Ideje za silvestrsko večerjo | Zgodbe o naši super hrani

Ideje za silvestrsko večerjo

Zadnjo noč v letu vsak med nami preživi drugače, vsekakor pa naj bo posebna, slavnostna in v znamenju odlične kulinarike. Pripravili smo nekaj idej za silvestrski meni.

Silvestrska večerja naj bo nekaj posebnega in sestavljena iz lokalnih sestavin, ki so najbolj polnega okusa in imajo obilje pomembnih hranil. Številne sestavine lahko najdete kar na vam najbližji kmetiji. Prebrskajte med ponudniki na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.

Razveselite goste z odlično predjedjo

Naša zajamčena tradicionalna posebnost, Idrijski žlikrofi, so narodna jed. Pripravljeni so iz testa, ki je polnjeno s krompirjevim nadevom in imajo značilno obliko. Poglejte, kakko jih pripraviti po tradicionalnem receptu.

Idrijski žlikrofi – recept

Pripravite okrepčilno juho

Priporočamo vam pripravo juhe iz hokaido buče, ki vam bo teknila tudi po polnoči ali naslednji dan.

Bučna juha – recept

Katera glavna jed bo zvezda vaše večerje?

Pripravili smo vam nekaj idej za odlično glavno jed, ki bo s polnim okusom vse pustila brez besed. Bodite posebej pozorni, da izberete meso slovenskega porekla z oznako Izbrana kakovost – Slovenija.

Štefani pečenka

Štefani pečenka

Goveji zvitki s slivami

Postrezite tudi okusno prilogo

Izberite lokalni eko krompir ter pripravite dobro in enostavno prilogo.

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

Posladek ob koncu silvestrske večerje

Izberite za konec kraljevsko sladico – hruškin tart iz okusnih, lokalno pridelanih hrušk.

Hruškin tart – recept

 

 


Sorodni članki

Čas je za slovenske jagode

Najslajša je tista jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovenelo čašo in mikavno aromo. Najbolje je, da izberete jagode z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki so podvržene dodatnim kontrolam.V času sezone jagod jih lahko najdemo…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja odpadne hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Zakaj je dobro izbrati slovenske jagode?

Slovenske jagode so prvi sveži sadni dar narave po dolgi zimi. Te aromatične dobrote začnejo krasiti naše vrtove in tržnice že od druge polovice aprila, najprej na Primorskem in v Posavju, nato pa nas razveseljujejo vse do sredine junija, ko…

Več...

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem