Ideje za silvestrsko večerjo | Zgodbe o naši super hrani

Ideje za silvestrsko večerjo

Zadnjo noč v letu vsak med nami preživi drugače, vsekakor pa naj bo posebna, slavnostna in v znamenju odlične kulinarike. Pripravili smo nekaj idej za silvestrski meni.

Silvestrska večerja naj bo nekaj posebnega in sestavljena iz lokalnih sestavin, ki so najbolj polnega okusa in imajo obilje pomembnih hranil. Številne sestavine lahko najdete kar na vam najbližji kmetiji. Prebrskajte med ponudniki na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.

Razveselite goste z odlično predjedjo

Tatarski biftek je običajno ena od najbolj priljubljenih jedi v prednovoletnem času. Najboljši je tisti, ki ga skrbno pripravite sami doma. Preizkusite naš super recept.

Tatarski biftek – recept

Pripravite okrepčilno juho

Priporočamo vam pripravo juhe iz raznovrstne zimske zelenjave in iz mesa, ki vam bo teknila tudi po polnoči ali naslednji dan.

Bistra jagnječja juha z mesom in zelenjavo

Katera glavna jed bo zvezda vaše večerje?

Pripravili smo vam nekaj idej za odlično glavno jed, ki bo s polnim okusom vse pustila brez besed. Bodite posebej pozorni, da izberete meso slovenskega porekla z oznako Izbrana kakovost – Slovenija.

Počasi pečena govedina v pečici z zelenjavo – video recept

Goveji zvitki s slivami

Postrezite tudi okusno prilogo

Izberite lokalni eko krompir ter pripravite dobro in enostavno prilogo.

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

Posladek ob koncu silvestrske večerje

Tradicionalno je kraljica silvestrske pojedine potica, zato preizkusite enega od naših receptov in jo pripravite tako, kot so to počele naše babice.

Orehova potica – recept

Slovenska potica – pehtranka – recept


Sorodni članki

Dan sajenja medovitih rastlin 2023

V soboto, 25. marca 2023, bo na pobudo Čebelarske zveze Slovenije že drugič izveden dan sajenja medovitih rastlin. Cilj akcije je, da Evropejci stopimo skupaj in da posadimo čim več medovitih rastlin. Medovite rastline so izjemnega pomena za našo prihodnost,…

Več...

Naš super med

Med razvrščamo glede na geografski ali botanični izvor. Na domačih tleh pa prepletenost različnih podnebij in geografska razgibanost ustvarjata edinstvene pogoje za pridelavo medu, zato lahko pri nas najdemo veliko število različnih vrst medu. Med izdelujejo čebele, v naših krajih…

Več...

15. marec je svetovni dan pravic potrošnikov

Svetovni dan pravic potrošnikov obeležujemo 15. marca od leta 1983 dalje. Pomembno je, da se kot potrošniki zavedamo svojih pravic, pa tudi odgovornosti. Svetovni dan pravic potrošnikov obeležujemo 15. marca od leta 1983 dalje. Na ta dan leta 1962 je…

Več...

Znate pravilno brati navodila o roku uporabe živil?

Pomembno je, da smo potrošniki dobro seznanjeni s pravilnim razumevanjem rokov uporabnosti na embalaži živil, saj tako manj hrane zavržemo. To je ključno, saj tako varujemo tudi vse vire, ki smo jih uporabili za njeno proizvodnjo: voda, zemljišče, energija, delovna…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem