Javni natečaj za uradni znak za označbo kakovosti »izbrana kakovost«

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je objavilo javni natečaj za zbiranje predlogov uradnega znaka za označbo kakovosti »izbrana kakovost« z namenom promocije kmetijskih in živilskih proizvodov. Novi znak bo v prvi vrsti namenjen označevanju prehranskih izdelkov. Poleg pojavljanja na teh izdelkih se bo uporabljal tudi v oglaševalskih akcijah z različnimi komunikacijskimi kanali.

Cilj uvedbe novega znaka je, da bodo kakovostni slovenski prehranski proizvodi enotno označeni, poleg tega pa tudi enotno komuniciranje za nastop na trgu, da jih bo potrošnik zlahka prepoznal in jim zaupal. Z zmagovalcem natečaja bo sklenjena pogodba za izvedbo storitve in odkup avtorskih pravic v vrednosti 10.000 evrov. Drugouvrščeni bo prejel denarno nagrado v višini 2.000 evrov, tretjeuvrščeni pa v višini 1.000 evrov. Ocenjevanje prispelih rešitev bo potekalo v dveh krogih. V prvem bo komisija za formalni pregled vlog na ministrstvu za kmetijstvo in okolje preverila pravočasnost in popolnost vlog ter izpolnjevanje formalnih pogojev, v drugem pa bo prispele znake presojala strokovna žirija. Ta bo pri ocenjevanju upoštevala štiri merila, in sicer prepoznavnost znaka tudi v najmanjši izvedbi in njegovo nezamenljivost, likovno čistost, razumljivost in sporočilnost, izvirnost in uporabnost znaka na različnih embalažah, v različnih medijih in situacijah.

Svoje vloge lahko pošljete v pisni obliki po pošti na naslov Ministrstva za kmetijstvo in okolje najkasneje do 23. maja 2014. Javni natečaj in razpisna dokumentacija sta dostopna na spletni strani MKO.


Sorodni članki

Pražen krompir bi, prosim!

Cita, cvetnik, dobrin, igor, jana, jaka, jubilej, karmin, kresnik, maja, viktorija, matjaž, meta, tone, vesna in še bi lahko naštevali. To so sorte krompirja, ki jih poznamo pri nas. Tako kot so naše babice vedele, katera jabolka sodijo v jabolčni…

Več...

Greste na trgatev?

Lahko bi rekli, da je grozdje sadje, ki najbolj razveseljuje jesen. Sveže grozdje je odličen prigrizek, veselimo pa se ga tudi, ko je sodih že potekala fermentacija, torej takrat, ko »Martin iz mošta nar'di vin«. Običajno trgatve potekajo od konca…

Več...

Ravnati in uživati ekološko

V naše pogovore vse pogosteje zaidejo besede eko, bio, ekološko ali biološko. Te besede se v slovenskem jeziku nanašajo na varovanje in ohranjanje narave ter življenjskega okolja. Odtod tudi poimenovanje ekoloških pridelkov. Hrana, ki je pridelana in predelana na ekološki…

Več...

Slovensko kmetijstvo in gastronomija – strokovni posvet v Gornji Radgoni 2019

Lahko bi rekli, da je kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni postal pravi praznik kmetijstva. Letošnji sejem obeležuje 1.850 razstavljavcev, ki prihajajo iz 32 držav in ponujajo najnovejše dosežke kmetijske tehnike, stroje in opremo, vrhunske živilske proizvode ter sodobna znanja na…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem