INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

Pri izbiri perutnine se nikar ne omejujmo na vedno iste kose. Belo perutninsko meso je sicer bolj priljubljeno, a temno je sočnejše in pri pripravi se ne izsuši tako hitro – ne postane pusto. Da v mesnici ne boste v zadregi in če vam zmanjkuje navdiha za pripravo česa novega, naj vam bo v pomoč spodnja infografika, ki pojasnjuje, katere kose perutninskega mesa poznamo ter načine, na katere posamezne izbrane kose pripravljamo. Ne glede na to, ali se boste odločili za belo ali temno perutninsko meso, vedno zahtevajte meso višje kakovosti slovenskega porekla, ki nosi znak odličnosti – »izbrana kakovost – Slovenija«.

 

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti
5 (100%) št. ocen: 1


Sorodni članki

Zaupanje v doma pridelano hrano je vedno večje

V Celjskih mesninah predelujejo goveje meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Povedali so nam, zakaj so dodatne notranje in zunanje kontrole nujne, kaj vse preverjajo in kaj imamo od tega potrošniki.Izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« so stoodstotno…

Več...

Na kakšen način so zadruge, vključene v shemo »Izbrana kakovost«, vpete v gospodarsko in naravno okolje

Zadruge so pomemben posrednik med rejci in trgovci. Večina zadrug, vključenih v shemo »Izbrana kakovost«, od svojih rejcev odkupuje vse pridelano meso in jim tako zagotovi stabilnost v tržni verigi. V naslednjem intervjuju nam je Mitja Vodnjov iz Loške zadruge…

Več...

INFOGRAFIKA: Različni kosi govedine in kako jih uporabiti

Ste v mesnici pogosto v zadregi, ker ne veste, kateri kos govedine pravzaprav želite, ali pa vidite kos, ki vam je všeč, pa ne veste, kako bi ga pripravili? Da se vam to ne bo več dogajalo, naj vam bo…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem