Javni natečaj za uradni znak za označbo kakovosti »izbrana kakovost«

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je objavilo javni natečaj za zbiranje predlogov uradnega znaka za označbo kakovosti »izbrana kakovost« z namenom promocije kmetijskih in živilskih proizvodov. Novi znak bo v prvi vrsti namenjen označevanju prehranskih izdelkov. Poleg pojavljanja na teh izdelkih se bo uporabljal tudi v oglaševalskih akcijah z različnimi komunikacijskimi kanali.

Cilj uvedbe novega znaka je, da bodo kakovostni slovenski prehranski proizvodi enotno označeni, poleg tega pa tudi enotno komuniciranje za nastop na trgu, da jih bo potrošnik zlahka prepoznal in jim zaupal. Z zmagovalcem natečaja bo sklenjena pogodba za izvedbo storitve in odkup avtorskih pravic v vrednosti 10.000 evrov. Drugouvrščeni bo prejel denarno nagrado v višini 2.000 evrov, tretjeuvrščeni pa v višini 1.000 evrov. Ocenjevanje prispelih rešitev bo potekalo v dveh krogih. V prvem bo komisija za formalni pregled vlog na ministrstvu za kmetijstvo in okolje preverila pravočasnost in popolnost vlog ter izpolnjevanje formalnih pogojev, v drugem pa bo prispele znake presojala strokovna žirija. Ta bo pri ocenjevanju upoštevala štiri merila, in sicer prepoznavnost znaka tudi v najmanjši izvedbi in njegovo nezamenljivost, likovno čistost, razumljivost in sporočilnost, izvirnost in uporabnost znaka na različnih embalažah, v različnih medijih in situacijah.

Svoje vloge lahko pošljete v pisni obliki po pošti na naslov Ministrstva za kmetijstvo in okolje najkasneje do 23. maja 2014. Javni natečaj in razpisna dokumentacija sta dostopna na spletni strani MKO.

Javni natečaj za uradni znak za označbo kakovosti »izbrana kakovost«
Ocenite stran


Sorodni članki

Infografika: oznake na predpakiranem govejem mesu

Ko v trgovini izbiramo sveže predpakirano goveje meso, pogosto ne vemo, kateri od podatkov na embalaži je pravzaprav tisti, ki je za nas ključen. Kar nekaj izmed teh podatkov na embalaži je obveznih, in vsi ti so tam z istim…

Več...

Naš super kruh

Vonj sveže pečenega kruha, ki se omamno razprostira po celem prostoru, čvrsta hrustljava skorjica in nežna, mehka sredica ne dopuščajo čakanja, da bi se kruh do konca ohladil. Če je ta opis obudil vse vaše čute in vam prinesel najlepše…

Več...

Domač kruh z drožmi ali domačim kvasom

Droži so najstarejše vzhajalno sredstvo, poznane tudi pod imenom kislo testo. Navkljub imenu kruh ni kisel niti ne zbit, ampak ima mehko in sočno sredico. Gre za preprosto zmes moke in vode, ki vzhaja kruh zaradi mikroorganizmov, mlečnokislinskih bakterij in…

Več...

Naš super kaki

To je nezahteven za pridelavo, okusen in za naše zdravje izjemno koristen sadež. Dozori pozno jeseni in bliža se čas, ko se ga bomo spet lahko naužili. Običajno okrogli plodovi so zreli v oranžni, rdeči ali rumeni barvi. Kaki vsebuje…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem