Ideja za slasten in zdrav meni | Priporočila za uporabo v kuhinji

Ideja za slasten in zdrav meni

Poletje je v polnem razcvetu in ni boljšega časa za okusne, zdrave, lokalne sestavine, ki so na voljo tako pri vašemu bližnjemu kmetu kot na policah trgovin, kjer bodite pozorni na njihovo poreklo.

Pripravili smo idejo za celoten zdrav meni z juho, glavno jedjo in sladico, kjer so uporabljene slovenske sestavine in ki telesu zagotovi široko paleto vseh potrebnih hranil in vitaminov.

Uvodno ogrevanje: Lahka grahova juha

Izberite okusen mladi grah, ki ga je že na voljo v izobilju, morda celo na vašem vrtu, ter iz njega v slabe pol ure pripravite slastno grahovo juho, ki vas bo navdušila z nežnim, a izredno polnim okusom.

Za prste obliznit: Počasi pečena govedina v pečici z zelenjavo

Pri izbiri mesa priporočamo, da izbirate le najboljše. To vam zagotavlja slovensko goveje meso z oznako Izbrana kakovost – Slovenija. Recept, ki ga najdete s klikom na povezavo, zahteva zelo malo predpriprave in vas nagradi s čudovitim, polnim okusom ravno prav pečenega mesa skupaj z izbrano prilogo.

Za svežino: Kumarična solata s kislo smetano

Slastna kumarična solata poskrbi za dozo vitaminov in odlično protiutež mesu. Priporočamo, da na trgovinskih policah poiščete slovenske kumare ali pa se oglasite kar pri vašem lokalnem pridelovalcu in si tako zagotovite kar najbolj sveže.

Hitra, zdrava in božanska: Malinova torta brez peke

Greha vredna, a hkrati skoraj brezgrešna malinova torta brez peke vas bo navdušila z osvežilnim okusom in premišljeno kombinacijo sestavin. Predlagamo, da izberete sveže, lokalne maline odličnega okusa.


Sorodni članki

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem