Ideje za silvestrsko večerjo | Zgodbe o naši super hrani

Ideje za silvestrsko večerjo

Zadnjo noč v letu vsak med nami preživi drugače, vsekakor pa naj bo posebna, slavnostna in v znamenju odlične kulinarike. Pripravili smo nekaj idej za silvestrski meni.

Silvestrska večerja naj bo nekaj posebnega in sestavljena iz lokalnih sestavin, ki so najbolj polnega okusa in imajo obilje pomembnih hranil. Številne sestavine lahko najdete kar na vam najbližji kmetiji. Prebrskajte med ponudniki na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.

Razveselite goste z odlično predjedjo

Naša zajamčena tradicionalna posebnost, Idrijski žlikrofi, so narodna jed. Pripravljeni so iz testa, ki je polnjeno s krompirjevim nadevom in imajo značilno obliko. Poglejte, kakko jih pripraviti po tradicionalnem receptu.

Idrijski žlikrofi – recept

Pripravite okrepčilno juho

Priporočamo vam pripravo juhe iz hokaido buče, ki vam bo teknila tudi po polnoči ali naslednji dan.

Bučna juha – recept

Katera glavna jed bo zvezda vaše večerje?

Pripravili smo vam nekaj idej za odlično glavno jed, ki bo s polnim okusom vse pustila brez besed. Bodite posebej pozorni, da izberete meso slovenskega porekla z oznako Izbrana kakovost – Slovenija.

Štefani pečenka

Štefani pečenka

Goveji zvitki s slivami

Postrezite tudi okusno prilogo

Izberite lokalni eko krompir ter pripravite dobro in enostavno prilogo.

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

Posladek ob koncu silvestrske večerje

Izberite za konec kraljevsko sladico – hruškin tart iz okusnih, lokalno pridelanih hrušk.

Hruškin tart – recept

 

 


Sorodni članki

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem