Javni natečaj za uradni znak za označbo kakovosti »izbrana kakovost«

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je objavilo javni natečaj za zbiranje predlogov uradnega znaka za označbo kakovosti »izbrana kakovost« z namenom promocije kmetijskih in živilskih proizvodov. Novi znak bo v prvi vrsti namenjen označevanju prehranskih izdelkov. Poleg pojavljanja na teh izdelkih se bo uporabljal tudi v oglaševalskih akcijah z različnimi komunikacijskimi kanali.

Cilj uvedbe novega znaka je, da bodo kakovostni slovenski prehranski proizvodi enotno označeni, poleg tega pa tudi enotno komuniciranje za nastop na trgu, da jih bo potrošnik zlahka prepoznal in jim zaupal. Z zmagovalcem natečaja bo sklenjena pogodba za izvedbo storitve in odkup avtorskih pravic v vrednosti 10.000 evrov. Drugouvrščeni bo prejel denarno nagrado v višini 2.000 evrov, tretjeuvrščeni pa v višini 1.000 evrov. Ocenjevanje prispelih rešitev bo potekalo v dveh krogih. V prvem bo komisija za formalni pregled vlog na ministrstvu za kmetijstvo in okolje preverila pravočasnost in popolnost vlog ter izpolnjevanje formalnih pogojev, v drugem pa bo prispele znake presojala strokovna žirija. Ta bo pri ocenjevanju upoštevala štiri merila, in sicer prepoznavnost znaka tudi v najmanjši izvedbi in njegovo nezamenljivost, likovno čistost, razumljivost in sporočilnost, izvirnost in uporabnost znaka na različnih embalažah, v različnih medijih in situacijah.

Svoje vloge lahko pošljete v pisni obliki po pošti na naslov Ministrstva za kmetijstvo in okolje najkasneje do 23. maja 2014. Javni natečaj in razpisna dokumentacija sta dostopna na spletni strani MKO.


Sorodni članki

Zaupanje v doma pridelano hrano je vedno večje

V Celjskih mesninah predelujejo goveje meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Povedali so nam, zakaj so dodatne notranje in zunanje kontrole nujne, kaj vse preverjajo in kaj imamo od tega potrošniki.   Izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«…

Več...

Na kakšen način so zadruge, vključene v shemo »Izbrana kakovost«, vpete v gospodarsko in naravno okolje

Zadruge so pomemben posrednik med rejci in trgovci. Večina zadrug, vključenih v shemo »Izbrana kakovost«, od svojih rejcev odkupuje vse pridelano meso in jim tako zagotovi stabilnost v tržni verigi. V naslednjem intervjuju nam je Mitja Vodnjov iz Loške zadruge…

Več...

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

Pri izbiri perutnine se nikar ne omejujmo na vedno iste kose. Belo perutninsko meso je sicer bolj priljubljeno, a temno je sočnejše in pri pripravi se ne izsuši tako hitro – ne postane pusto. Da v mesnici ne boste v…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem