Ideja za slasten in zdrav meni | Priporočila za uporabo v kuhinji

Ideja za slasten in zdrav meni

Poletje je v polnem razcvetu in ni boljšega časa za okusne, zdrave, lokalne sestavine, ki so na voljo tako pri vašemu bližnjemu kmetu kot na policah trgovin, kjer bodite pozorni na njihovo poreklo.

Pripravili smo idejo za celoten zdrav meni z juho, glavno jedjo in sladico, kjer so uporabljene slovenske sestavine in ki telesu zagotovi široko paleto vseh potrebnih hranil in vitaminov.

Uvodno ogrevanje: Lahka grahova juha

Izberite okusen mladi grah, ki ga je že na voljo v izobilju, morda celo na vašem vrtu, ter iz njega v slabe pol ure pripravite slastno grahovo juho, ki vas bo navdušila z nežnim, a izredno polnim okusom.

Za prste obliznit: Počasi pečena govedina v pečici z zelenjavo

Pri izbiri mesa priporočamo, da izbirate le najboljše. To vam zagotavlja slovensko goveje meso z oznako Izbrana kakovost – Slovenija. Recept, ki ga najdete s klikom na povezavo, zahteva zelo malo predpriprave in vas nagradi s čudovitim, polnim okusom ravno prav pečenega mesa skupaj z izbrano prilogo.

Za svežino: Kumarična solata s kislo smetano

Slastna kumarična solata poskrbi za dozo vitaminov in odlično protiutež mesu. Priporočamo, da na trgovinskih policah poiščete slovenske kumare ali pa se oglasite kar pri vašem lokalnem pridelovalcu in si tako zagotovite kar najbolj sveže.

Hitra, zdrava in božanska: Malinova torta brez peke

Greha vredna, a hkrati skoraj brezgrešna malinova torta brez peke vas bo navdušila z osvežilnim okusom in premišljeno kombinacijo sestavin. Predlagamo, da izberete sveže, lokalne maline odličnega okusa.


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem