Nacionalna shema

Evropska shema

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

Kako uporabiti dele piščanca grafika

Članek je del portala:

Naša super hrana
Kazalo:

Pri izbiri perutnine se nikar ne omejujmo na vedno iste kose. Belo perutninsko meso je sicer bolj priljubljeno, a temno je sočnejše in pri pripravi se ne izsuši tako hitro – ne postane pusto.

Da v mesnici ne boste v zadregi in če vam zmanjkuje navdiha za pripravo česa novega, naj vam bo v pomoč spodnja infografika, ki pojasnjuje, katere kose perutninskega mesa poznamo ter načine, na katere posamezne izbrane kose pripravljamo. Ne glede na to, ali se boste odločili za belo ali temno perutninsko meso, vedno zahtevajte meso višje kakovosti slovenskega porekla, ki nosi znak odličnosti – »izbrana kakovost – Slovenija«.


Prehranski nasveti

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito