer so meniji v restavracijah z enim srčkom dostopni po enotni ceni 19 evrov, vključujejo pa najmanj tri hode. V restavracijah z dvema srčkoma je cena menija 21 evrov, v restavracijah s tremi ali več srčki pa meniji znašajo 25 evrov.

Kako do rezervacije?

Rezervacijo lahko z nekaj kliki opravite kar preko spleta. Na voljo vam je pregleden iskalnik, s pomočjo katerega lahko izberete želeno regijo ter rezultate filtrirate glede na kategorije, kot so tradicionalna kulinarika, urbano in živahno, domače in naše, izvirno in kreativno ter še mnogo več. Rezervirajte svojo mizo TUKAJ.


Sorodni članki

Izbrana kakovost Slovenija na pomladanskem Tednu restavracij

Teden restavracij, največji vseslovenski kulinarični dogodek, bo spomladi 2024 potekal pod geslom »Original, ne kopija!« in bo od 15. do 24. marca predstavil kreativne menije 111 udeleženih restavracij. Tudi letos se kulinaričnemu dogodku pridružuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano…

Več...

Jesenski teden restavracij v znamenju mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«

Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Prvič se mu pridružujejo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa. Gostinci bodo lahko z znakom »izbrana kakovost…

Več...

Teden restavracij: vrhunska kulinarika na dostopen način

Med 12. in 21. junijem 2020 bo v okviru zdaj že tradicionalnega Tedna restavracij svoja vrata odprlo več kot 100 vrhunskih slovenskih restavracij. Goste vabijo s posebnimi, avtorskimi tri-hodnimi meniji po enotnih cenah. Avtor ideje o Tednu restavracij je slovenski…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem