Javni natečaj za uradni znak za označbo kakovosti »izbrana kakovost«

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je objavilo javni natečaj za zbiranje predlogov uradnega znaka za označbo kakovosti »izbrana kakovost« z namenom promocije kmetijskih in živilskih proizvodov. Novi znak bo v prvi vrsti namenjen označevanju prehranskih izdelkov. Poleg pojavljanja na teh izdelkih se bo uporabljal tudi v oglaševalskih akcijah z različnimi komunikacijskimi kanali.

Cilj uvedbe novega znaka je, da bodo kakovostni slovenski prehranski proizvodi enotno označeni, poleg tega pa tudi enotno komuniciranje za nastop na trgu, da jih bo potrošnik zlahka prepoznal in jim zaupal. Z zmagovalcem natečaja bo sklenjena pogodba za izvedbo storitve in odkup avtorskih pravic v vrednosti 10.000 evrov. Drugouvrščeni bo prejel denarno nagrado v višini 2.000 evrov, tretjeuvrščeni pa v višini 1.000 evrov. Ocenjevanje prispelih rešitev bo potekalo v dveh krogih. V prvem bo komisija za formalni pregled vlog na ministrstvu za kmetijstvo in okolje preverila pravočasnost in popolnost vlog ter izpolnjevanje formalnih pogojev, v drugem pa bo prispele znake presojala strokovna žirija. Ta bo pri ocenjevanju upoštevala štiri merila, in sicer prepoznavnost znaka tudi v najmanjši izvedbi in njegovo nezamenljivost, likovno čistost, razumljivost in sporočilnost, izvirnost in uporabnost znaka na različnih embalažah, v različnih medijih in situacijah.

Svoje vloge lahko pošljete v pisni obliki po pošti na naslov Ministrstva za kmetijstvo in okolje najkasneje do 23. maja 2014. Javni natečaj in razpisna dokumentacija sta dostopna na spletni strani MKO.


Sorodni članki

Mleko kot osnovna surovina

Mleko je osnovna surovina vseh mlekarn. O tem, kako v mlekarnah poskrbijo za sledljivost mleka in vseh posamičnih mlečnih izdelkov, narejenih iz tega mleka, smo se pogovarjali z Ljubljanskimi mlekarnami. Zanimale so nas tudi podrobnosti o tem, kako pridelava mleka…

Več...

Pri špargljih se pozna vsaka ura

Te dni so proti soncu pognali prvi šparglji. Mišo Pušenjak, strokovnjakinjo za zelenjadarstvo, smo povprašali kako je s slovenskimi pridelki. Šparglji so zaradi svoje sestave, lahke prebavljivosti in kot nizko kalorična vrtnina zelo priljubljeni na jedilniku različnih diet. Zakaj raje…

Več...

»Opažam, da vedno pogosteje kupim živilo slovenskega porekla«

Po dobrem letu in pol izvajanja promocijske kampanje »Naša super hrana« že lahko ugotavljamo pozitivne učinke skupne promocije lokalno pridelane in predelane hrane. Kampanja je povečala ozaveščenost potrošnikov o pomenu hrane iz bližine, večja je prepoznavnost izdelkov in tudi označbe…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem